Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
De Astenaar!!
alles over asten van toen tot thans
Alles over Asten.
28-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat ons Asten U kan bieden

De Astense AA

PDF E-mail

Het Beekdal van de Astense AA is op zijn mooist op een steenworp van de Ommelse rotonde.

De Astense AA is de naam van een klein natuurreservaat nabij het gehucht de Berken. De rivier de AA werd tussen 1960 en 1970 over bijna de gehele lengte van 50 km gekanaliseerd, behalve het stuk in dit natuurgebied. Over een lengte van 2 km meandert de rivier door dit gebied. De met landbouwwater vervuilde beek overstroomt dit reservaat onregelmatig. Hierdoor ontstaat een verruiging van de vegetatie. In het bos overheersen daardoor soorten als kleefkruid, grote brandnetel en fluitkruid.

Het gebied is vrij toegankelijk op wegen en paden. Vanuit Asten-Ommel aan het einde van de Busserdijk start een rode route van 5 km.

In de natte seizoenen is het gebied moeilijk begaanbaar.


Orthodox klooster in de Peel

PDF E-mail
De Orthodoxe Kerk is nog heel nieuw in Nederland. Vooral na de tweede wereldoorlog hebben enkele Nederlanders de orthodoxe Kerk leren kennen door de Russische emigranten, die hier enkele parochies geopend hebben. De kloosterlingen leiden een teruggetrokken leven van gebed en contemplatie, ongehuwd, in eenvoud met gezamenlijke kerkdiensten, maaltijden en zonder persoonlijk bezit. Zij werken binnen het klooster in gehoorzaamheid. Zij proberen door handwerk in hun eigen onderhoud te voorzien.

Belangstellenden kunnen gebedsdiensten bijwonen en overnachten in het klooster om tot bezinning te komen.

Voor meer informatie:
Orthodox Klooster
Gruttoweg 7
5725 RT Asten-Heusden
Telefoon 0493 560421
Tussen 8.00-8.30 uur   13.00–13.30 uur   20.00-20.30 uur

Sint Joris en de Draak

PDF E-mail

Boven de ingang van het gemeenthuis zien we het figurenspel van St. Joris en de Draak.Het spel is een eerbetoon aan de oudste vereniging van Asten, het St. Jorisgilde, opgericht rond 1460. Het kunstwerk is geplaatst ter gelegenheid van de opening van het nieuwe gemeentehuis. Het geeft de strijd  aan tussen goed en kwaad. Sint Joris zal niet rusten voordat hij de draak heeft neergestoken, want dan pas kan de ridder voorkomen dat de koning zijn dochter moet offeren aan de draak.


Het ontwerp is van Antoinette Briët en de constructie is gemaakt door Koninklijke Eijsbouts.

Elke dag om 11.00, 15.00 en om 17.00 uur en in de zomermaanden ook om 13.00, 19.00 en 21.00 uur is het spel te zien en vanaf de kerktoren klinkt dan een speciale melodie ‘Ridder Joris met uw speer’.
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
20-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moppentrommel wordt weer geopend...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

 

 

 Daar gaan we weer…

 

 Een wiskunde leraar van 54 komt thuis en schrijft op een briefje voor  zijn vrouw:

"Je bent nu 54 en je kunt niet meer aan mijn behoefte voldoen, ik ben bij een jonge meid van 18 dus wacht maar niet op mij. "

 

Zijn vrouw komt thuis en leest het briefje. En schrijft een briefje voorhaar man:

"Jij bent nu ook 54 en jij kunt ook niet meer aan mijn behoefte voldoen,ik heb ook een jonge minnaar van 18. Dus wacht maar niet op mij want jij weet als wiskunde leraar dat 18 vaker in 54 gaat dan 54 in 18."

 

Zakenman in Rusland
Een zakenman gaat naar Rusland en zegt tegen zijn vrouw: "Als ik een brief stuur en die is geschreven met blauwe inkt dan is het allemaal waar, maar stuur ik een brief met rode inkt dan is wat ik allemaal schrijf niet waar." Dus dat is afgesproken en ze kreeg een brief, tot haar stomme verbazing geschreven met blauwe inkt en hij zegt in die brief: "Het is fantastisch hier, alles hebben ze behalve rode inkt."

