Provencaals stoofpotjexml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Dit recept is voor de bereiding in een gewone pan, maar het gerecht kan natuurlijk ook prima in een snelkookpan worden klaargemaakt.
Hoofdgerecht voor 4-6 personen
Bak 1 kg sucadelappen rondom bruin in 4el olijfolie.
Schep het vlees uit de pan en bak 3 in partjes gesneden rode uien en 2 teentjes geperste knoflook gedurende 5-10 min. in het achtergebleven braadvet. Voeg 2 rode paprikas en 4 ontvelde tomaten (alles in reepjes) en 2-3 takjes tijm, 15 fijn gesneden ontpitte zwarte olijven en wat zout en peper toe en bak alles nog 4-5 min. Leg het vlees terug in de pan en voeg water toe tot het vlees net onder staat. Stoof het vlees met het deksel op de pan 2 - 2 ½ uur tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper en strooi er voor serveren 2-3 el grofgesneden basilicum of peterselie over. Serveer met pasta of rijst.
|