Daten...en zo.
Inhoud blog
  • Born to be wild
  • Santé
  • Lijmen
  • Bedankt
  • Artistiek daten

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Avonturen met daten en ontmoetingen.
    24-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artistiek daten

    Artistiek daten,

    Een date versieren is tegenwoordig alleen maar moeilijker geworden. Of men is nog bang van corona, of men is bang dat er een wereldoorlog aan zit te komen en dan is het toch de moeite niet meer, of men is bang dat je, eens je in een relatie belandt, je veel sneller verouderd, en dan zijn er nog een rits redenen, maar laat ons het hier nu maar even bij houden.

    Maar er is nog één soort afspraakjes dat het altijd goed blijft doen, nl. de klusdate, en aangezien ik altijd nog wat wil bijleren bied ik me nogal eens aan als helper. Is de koffie en het eten lekker, het werk niet te zwaar, dan durf ik gerust een tijdelijk kontrakt te tekenen, of zelfs eentje van onbepaalde duur, al moeten de voorwaarden dan wel extra goed zijn en de gastvrouw vlot van babbel en vriendelijk.

    Zo samen klussen is dan ook nog eens de beste manier om iemand echt te leren kennen. Als ze bij de eerste tegenslag al een flinke vloek laten horen dan zit het wel goed. Dat zijn degenen die er toch echt voor gaan, over lijken als het moet. Mensen met weinig ervaring hoor je zelden een keertje vloeken, want bij hen ligt het niet aan die klote nagel die zo maar krom gaat wegens slecht metaal, nee, ze nemen de schuld volledig op zich en schamen zich in stilte.

    Je zou ook al snel denken, wat kan een man nog leren van een klussende vrouw, maar vergis je niet, er zijn er die verdorie tien keer handiger en slimmer zijn dan de doorsnee man.

    Zo was ik laatst wat latten op lengte aan het zagen, ja, ik mocht dat doen, want ze vond me een geweldige zagevent, dus de juiste man op de juiste plaats, en had ik er toch één lat bij die iets te kort was, maar daar had 't klusvrouwtje, en ik moet eerlijk zijn , ze moest er niet eens over nadenken, een prachtige oplossing voor. (ja, ik hou van korte zinnen, dat leest vlotter).

    Ze zei, “als je nu aan de achterkant, daar hangt meestal toch teveel, de centimeters afzaagt die je vooraan mist, en je plakt die daar bij, dan is het opgelost. Kom, geef toe, hier is er niet ene die zo vlot zo'n goeie oplossing zou kunnen bedenken.

    Als er kleine nageltjes ingeklopt moesten worden, dan mocht ik die, als amateur klusser, vasthouden, en zij sloeg ze er dan wel in. Ik moet je zeggen, dat lijkt op het eerste zicht makkelijk, maar 't is veel moeilijker dan je denkt. Ik lukte er herhaaldelijk in om mijn vingers onder de hamer te krijgen, wat volgens haar de grootste fout was van alle beginnelingen, en dat je zoiets alleen kon optimaliseren door oefenen. Kijk, zo'n lessen leer je niet uit de boekjes, dat moet je live ondervinden.

    Soms denk je bij een uitnodiging, dat ken ik al , daar ga ik niets meer bijleren, maar dan draait dat toch weer heel anders uit. Zo had ik eens een klusdate met een lieve vrouw, ik kon dat echt niet weigeren want ze vroeg niet veel. Ze wou nl. Een paar stevige haakjes in de muur, met een degelijke plug, om daar enkele mooie fotokaders aan op te hangen. Probleem was, ze kon dat normaal wel zelf, maar ze had niet het geschikte gereedschap, en of ik dat wel had. Natuurlijk had ik dat allemaal, of bijna toch, want mijn vorige dates hadden telkens wat nieuw gereedschap vereist om te leren klussen, dus ik had al aardig wat gereedschap, waar zelfs Roger (wat je zelf doet , doe je meestal beter) wel jaloers op zou zijn. Dus ik zei, dat kom ik morgen wel even in orde maken Lies, maar toen ik er die dag aankwam en vroeg in welke muur ze die haken graag had bevestigd gezien was het antwoord, “ja banoen, dat is het nu net, die muur is het enige wat nog ontbreekt, maar de haakjes en pluggen heb ik al.

    Kijk, dat zijn zo van die leuke momenten dat je toch weer wat gereedschap bij kan kopen om nog eens wat te leren, want ze zou me wel heel precies uitleggen hoe ze het had gewild.

    Eigenlijk ben ik wel een geluksvogel dat ik zoveel ervaring op mag doen , gratis en voor niks, en er nog koffie met koekje bovenop krijg. Als ik nog enkele jaren zo verder kan doen, dan kan ik in mijn profiel ook nog eerlijk schrijven dat ik een ervaren klusser ben, en voor veel vrouwen, vaak ook nog de mooiste, is dat nogal eens het dingetje wat de doorslag kan geven als het draait om welles nietes iets met jou te beginnen. (Zo zei mijn lesgeefster toch, en daar ga ik echt niet aan twijfelen).

    Straks mag het eerste hout gesnoeid worden in de tuin en mijn klusdate heeft gelukkig een erg grote tuin, waar heel veel te leren valt. Ze heeft me al wel enkele heel goede tips gegeven om het echt goed te leren. Zo is het ideaal om je eigen gereedschap te kunnen gebruiken, omdat je daar mee vertrouwd geraakt en dat is meteen niet alleen veiliger, maar het werktempo kan zo ook wat hoger gaan liggen. Het vraagt een deftige investering, maar dan heb je ook wat waarmee je overal mag komen helpen.

    Volgens haar ben ik goed op weg om de ideale man te worden, wie had dat ooit durven denken? Ik heb al meerdere lesgeefsters gehad, en als ze me echt niets meer konden bijleren omdat bij hen al het werk was gedaan, adviseerden ze me om me te richten naar iemand met nog meer ervaring en voldoende klussen, waaruit ik dan weer enorm veel kon leren, ten voordele van mezelf en zo mezelf stilaan als een onmisbare partner op te werken voor mijn toekomstige.

    Jammer genoeg ben ik niet gelovig, want mocht dat wel zo zijn, ik bedankte de Heer iedere dag op mijn blote knieën voor zoveel mooie kansen.

    Mocht er hier nog iemand een leerling tovenaar willen aannemen, laat het me aub weten.

    ;-)



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!