Daten...en zo.
Inhoud blog
  • Born to be wild
  • Santé
  • Lijmen
  • Bedankt
  • Artistiek daten

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Avonturen met daten en ontmoetingen.
    24-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Survival

    Survival,

    Het is Lente, de ketting is er af en we mogen weer een beetje meer van de vrijheid proeven, dus wat doen we, we daten weer eens een keertje. Gewoon omdat het kan, voor de gezelligheid, en wie weet wat nog meer.

    We hadden eigenlijk nog niet zoveel contact, ik keek ook niet heel erg naar haar uit, maar om na zo'n lange tijd weer een beetje de juiste cadans te vinden , dacht ik, laat het me maar doen. Het kan nooit erger zijn dan , zoals vroeger, een zondagmiddag bij de schoonmoeder (hoor ik in de verte al wat kritiek?).

    Zoals altijd gebruik ik ook deze keer weer een fictieve naam voor mijn date, waarbij vermoedelijke overeenkomsten met u bekende personen louter toeval zijn.

    Ik zal haar even omschrijven met haar eigen woorden, zo komen jullie al veel makkelijker in het verhaal. Ze is een modern, vlot en verstandig “meisje” voelt zich veel jonger dan haar leeftijd en heeft voor iedereen goede raad. . Blond ook nog, al geef ik daar geen extra punten voor. Haarkleur is voor mij volkomen onbelangrijk. Zwart , grijs, koper , wit, het maakt me niks uit. Ons kat is kaal en ze krijgt ook iedere dag haar eten. Er zijn naar 't schijnt ook kale poezen, maar daar gaan we hier niet dieper over in.

    Laat ik haar maar Valerie noemen, dat lijkt me een redelijk veilige naam om hier te gebruiken. Mocht er hier een lid zijn met die naam, dan is dat NIET degene waar ik mee op stap ging.

    Valerie is een echte stedeling, en al vind je in elke stad ook wel wat groen, het is toch heel anders dan hier bij ons, waar je nog kan verdwalen in de bossen. Ze stond er echt op om eens een dagje in de natuur door te brengen, de picknickmand mee , paar glazen en een lekker flesje. Dat het de dag ervoor nog stevig had geregend kon haar niet op andere gedachten brengen, dus ik pik haar op en wij tweetjes richting bos. Ik hou van de bossen. Kom er als kind al en ken er al de mooiste plekjes.

    Valerie had ook al wel bomen gezien, maar als zij het voor het zeggen had, dan werd het hier één stuk beton, met hier en daar een terrasje , waar je gezellig kon genieten van de zon. Maar...om te tonen dat ze echt wel wat in haar mars had en niet bevreesd was voor wilde dieren, zoals daar zijn, konijnen , bosmieren of de vranke Vlaamse gaai wou ze beslist eens samen het bos in.

    We draaien het laatste stukje verharde weg af en terwijl die er alweer droog bijligt, is het bospad nog bezaaid met plassen. Door modder rijden is leuk, zolang je maar vooruit blijft gaan, maar op zeker moment lukt dat niet meer en sta ik daar in een diepe plas. Wat ik ook doe, ik geraak niet meer voor of achteruit, maar gelukkig is Valerie er al dadelijk met goede raad. Ik dien uit te stappen om te duwen, en zij zal zich wel over de middenconsole manoeuvreren om achter het stuur te kruipen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik wil nog roepen, niet teveel gas geven, maar 't is al te laat. De wielen gieren door het slijk en jawel, den deze krijgt natuurlijk de volle laag. Sommigen kunnen het blijkbaar niet laten van met modder te gooien. Hier komen we vandaag niet meer weg met de auto. Ik stop dus maar met duwen en stap naar het achterportier, en na een paar passen voel ik het, ik mis een schoen. Ook dat nog. Ik heb ondertussen al honger gekregen van al dat geploeter, dus ik neem de picknickmand, vol met lekkere troost, maar meteen wanneer ik ze uit de auto zwier valt alles in het water, daarmee weer een oud spreekwoord alle eer aandoend.

    Ik zeg tegen Valerie dat we beter te voet teruggaan en een boer opzoeken die mijn wagen uit het bos wil trekken, maar ze vertikt het van uit te stappen want ze heeft haar spiksplinternieuwe boswandelschoenen aan en die mogen niet vuil worden. Tja, dan ga ik maar alleen en ik beloof haar van zo snel mogelijk terug te komen , want het begint ondertussen al lichtjes te schemeren en ze wil absoluut de nacht niet doorbrengen in de wildernis. Ik raad haar nog aan om ramen en deuren goed dicht te houden, want je weet het nooit met al die wilde dieren.

    Ik vis nog even mijn “oude” schoen uit het slijk en vertrek in stevig tempo, lekker soppend, tot ik uit het zicht ben. Ik bel mijn broer op die me meteen komt halen en thuisgekomen neem ik rustig een deugddoende douche. Honger! Mijn alarm gaat af en ik besluit om mezelf maar een beetje te verwennen met een lekker zelfbereide warme maaltijd.( Nee, geen soep, want ik kom er net uit). Wijntje erbij en alle leed van die dag is vergeten. Maar dan ook volledig !

    Bij het krieken van de volgende ochtend pas komt het besef terug dat mijn auto nog in het bos staat, met daarin de waarschijnlijk in hoogste staat van paniek zijnde Valerie. Ik dus de fiets op en volgas, benengas dan wel, naar boer Charel, een vriendelijke kerel, als je hem kent, anders kom je liever niet op zijn erf want dan heb je meteen de hond achter je aan. Maar ik ken Charel van Din van Pollekes al heel mijn leven en voor een bakske Jupiler wil hij mijn auto wel uit het bos trekken. Ik mag mee op de tractor, en na een kwartiertje komen we bij mijn wagen. Er is geen Valerie meer te bespeuren. Ik heb nog een paar keer luidkeels haar naam geroepen maar geen antwoord. Ach ja, Charel trekt mijn karretje tot op de verharde baan en we zijn er weer mee weg. Het heeft geen zin om zo'n groot bos af te zoeken naar iemand uit de stad. Wie weet waar zit die. Misschien is ze wel geadopteerd door een familie wilde konijnen , of nog erger, dat kan weer tegenwoordig, is ze een wolf tegen het lijf gelopen en zit Rooskapje, zelf al grootmoeder , nu in zijn buik.

    Dus , beste mensen, als je één dezer dagen eens het bos ingaat, zou je dan eventueel een paar pistolekes mee kunnen nemen , want het zou kunnen dat je er Valerie tegen het lijf loopt en die zal ondertussen wel grote honger hebben.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!