Daten...en zo.
Inhoud blog
  • Born to be wild
  • Santé
  • Lijmen
  • Bedankt
  • Artistiek daten

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Avonturen met daten en ontmoetingen.
    24-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goeie gast

    Een goeie gast,

    Heel soms gaat deze jongen ook wel eens naar de markt op woensdag, meestal als ik weer eens zin heb in een lekker stukje verse vis, en deze keer was het wel een heel apart gebeuren.

    Ik was nog maar net de kaaskraam voorbij of ik zag hem zitten. Den Bart verdorie. Hoe lang was dat niet geleden? Jàààààren. Hij zat op een krukje, gitaar in de hand en hij speelde net een deuntje dat we vroeger zo dikwijls samen hadden afgerammeld. Voor zijn voeten lag een pet op de grond, en jawel, er lag al wat klein bruin in. Niet veel, maar wat wil je, ‘t is voor iedereen crisis, en de meesten geven hun geld liever uit aan een extra rolletje toiletpapier dan aan deze sjofele straatzanger.

    Hij had me nog niet gezien, al stond ik vlak naast hem, en toen ik stillekes aan zijn oor trok en hij opkeek stopte hij meteen met djingelen. “Hier se verdorie, den Banoen, is dat verschieten.”

    “Ja maat, riposteerde ik, maar gij zijt er ook niet knapper op geworden”, en daarbij schoten we beiden in de lach. Ik gooi twintig euro in zijn pet en zeg “komaan maat, genoeg verdiend, we gaan er ene op drinken”.

    Het eerste terraske grenst net aan de markt, dus we zitten al rap en de eerste pint staat lekker fris voor de neus.

    “Awel Bartholomeus, wat doe jij daar eigenlijk op de markt? “ vraag ik na de eerste slok, en zie mijne maat een beetje sip kijken. “ ik ben blut Banoen, zo blut als ne mens maar blut kan zijn , en dat is hééééél blut”. Blutter kan niet. Mijn madam, je weet wel , die Monique van café de bleiter, is er met al mijn geld vandoor met een Hollander. “ “Ale joenkske, dat had ik jaren geleden al voorspeld hé , dat die trees voor gene cent te vertrouwen was. Dus nu speelde op de markt om aan de kost te komen zeker? “

    “”Nee nee Banoen, dat is gewoon om een ander lief te versieren he. Wat ene keer is gelukt zal den tweede keer ook wel lukken zeker”.

    “Alé man, denkt eens ne keer na. Bijna al die vrouwen die hier rondlopen hebben een gezin. Ge gaat u hier nog goed amuseren eens het weer wat kouder wordt. Ik heb een veel beter idee voor u. Schrijf je in op een datingsite. Vijftig plus match bijvoorbeeld. Als je daar dan wekelijks een blogske schrijft wordt je wereldberoemd op die site en je moet zelfs niks betalen. Al die knappe vrouwen liggen op één twee drie aan uw voeten joeng. “

    “Ja seg, banoen, dat is niks voor mij zenne, ik weet echt niet of ik dat wel kan, en als mijne kop dan ook nog ne keer bij die blog moet staan is het wel echt alles of niks hè man. Ik zou het wel ene keer willen proberen, maar dan onder uwe naam, dan riskeer ik zelf niks, en als het dan meevalt doe ik de volgende wel zelf”.

    “Dat is gesproken se man. Je gaat zien, er gaan zoveel reacties komen dat je niet meer weet welke knapperd je moet kiezen”.

    Zo ging dat dan beste mensen. Het heeft enkele weken geduurd, maar toen zat er een flink stuk behangpapier in mijn brievenbus met daarop Bart zijn eerste blog, die ik hieronder zal publiceren.

    Vergeef me dat ik het hier en daar wat heb ingekort, maar twintig keer vermelden dat hij een goeie gast is , leek me er net iets over.

    Mijn eerste blog.

