Daten...en zo.
Inhoud blog
  • Born to be wild
  • Santé
  • Lijmen
  • Bedankt
  • Artistiek daten

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Avonturen met daten en ontmoetingen.
    24-07-2022
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijmen

    Lijmen,

    Er gaan de laatste jaren net zoveel koppeltjes uit elkaar dan er gevormd worden. Ondanks je zou denken dat het leven er makkelijker op is geworden dan vroeger, heeft men het nu weer moeilijker met elkander dan ooit.

    Hier komen er alle dagen weer nieuwe vijftig en zestigplussers opdagen, de meeste gescheiden, sommige hadden dan weer de pech hun partner, die dan misschien juist wel nog heel geliefd was, te verliezen op veel te jonge leeftijd. Daar hield de lijm tot het niet langer kon, en daarmee zijn we al aan het onderwerp van de dag gekomen; welke lijm is de beste om twee partners het best en 't langst te verbinden.

    Als kind leerde ik al dat je met een gekookte aardappel papier kon plakken, en dat gebruikten we dus als we een vlieger wilden maken. Later leerde ik dan ook de spreuk, “de liefde van de man gaat door de maag”, en ik moest meteen denken aan al mijn vliegers. Toen viel mijne frank ook en wist ik waarom ons moe alle dagen aardappelen voor onze pa maakte. Omdat die goed plakten. Jammer genoeg heb ik niet kunnen volgen hoe lang dat goed ging, daarvoor leefde onze vader niet lang genoeg.

    Hobby lijm, Ja, ik hoor het al, dat kan nooit goed zijn, vooral niet die van de Action, maar deze keer gaat het over de hobby als lijm tussen twee mensen. Samen het bootje in om te zeilen, samen op de fiets, samen muziek maken, dat allemaal verbindt, maar is dat genoeg? Het zal best een heel eind helpen. Voor de zwemmers en duikers één raad, neem watervaste lijm.

    Kinderen, dat blijkt ook een heel goed plaksel te zijn, zo lang ze nog klein zijn natuurlijk, als ze groter worden zijn ze soms ook weer de wig die alles doet splijten. De meesten groeien wel op zonder ooit last te verkopen, maar af en toe is er toch eentje bij die je 't liefst voor een lange tijd achter 't behang zou willen plakken, en dan raad ik aan om glasvliesbehang te gebruiken, dat is stevig, en de lijm lost ook amper.

    Hoe ouder we worden , hoe meer we moeten zoeken naar de juiste lijm. Soms plakt er aan uw toekomstige partner ook nog van alles dat moeilijk tot niet te verwijderen valt, en of je dat er bij wil nemen is nog maar de vraag. Het kan een akkefietje zijn dat nog goed te camoufleren valt, maar 't kan ook een verdomd groot obstakel zijn, waardoor de drager er mank door gaat lopen, en niet hij alleen , maar alles wat je samen nog probeert op te bouwen.

    Secondelijm; de naam zegt het zelf, het werkt maar heel even, misschien net lang genoeg voor een vluggertje, mits je daar de conditie nog voor hebt natuurlijk.

    Ik heb een tijdje geleden alle lijm weggegooid, behalve mijn houtlijm. Nee, ik ben niet gestopt met snuiven, wegens nooit begonnen, maar ik geloof niet meer in al dat plakken. Wat komt dat komt, wat gaat, dat gaat. Net als het water van de zee. Je kan niets dwingen, niet met lijm , niet met ketens, alles zoekt zijn weg, onstuitbaar. Tot we stoppen met alles bij ons te willen houden zal het alleen maar moeilijker worden. Misschien kom je hier wel iemand tegen waar je aan blijft plakken, zo maar, zonder enige moeite, gewoon omdat het mag , en het zou best eens kunnen dat dat heel lang blijft duren, zonder dat er een drup lijm bij komt kijken. Liefde kan je nergens op plakken, ze zoekt zelf haar weg.

    Als je hier lang op de site blijft plakken, dan ligt dat dus niet aan jezelf, maar dan ben je waarschijnlijk gewoon een zelfklever, maar soms is dat nog niet zo fataal, want die heb je ook weer in vele soorten. Je hebt er die geheid een leven lang goed blijven plakken, maar er zijn er ook, die jet net als memoblaadjes zomaar lostrekt, mits je een beetje voorzichtig bent. Die kan je dan nog makkelijk aan jezelf kleven en zijn ideaal voor hen die niet al te vast willen zitten.

    Deze blog werd ingezonden zonder er een zegel op te plakken.

    ;-)



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 18/07-24/07 2022
  • 04/07-10/07 2022

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!