De tortilla is een klassieker uit de Spaanse keuken, een zeer voedzame, dikke, gevulde superomelet die zowel warm als koud lekker is. De eieren gaan hierbij een spannend verbond aan met de aardse smaak van de aardappelen en de pittige, boerse worst.
Pel de uien en snijd ze in ringen. schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de chorizo in blokjes. Verhit 3 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de chorizo zachtjes knapperig bruin.Schep de chorizo op een bordje. Leg de plakjes aardappelen en uiringen laag om laag in de pan. Bestrooi elke laag met zout en peper. Laat de aardappelen afgedekt op matig hoog vuur in ca. 8 minuten beetgaar worden, schep ze af en toe om. Klop in een kom de eieren los en schep de chorizo, peterselie en het aardappelmengsel erdoor. Veeg de pan schoon met keukenpapier en verhit opnieuw 2 eetlepels olie. Verdeel het eimengsel over de bodem en bak de onderkant in ca. 5 minuten op matig hoog vuur goudbruin. Keer de omelet op een deksel en laat de ongebakken kant in de pan glijden. Bak ook deze kant goudbruin. Snijd de tortilla in acht punten en serveer met een salade.