    Beste lieve ,brave, goedhartige en allermooiste lezeressen, hierbij groet ik u allen hartelijk en beleefd, en wees gerust, ik ben een goeie gast. Ik ben eigenlijk voor het geluk geboren, maar onderweg was er ergens een wegverzakking en zo ben ik een heel klein beetje op ‘t verkeerde pad terechtgekomen. Niks ergs, gewoon wat kleinigheden, je kent dat wel. Een autoke pikken, Een heel klein bankske overvallen, maar dan echt een heel kleintje , wat dus ook maar een hele kleine misstap is geweest. Ik heb brave kinderen, naar ‘t schijnt, want kan ze allemaal niet bezoeken aangezien een rechter me dat ooit heeft belet, en ik me daar, volledig bewust van al mijn onschuld, nooit heb tegen verweerd. Hun moeders spreken nooit kwaad van mij, want ik heb hen vaak genoeg gezegd dat ik eigenlijk een hele goeie gast ben, maar ze mogen niet op mijn systeem werken natuurlijk, dat begrijpt het kleinste kind. Ik durf hier openlijk beweren dat ik heel zachtaardig ben. Ik heb mezelf dan ook nog nooit een sneetje bezorgd tijdens het scheren, zo zachtaardig ben ik. Als je dus echt een goeie gast wil, laat het hieronder dan ogenblikkelijk weten, want ik wil eigenlijk niet al te lang wachten, aangezien ik met bepaalde bekommernissen zit die ik graag zo vlug mogelijk aan het verleden wil toevoegen. Zo zijn daar onder meer het gebrek aan een wasmachine, en een vrouw die deze weet te bedienen, alsook het kunnen gebruiken van enige sanitaire voorziening, waarbij mijn voorkeur sterk uitgaat naar een ruim ligbad. Badparels weet ik te appreciëren, ongeacht het merk. Ik ben een goeie gast en zeur niet over merken, toch zeker niet over die in flessen of flacons.

    Liefst zou ik iemand leren kennen met een stabiele financiële situatie, niet al te gierig, want dat is geen mooie eigenschap. Ik ben het ook niet, en mocht ik iets te geef hebben, ik gaf het zo weg aan mensen die in mijn situatie zitten.

    De gevangeniskost ben in zo beu, nee nog beuër (schoon woord hé) dan koude pap, dus een lieve, brave, goedhartige en allermooiste dame, die ook nog een aardig potje kan koken heeft een extra troef in de hand bij het winnen van het hartje van deze goeie gast.

    Ik wil hier vooral ook niet vergeten om mijne maat Banoen te danken, die het mij mogelijk maakte om me tot alle lieve, brave, goedhartige en allermooiste kokkinnen te richten. Die gast is al bijna zo goed als ik, maar nu jullie toch de keuze hebben , zou ik in alle bescheidenheid, die me altijd is bijgebleven, toch durven stellen dat je er goed aan zou doen om voor mij te kiezen. U hoeft niet bang te zijn, ik ben een goeie gast. Ik ga niks stelen uit uw keuken, want dat zou in mijn eigen nadeel zijn, zo gaat dat ook op voor al de andere kamers van uw villa met zwembad.

    Vrouwen zonder zwembad mogen mij eventueel ook uitnodigen voor een kortstondig bezoek, maar weet wel, hen kan ik geen standvastige relatie aanbieden.

    Is uw bed smaller dan twee meter, dan lijkt het me aangeraden om voor uzelf enige kosten te doen en nog een kleiner, mag ietwat comfortabel bed zijn, aan te schaffen, zodat ik u niet stoor tijdens het slapen. Ik ben immers een goeie gast, dat mag ook eens een keer gezegd worden.

    Eventueel een tweede koelkast, gevuld met enkele smakelijke streekbieren wordt zeer op prijs gesteld. Wees niet bang dames, ik word niet agressief na een paar pintjes teveel, want mocht ik het nog niet eerder vermeld hebben, ik ben eigenlijk best wel een goeie gast.

    In de hoop op een heleboel reacties , teken ik hier,

    Bartholomeus. (goeie gast)



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!