Daten...en zo.
Inhoud blog
  • Born to be wild
  • Santé
  • Lijmen
  • Bedankt
  • Artistiek daten

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Avonturen met daten en ontmoetingen.
    24-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slotenmaker gezocht

    Slotenmaker gezocht,

    Zoveel mensen, zoveel sloten. Ieder heeft zijn eigen code.

    Nu is het al moeilijk om iemands vertrouwen te winnen als je die persoon in levende lijve ontmoet, maar hier, waar er enkel dat berichten boxje is, ligt de lat nog een stuk hoger, en nee, hier doen we niet aan herexamens, het is erop of eronder, zonder pardon. (figuurlijk hé... ML )

    Wie vroeger vaak naar Ivanhoe heeft gekeken plukt daar nu de vruchten van. Daar werd het duidelijk getoond , dat wie een kasteel in wil nemen, zich degelijk dient voor te bereiden. Wie zomaar binnen denkt te kunnen lopen krijgt gegarandeerd een pan hete olie over zich heen gestort.

    Dus, wees listig, en verzin wat, zoals eeuwen daarvoor, met het paard van Troje werd gedaan.

    Leer je iemand kennen rond zes December, verkleed jezelf als sinterklaas, en je mag zonder probleem binnen. Hetzelfde bij Kerst.

    Wie één voet tussen de deur krijgt is al half binnen zegt men vaak. Kijk, dat moest men bij mijn grootmoeder niet proberen weet ik nog, want het enige dat het je opleverde was een mooie plaaster, en zes weken met krukken. Die leurder kwam nooit meer bij haar langs.

    Ook niet zomaar op dat deurtje bonken als een postbode na twaalf uur 's middags, die al thuis had willen zijn, maar wees aardig en schrijf een mooi briefje. Niet dat het een garantie is tot succes, maar heel misschien haal je zo al één van de drie grendels los.

    Nu zijn er misschien mensen die niet zo vlot zijn in die dingen, of die misschien even TE glad binnen willen slippen. Laat ons eens even wat typische openingszinnen bekijken waarbij je bijna zeker de deur tegen je neus krijgt. We gaan een fictieve, ik herhaal, een fictieve naam gebruiken om het een beetje makkelijk te maken.

    De eerste voetklem: het standaardberichtje;” Dag Katrien, ik heb jouw profiel gelezen en wil graag met jou in contact komen”. Dat kan en mag al eens verzonden worden door de vrouwen. Het is een beloftevolle hint voor de mannen.

    Wordt het gebruikt door een man heeft het een averechts effect. Nogal wiedes. Wie hier te gierig is om een abo te nemen, die gaat bij een date, en waarschijnlijk ook daarna, niet verder dan ieder juist zijn eigen verbruik betalen. Trakteren kent zo'n man niet, of het moet zijn richting uitkomen.

    Ook volgende openingszin levert je gegarandeerd een “keer terug naar start, zonder vierduizend frank te ontvangen”op. “ Dag Katrientje(1), je bent te dik maar je hebt wel schoon oogskes. “

    (1)Hier gaat het verkleinwoordje niets meer redden.

    Nog iets; doen of je al twintig jaar getrouwd bent. “ Seg Katrien, ik heb alles al geregeld voor een stapke in de wereld, aanstaande Vrijdag. Je moet niks speciaals en ook niet teveel aantrekken op die dag. Geef uw adres nog efkes, kan kom ik je oppikken om zeven uur. Ik blijf wel logeren , maar dat zal voor u wel geen probleem zijn he schatje”. Lief he. Moest, al schrijf ik het zelf, toch een traantje wegpinken van ontroering.

    Nu we het toch aangeroerd hebben; ontroering, oftewel medelijden. Mannekes, als er nu één manier is waarbij je zeker mag zijn dat je er nog een trap onder uw “jeweetwel” bijkrijgt, dan is het wel medelijden opwekken. “Liefste Katrien, ik hou al heel veel van jou, al heb ik je nog niet naakt gezien. Ik kan niet meer leven zonder jou. Redt mij aub. Als je mij niet wil spring ik op mijn fiets en rij naar het Albertkanaal. Gegarandeerd dat je verzuipt he.

    Laat ons als afsluiter er nog eentje bijdoen. Laatste maar zeker niet de kleinste flater.

    Type Johnny; de macho, de patser, die zijn boterham belegd met kasseien.

    “Hey Katrien sjoe, 't is goe dak a hier vind. Ga za precies een kieke zonder kop. Alé, ik zal ma is ne kier over a ontferme se joengske. Ga goat er een ferm lap oep veuroat goan as ge ba ma meugt blave. Kom mor van di parking af dinkske, en zet a oep de schoët van den Johnny.

    Ja, nu ik er goed over heb nagedacht, moet ik mezelf wel een klein beetje corrigeren. Ik heb er alvast al wel ééntje gekend aan wie de Johnny dat geen twee keer moet zeggen, maar ik zou er mezelf toch maar sterk van onthouden om dezelfde tactiek te gebruiken.

    Dit zijn zo maar een paar voorbeeldjes en jullie zullen er vast nog een heleboel aan toe kunnen voegen, maar ik heb weer het aantal regels bereikt waarop ik gewoonlijk zeg, “ 't zal wel goed zijn zo”. Tot de volgende.

    Ps. als er iemand nog een schoon voorbeeld heeft hoe het niet moet, er is hieronder nog heel veel plaats om ons dat te vertellen. Ik wil altijd nog wel wat bij leren, dan geraak ik hier misschien ooit ook nog weg. ;-))))))



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!