Daten...en zo.
Inhoud blog
  • Born to be wild
  • Santé
  • Lijmen
  • Bedankt
  • Artistiek daten

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Avonturen met daten en ontmoetingen.
    24-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Safe and busy,

    Safe and busy,

    Potjandorie , die corona toestanden blijven maar duren, en dus besloot ik, na overleg met overzijde, om het er toch maar op te wagen om elkaar eens te ontmoeten. we hadden immers al zoveel gemaild, gebeld en dan moet je op zeker moment de volgende stap durven zetten, virus of geen virus. Daarbij, mijn date had me verzekerd dat er bij haar nergens een virus aanwezig was. Hoe zou dat ook maar kunnen,

    zij had immers een goedbetaalde poetsvrouw. Ja, in de kranten lees je dan wel dat dat vermaledijde virus overal zit tegenwoordig,maar die uitgevers willen hogere oplagen, dus hoe meer paniek en hysterie, hoe liever.

    Dus, niks om je zorgen over te maken die dag. We hadden het al vaak over onze gemeenschappelijke interesses gehad, en het zou dus al raar moeten lopen om het geen aangename ontmoeting te laten worden.

    Het was ook nog eens stralend weer, echt een dag om buiten te genieten, dus ik kleedde me naar omstandigheden.

    Beetje nonchalante vrijetijdskleding, waar je gerust eens mee op 't gras durft gaan liggen, genietend van een stralend lentezonnetje. Ik mocht echt wel vroeg komen, dat had ze het liefst, want de dag zou zo al snel genoeg passeren, zei ze me. Daar had ze wel een punt, want als het gezellig is vliegt de tijd meestal. Helemaal tegengesteld aan de vroegere nare klussen die jouw baas je wel eens liet doen, en waardoor het leek alsof de dag een eeuwigheid duurde.

    Ik moest niet aanbellen, maar gewoon meteen naar achter lopen had Els,(fictief, denk ik ) de gastvrouw, me verteld. Dus zo maar gedaan, en ik kom net de hoek om, zie ik haar in overall aan 't werk in de tuin. Een grote tuin, en het viel me meteen op dat daar al een paar jaartjes niet al te veel meer was in gebeurd. Omdat iemand stilletjes benaderen kan leiden tot rare, soms ongezonde toestanden riep ik al maar meteen, hallo, goed volk hier. Els draaide zich schijnbaar moeizaam om en ik keek recht in een stel van de droefste ogen die ik ooit in heel mijn toch al redelijk lange leven zag. Je zou meteen denken, die is een oorbel kwijt hier in de tuin, zo erg leek het minstens.

    Ach Banoentje, sorry dat ik je zo ontvang, maar ik dacht, ik ga nog even verder werken in de tuin, tot je er bent.

    Je weet, een vrouw alleen heeft het niet onder de markt, en wij zijn ook bijlange niet zo stoer en sterk al jullie.

    Met dat laatste had ze zeker een punt, maar ik dacht al dadelijk bij mezelf, Banoen, jezelf niet laten doen, want hier wordt verdorie een stukje theater gespeeld dat zijn gelijke alleen kent in duurbetaalde etablissementen.

    Ja Els, ik versta dat wel, wij zijn inderdaad sterker, maar dat wil niet zeggen dat jullie vrouwen dan niet slimmer mogen zijn he. Je moet maar zo denken, met verstand bereik je vaak meer dan met brute kracht. Wat ben je eigenlijk aan het doen dat je er zo onder kreunt. Tja, soms krijg ik echt compassie als een vrouw kreunt, maar deze keer bleef het zo maar achterwege.

    Wel, ik ben hier al een hele tijd netels aan 't verwijderen met de riek, maar dat is verdorie wel echt te zwaar werk voor een vrouw. Wel, toon dan eens hoe je het doet , vroeg ik, en Els, volledig opgaand in haar rol stak de riek zo diep als 't maar kon de grond in en probeerde toen een zode op te tillen. Nee Banoen, dat lukt me echt niet als vrouw. 'tIs mannenwerk, dat zie je zo. Maar nee, meiske, wacht, ik zal het een keer voordoen en meteen gritste ik de riek uit haar handen en stak die zo'n vijf cm de grond in. Kijk, dat is diep genoeg voor de eerste stap, en zo schud je de boel vanzelf los. Kom, probeer eens een keertje. Els probeerde, en na navolging van mijn raad en niet aflatende bemoediging kwam de eerste pol zonder veel moeite los. Zie je nu wel dat je het kan. Nu moet je even flink doorgaan, zodat je de techniek op korte tijd goed onderhanden krijgt. Ik ben trots op je. En ja verdorie, ze deed een tijdje voort , tot ik vond dat het tijd was voor nog wat meer goede raad.

    Wel Els, dat gaat al een heel eind de goede richting uit, maar het is ook belangrijk dat je op tijd en genoeg drinkt als je in de tuin werkt. Zeker bij een heerlijk weertje als vandaag. Water is voor bij 't werk de beste dorstlesser, maar doe mij maar een biertje. Ha ja, van raad geven krijgt een mens ook dorst.

    Met mijn fris pintje in de hand was ik dadelijk weer in staat om nog meer goede raad te geven.

    Kijk Els, nu mag je zeker niet te lang blijven stilstaan, want dan verstijven de spieren en dat willen we echt niet hebben he. Ja, die netels waren er na drie pintjes allemaal uit, en toen had ik al wel weer een ander paar truken uitgelegd, want ze moest de klimrozen nog snoeien, het gazon diende dringend geverticuteerd te worden, en zo waren er weer snel enkele uren voorbij.

    Ik heb Els ook nog kunnen overtuigen dat een stevige maaltijd echt wel onontbeerlijk was bij zo'n werk, dus heeft ze zich tijdens de middag nog even extra gehaast om voor ons tweetjes iets te bereiden.Ik vond het wel gezellig, zo'n onvoorspelde werk-date. We hebben samen nog een tijdje voortgewerkt in de tuin, Els met de handen, ik gaf advies, en zo rond een uur of vier begon je 't verschil al duidelijk te merken, aan de tuin, maar ook aan Els.

    De tuin fleurde beetje bij beetje op, wat je van Els helemaal niet kon zeggen. Welja, ik wist stiekem maar al te goed dat ze mij die werkjes in de handen wou duwen, maar ik had ook wel door dat ze te trots was om zoiets ook maar in het minst te laten blijken.

    Een paar jaar vroeger en ik was er ingetuind, geef ik grif toe, maar hoe ouder ik wordt, hoe sneller ik ze door heb. Ik kan je wel vertellen dat ik er achteraf niet meer moest terugkeren.Ik heb gehoord dat ze de truuk nog een paar keer heeft geprobeerd en dan toch maar wat kleiner is gaan wonen. Ja, soms is daten maar voor één van de twee plezant. Het is wat het is. ;-))



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!