Inhoud blog
  • januari 2016
  • Uit eten?
  • Visum voor Cambodja
  • Toeristische bestemming bij uitstek
  • Een Vlaming in Cambodja
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Cambodja voor senioren
    overwinteren/overzomeren met smaak en cultuur
    15-09-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visum voor Cambodja
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Cambodja is nog steeds een van de gemakkelijkste landen om naartoe te reizen. Bijna alle nationaliteiten krijgen bij aankomst een visum voor 30 dagen.  Dit visum kan zowel een toeristenvisum als een 'normaal' visum zijn. Een toeristenvisum kost op dit moment $20, een zakenvisum ('normaal' visum) kost $25. Jawel, Amerikaanse dollar, USD dus - dat is de gangbare munt in het land. De lokale munt, de riel, wordt uitsluitend als pasmunt gebruikt. Alle ATM's geven USD uit.

    Vanaf 1 oktober (2014) gaat de prijs van het visum omhoog. Een toeristenvisum gaat dan $30 kosten, een zakenvisum $35.

    Een toeristenvisum kan één keer verlengd worden, voor een beperkte tijd. Maar een zakenvisum kan naar wens met drie, zes of twaalf maanden verlengd worden. De verlengingen voor zes en twaalf maanden zijn 'multiple entry'. Daar kun je dus onbeperkt het land me in en uit. Voor een verlenging moet je zelfs niet eens naar de immigratiedienst stappen. Het wordt zelfs sterk afgeraden om het zelf te willen doen, want het is een ingewikkelde procedure. Je vraagt het gewoon aan een lokaal reisbureau. Die gaan dan met je paspoort (en een pasfoto) naar de hoofdstad Phnom Penh en verlengen je visum. Voor zes maanden verlenging kost dat iets van $180, voor twaalf maanden $280. Dit kan iets schelen van reisbureau tot reisbureau, in functie van de verlangde commissie, maar veel maakt het niet niet uit. Er is sprake dat ook deze verlengingen in de toekomst wat meer gaan kosten, maar daarover is nog geen beslissing gevallen.

    Een jaar later doe je precies hetzelfde: paspoort, pasfoto en de nodige contanten. Klaar is Kees. Kan het  makkelijker?

    15-09-2014 om 08:34 geschreven door happy-in-asia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toeristische bestemming bij uitstek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo!

    Ik woon nu in Cambodja en meer bepaald in Siem Reap. En ik woon hier niet alleen. Naast 250.000 permanente inwoners komen er hier elk jaar een slordige 3 tot 4 miljoen bezoekers over de vloer. Nee, niet in mijn appartementje. Ik hou van wat rust. Maar wel in het stadje. En daar is een goede reden voor.

    Juist naast Siem Reap ligt de vroegere hoofdplaats van Cambodja: de oude stad Angkor Thom, hoofdstad van het vroegere Khmer koninkrijk. Tussen 802 en 1431, dus pakweg duizend jaar geleden, groeide Angkor Thom uit tot een van de grootste steden ter wereld. Naar schatting leefden er meer dan 1 miljoen mensen in de stad. Een koninklijke stad, vol met prachtige paleizen, temples en universiteiten. Het was toen de hoofdstad van een (keizer)rijk dat het grootste gedeelte van Zuidoost Azië omvatte: uiteraard het huidige Cambodja, maar ook een goed deel van Vietnam, Laos, Thailand, Birma (Myanmar) en Maleisië. Een enorm rijk, dat een blok vormde tussen twee andere grote gebieden: Indonesië (in die tijd heette het Srivijayan) en het rijk van Djenghis Khan (waarvan China nu overblijft).

    Tussen de toenmalige hoofdstad, Angkor Thom, en het huidige Siem Reap, ligt ook 's werelds grootste religieuze gebouw: de tempel van Angkor Wat. Het gebouw wedijvert met de piramiden in Egypte en de oude temples van de Maya's voor de eretitel. Het pauselijke stekje in Vaticaanstad komt nog niet in de buurt. De temple staat op een lapje grond, inclusief een tweehonderd meter brede gracht, van ongeveer vijf keer Vaticaanstad. De tempel zelf is al zo'n 9 hectare groot, of ongeveer zes keer de St. Pietersbasiliek in Vaticaanstad.

    Ook al is het goud verdwenen, blijft Angkor Wat een architectonisch wonder waar je urenlang naar kunt kijken. Helaas doe je dat niet alleen. Elk jaar komen er meer bezoekers. Tijdens het hoogseizoen is het nagenoeg onmogelijk om de tempel nog even voor jezelf alleen te hebben. Maar wie hier wat langer blijft, vindt beslist nog momenten om bij de tempel wat te mediteren (of een middagdutje in het gras) te doen.

    15-09-2014 om 08:01 geschreven door happy-in-asia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Tags:Cambodia, Cambodja, Angkor Wat, Angkor Wat, Siem Reap
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een Vlaming in Cambodja
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dag allemaal. 

    Ik ben Alfons. Na bijna twintig jaar omzwervingen in Azië, ben ik anderhalf jaar geleden in Cambodja aanbeland. En ik ben niet van plan om hier nog weg te gaan.  Nou ja, wat heet weggaan? Het reizen zit me in het bloed. Maar ik weet ook precies wanneer ik mijn stekkie heb gevonden. En dat is hier.  Geen twijfel mogelijk. En waarom ik dat zo beslist weet? Dat ga je uitgebreid horen in de volgende berichtjes. Dus blijf volgen. En laat me weten wat je er zelf van denkt.

    15-09-2014 om 06:54 geschreven door happy-in-asia

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 25/01-31/01 2016
  • 15/09-21/09 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!