Inhoud blog
  • Nieuwsbrief 1
  • Vosjes in Afrika
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    chris devos
    reizen - foto - film
    26-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 1

    Nieuwsbrief 1 Zuid-Afrika

    Onderwerp: Onze eerste bevindingen in Z.A.


    Hoi allemaal,
    inderdaad, we hebben wel enkele dagen recuperatie nodig gehad. De reis is ons werkelijk zwaar bevallen; ikzelf begin nu ook stilaan te beseffen dat de "herfst" is aangebroken, en daarmee zal ik proberen te leven. Maar inderdaad, het was ook niet van de poes. Stress om alles klaar te krijgen. Enervante taxirit naar Brussel, wegens accidenten en opstoppingen op autostrade. omweg gemaakt langs St Niklaas; Willebroek, Mechelen met panische angst of wij het wel zouden halen. Toch gelukt, en vlucht naar Londen. In Londen 5 uur wachten. Dan de vlucht van 11 uur naar Jo'burg. Propvolle machine, vies eten, zetels die zeker al 10 jaar kapotgezeten zijn. Turbulenties van jewelste gedurende meer dan de helft van de vlucht. Dus; bijna niets geslapen. In Jo'burg terug meer dan 4 uur gewacht op verbinding naar Nelspruit. Een aangenaam vluchtje van één uur, en we waren eindelijk daar. Een taxirit van een klein uurtje bracht ons naar "Auberge guesthouse lodge" waar we gelukkig door sympathieke Belgen werden opgevangen. Frank en Martine Verbrugge zijn zeer lieve mensen, zeer bekommerd om hun gasten, en ze baten een aangename guesthouse uit. We beschikken hier over een ruime kamer met alle accomodaties plus kitchenette. Op TV ontvangen we BVN, zodat we dagelijks het "Eén Nieuws" kunnen zien. Tevens overal in de guesthouse gratis "Wifi" verbinding, waardoor ik nu nog aan het zwembad(je) dit mailtje schrijf. Toeval wil ook dat de ouders van onze gastvrouw Martine hier sinds december in vakantie zijn (Bomenaars-ik bedoel inwoners van Boom). Het zijn grote bootliefhebbers, en tevens goede vrienden van Mady en Jos, vrienden van Tante Danielle en Willy. Dus we waren nogal vlug in gesprek... (ge kent me hé!)
    In de twee volle dagen die achter de rug zijn hebben we al bij al nog niet veel uitgespookt, met uitzondering van stress afgooien en "herbronnen". Maar we voelen dat het ons heeft "deugd gedaan", en gezien we aan een tamelijk lange expeditie begonnen zijn is dat ook wel belangerijk. Als ik Mama hier zie zitten aan het zwembadje kan ik alleen maar konstateren dat ze in die paar dagen een metamorfose heeft ondergaan. Vermoeidheid weg en bruine (rode...) kleur kan toch wonderen doen.
    Morgen maandag zijn we van plan om er nog een rustige dag van te maken, om dan dinsdag aan het grote werk te beginnen.
    Wij amuseren ons hier rot aan de sudafrikaanse taal, en vooral de artikels in de dagbladen (welke wij 95% begrijpen) zijn fantastisch. Ook de evolutie van Zuid-Afrika, hun kijk op Europa, en hun eigen problemen zijn boeiende stukjes journalistiek. Ik tracht nu en dan een artikeltje of columm door te sturen.
    Laat ons eindigen met onze maaltijd van deze middag, in een gezellig restaurantje op enkele honderden meters van hier.
    Hilde bestelde : BEEF LASAGNE WITH SPINACH
                     Lae vars pasta met spinasie wat jou spiere laat bult, vleis versmoor in bolognaise sous; die hele lot word bedek met vars gerasperde kaas.
    En ikzelf kreeg volgend lekkers : FILET STEAK 300 gr.
                                      Ons delikate meester vir die ligte karnivoor, om jou vir 'n lang ruk aan die gang te hou.
    Wij genoten van die mooie taal, maar ook van het heerlijke dat ons werd voorgeschoteld;
    Na die overheerlijke maaltijd, een lange wandeling in de verzengende zon, enkele uurtjes aan het zwembad vielen we weeral bijna in slaap en besloten toen om van een bescheiden maaltijd met kleine hapjes te genieten op de kamer. We zijn gestart met een heerlijk wit bubbelwijntje Nederburg Cuvee Brut Sparkling wine of Sud Afrika.
    Geniet ondertussen ook in België van alles wat er te genieten valt, en weet te zeggen wanneer ik me terug mag scheren !!!
    Christian en Hilde, Mamie en Papie, Omie en Opie



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 25/07-31/07 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!