Inhoud blog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    brouwen

    14-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen materiaal

    14-01-2007 om 23:15 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2007 om 23:09 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2007 om 23:09 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2007 om 23:08 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2007 om 23:07 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2007 om 23:07 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2007 om 23:07 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2007 om 23:06 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2007 om 23:06 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2007 om 23:05 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2007 om 23:05 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2007 om 23:04 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2007 om 23:04 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2007 om 22:40 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2007 om 22:39 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Wat heb je nodig om Bier te brouwen ?

    14-01-2007 om 22:36 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-01-2007 om 22:27 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Tilburgse Marter bierflesje

    De naam verwijst niet naar een huisdier, maar dit bierrecept is een poging om de "Hoegaerdse Das" te imiteren. De meningen hierover liepen uiteen, zoals natuurlijk te verwachten was, want over bier kun je veel discussiëren. Dit recept van Martin Hofhuis is gepubliceerd in het clubbald van "De Roerstok" in december 1997.

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 1700 gram pilsmout
    • 100 gram ambermout 50 EBC
    • 110 gram caramelmout 120 EBC
    • 22,5 gram Hallertau hopbloemen 3,2% (begin koken)
    • geraspte en gedroogde schillen van 2 sinaasappels (laatste 15 min)
    • 5 gram gemalen koriander (laatste 15 min)

    Maischwater:

    7 liter (melkzuur toevoegen tot pH 5,6)

    Maischschema:

    temperatuur 52 °C 63 °C 73 °C 78 °C
    tijd 15 minuten 30 minuten 15 minuten 5 minuut

    Spoelwater:

    onbekend

    Kooktijd:

    90 minuten

    Gist:

    Opgekweekte Hoegaarden-gist

    Begin SG:

    1048

    Eind SG:

    onbekend, verwacht alcoholpercentage: 5%

    14-01-2007 om 22:23 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     
     

    Belgium Imperial Stout bierflesje

    Met dit bier haalde Kees Bubberman uit Middelburg tijdens het ONK 2000 een 1e prijs in de zgn. "vrije klasse". In het logboekformulier schreef Kees dat het zijn opzet was geweest om een "Russian Imperial Stout" te kruisen met een "Belgische Trappist". Het bier smaakte volgens mhem kruidig, gebrand en zoet. Dat werd door de keurmeesters in het juryformulier bevestigd. Zij schreven: "Een sterke, complexe geur en smaak. Lang uitvloeiend, maar niet te bitter. Niet te extreem zware smaak. Mooi bier!!". Het bier behaalde maar liefst 84 punten. Kees kreeg naast de traditionele "Roerstok" die bij de klassewinnaar hoort, ook een door het S.N.A.B. ter beschikking gestelde wisseltrofee. Dit voor het meest vernieuwende bier!

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 3000 gram pilsmout
    • 295 gram ambermout
    • 200 zwarte mout
    • 150 gram rookmout
    • 2,5 gram Fuggelshop 4,5% (90 minuten meekoken)
    • 4 gram Fuggleshop 4,5% (15 minuten meekoken)
    • 17 gram Challenger 7,2% (90 minuten meekoken)
    • 12 stukjes laurierdrop
    • 112 gram rozijnen
    • 0,5 gram Curaçaoschillen
    • 58 gram bruine nasterdsuiker

    Maischwater:

    onbekend

    Maischschema:

    temperatuur 55 °C 68 °C 74 °C 80 °C
    tijd 14 minuten 45 minuten 15 minuten 1 minuut

    Spoelwater:

    onbekend

    Kooktijd:

    90 minuten

    Gist:

    Kees gebruikte hiervoor originele Guinness gist. Ook de gisten van Yeasthead en Wyeast kunnen gebruikt worden, evenals gedroogde gist.

    Begin SG:

    1085

    Eind SG:

    1022

    14-01-2007 om 22:23 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Dordtse Witte bierflesje

    Een recept van Witbier 

     

    Ingrediënten voor 10 liter:

    • 1215 gram pilsmout 3EBC
    • 821 gram tarwemout
    • 7 gram Hallertau pellets
    • 11 gram Saaz pellets
    • 7 gram koriander vers gekneusd
    • schil van 1 sinaasappel dungeschild

    Maischwater:

    7 liter (aanzuren met melkzuur tot pH 5,5)

    Maischschema:

    temperatuur 45 °C 50 °C 63 °C 73 °C
    tijd 5 minuten 10 minuten 45 minuten 60 minuten

    Spoelwater:

    5 liter

    Kooktijd:

    90 minuten, schillen en koriander laatste 20 minuten toevoegen. Daarna koelen en 3,5 liter (voorgekookt) koud water toevoegen.

    Gist:

    Wyeast Belgium White, opgekweekt uit vorig brouwsel

    Begin SG:

    1047

    Eind SG:

    1012

    Ook bij dit brouwsel verloopt de vergisting traag:
    brouwdag: SG 1047, dag 4: SG 1030; dag 7: SG 1024; dag 10: SG 1020 en overhevelen naar mandfles met toevoeging van korrelgist Den Arsegan; dag 17: SG 1012 en aansluitend koelen tot (bottel)dag 23.

    14-01-2007 om 22:22 geschreven door chrisse

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!