Daten...en zo.
Inhoud blog
  • Born to be wild
  • Santé
  • Lijmen
  • Bedankt
  • Artistiek daten

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Avonturen met daten en ontmoetingen.
    24-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oud of nieuw

    Oud of nieuw,

    Vroeger was het beter. Je hoort het onze generatie zo vaak zeggen en al geldt dat misschien voor sommige zaken, eerlijkheidshalve moeten we toch durven zeggen dat het nu voor het merendeel echt beter is dan toen.

    Maar als ik zie hoe we nu, op onze leeftijd , iemand leren kennen, en hoe we dat vroeger, in onze jonge jaren deden, geef mij dan vroeger maar. Veel beter.

    Ik weet nog , als het zomer werd, en de avond nodigde tot buiten zitten, binnen was er immers toch niets te beleven, dat er her en der volkjes samen klitten op de stoep, of gewoon op het gras aan de straat. Het was de tijd dat je de deur nog gans de nacht kon open laten, zonder te vrezen dat men je kot leeghaalde. Wel ja, kot zeg ik dan wel. Vroeger, in de pre corona tijd woonden mensen nog gewoon in een huis, maar een zekere Maggie, alias big Mag, heeft dat omgetoverd naar een meer toepasselijke naam die beter past bij het klootjesvolk.

    Zoals ik al zei, de deur kon zonder probleem de ganse nacht open blijven. Zelfs de muggen kenden toen nog hun plaats en bleven braaf buiten. Veel beter.

    Wanneer wij 's avonds buiten gingen zitten, dan namen we de beste stoelen mee naar buiten, gewoon omdat we alleen deze hadden. Mijn vader zei altijd, je kan beter van alles het beste kopen, dan hoef je dat maar ene keer te doen in uw leven. Wij hadden dus ook de beste tafel, de beste bedden en uiteraard de beste moeder.

    Als je een lief zocht, dan wisten uw maten dat en kreeg je tips waar er 's avonds wel eens een mooi exemplaar buiten zat. Dan maakte je een avondwandeling en als je haar met de familie buiten zag , dan hield je even halt om een praatje te maken met die mensen. Als er weerklank was dan liet je jezelf in 't gras vallen, want uw beste stoel meenemen deed je natuurlijk niet. Je ging dan wel meteen zo dicht mogelijk bij die schoonheid liggen, en nu weet je ook meteen waar het gezegde, “voor iemand vallen” vandaan komt. Als je daar dan lag, en ze trapte het niet af, dan was het al zo goed als “aan”, zo waren de toen geldende regels. Klaar en duidelijk. Je was dan zogezegd “van 't straat” , wat betekende dat je de straten niet meer moest aflopen om een lief te zoeken. Zo ontstonden al die gezegdes van vroeger, gewoon uit het dagelijkse leven.

    Dan waren er ook de kermissen. Wie heeft er nooit in de rappe rups gezeten? De meisjes gingen er vaak in een nog leeg karretje zitten, dan was er nog plaats voor een eventuele Romeo. Soms sprongen deze laatste pas bij hen als de rups al reed, dat waren de dapperste onder de Galliërs. Weet je nog hoe na een tijd de kappen dicht gingen en vrij van toezicht elke moedige belhamel daaronder een meid probeerde te kussen? Meestal lukte dat wel, maar ik heb er ook wel eens ene met een bloedneus weten uitstappen. Ja, ook toen hield het benaderen van vrouwen al een zeker risico in. Sommige dingen veranderen nu eenmaal niet.

    Zelf werd ik altijd misselijk in die rups, dus moest ik me wel op een andere, niet minder succesvolle manier in de kijker weten te zetten. Gelukkig had mijn vader een lucht karabijn en daarmee oefende ik stiekem zoveel mogelijk, zodat ik aan de schietkraam die pijpjes aan flarden schoot met een trefzekerheid die de uitbater haast een migraine aanval moet hebben bezorgd.

    Steevast koos ik als prijs dan een grote pluche beer, een knuffelbeer, waarmee ik dan parmantig over de foor wandelde en als ik dan ergens een knapperd zag wandelen, dan gaf ik haar die en daarmee was vaak het dikste ijs al gebroken.

    Blijkbaar is de knuffelbeer nog altijd in trek bij de vrouwen want ik lees het nog vaak in hun profiel, “knuffelbeer gezocht”, en dan denk ik soms, het wordt tijd dat ik nog eens naar zo'n schiettent ga., wat pijpjes afknallen om er dan met de allerbeste beer te vertrekken.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!