 

Lottoformulier
Een jonge knappe vrouw komt op een avond thuis en laat aan haar man een schitterende parelring zien. "Kijk eens schat hoe mooi! Mijn baas en ik spelen samen in de lotto en vandaag hebben we eindelijk gewonnen. Toen heeft hij die ring voor mij gekocht." Twee weken later komt ze weer laat thuis en laat stralend haar nieuwe bontjas zien. "Lieverd, we hebben weer de lotto gewonnen, daar heeft hij vandaag deze nerts voor gekocht."
Omdat ze moe is vraagt ze haar man of hij het bad wil laten vollopen. Dat doet hij, want hij doet alles voor zijn vrouw. Even later roept hij: "Schat je bad is klaar!"
Ze komt de badkamer binnen en is stom verbaasd. "Maar schat, de bodem van het bad staat net onder water." "Natuurlijk liefje, anders wordt je lottoformulier nat."

 

Ontsnapte vis
Een man vertelde zijn vriend over een dagje vissen. "Jongen, wat was ik blij dat die ene vis ontsnapte," zei hij. "Blij?" vroeg zijn vriend. "Reken maar.... die boot was niet groot genoeg voor ons allebei."

 

Zwerver
Een vrouw ging in een park op een bank zitten, keek eens om zich heen en besloot toen haar benen op de bank te leggen en er even haar gemak van te nemen. Na enige tijd kwam een zwerver op haar toelopen en zei: "Hallo, schatje, schik eens een eindje op." "Hoe durf je!" riep de vrouw. "Ik ben je schatje niet." "Wat doe je dan in mijn bed?" vroeg de zwerver."

 

Sjieke dame zonder geld
Een dame gebruikte de maaltijd in een deftig restaurant en legde na afloop aan de gerant uit dat ze haar portefeuille thuis had gelaten en niet meteen kon betalen. "Dat is geen bezwaar," zei de gerant rustig. "Ik vertrouw u wel. Maar om me eraan te herinneren zal ik uw naam en het bedrag op dit schoolbord schrijven." "Maar dan ziet iedereen mijn naam!" protesteerde de dame. "Daar is aan gedacht, mevrouw. We hangen zolang uw bontmantel ervoor."

 

Sergeant
Nadat de sergeant de keuringsformulieren heeft binnengekregen die de soldaten hebben moeten invullen, laat hij zijn mannen aantreden en spreekt ze toe: "Drie hebben geen naam, twee weten niet of ze een jongen of een meisje zijn, één is negen maanden geleden geboren. Daar wil ik nu niet over vallen. Maar wil degene, die 1,75 kilo weegt en 70 meter lang is naar voren komen?"

 

 

 

 

 

 

In de stal
Een winkelier, een bankier en een politicus raakten verdwaald in het bos. Eindelijk kwamen ze bij een boerderij en vroegen om onderdak voor de nacht. "Best," zei de boer. "Maar in huis heb ik maar ruimte voor twee mensen. De derde zal in de stal moeten slapen bij de beesten en het stinkt er nogal." "Ik slaap wel in de stal," bood de bankier aan. Een half uur later werd er op de deur van de boerderij geklopt en daar stond de bankier, die hapte naar adem: "Ik hou het niet uit in die stank." "Nou, dan slaap ik wel in de stal," zei de winkelier, en ging naar buiten.Na een tijdje werd er alweer geklopt. "Ik heb heel wat stank doorstaan van bedorven voedsel," klaagde de winkelier, "maar die stal slaat alles."
"Slappelingen!" zei de politicus. "Ik slaap wel in de stal." Een half uur later werd er weer geklopt. Toen ze de deur opendeden, stonden daar alle beesten uit de stal."

 

Hond in de bioscoop
Een man die naar de bioscoop ging zag tot zijn verbazing in de rij voor hem een dame met een grote hond  zitten. Nog vreemder was dat de hond tijdens de hele film telkens lachte op de juiste momenten. "Neem me niet kwalijk," zei de man tegen de vrouw," maar wat ongelooflijk dat uw hond zo om die film moet lachen." "Het verbaasde mij ook," zei de vrouw. "Het boek vond hij niks."

 

Bij de dokter
De dokter onderzocht de patiënt en zei toen: "Ik kan geen oorzaak voor uw klacht ontdekken. Het moet van de drank komen." "O," zei de patiënt, "dan kom ik nog wel eens terug als u weer nuchter bent, dokter."

 

Pientere jongens
Twee jongens raken met elkaar in gesprek. Zegt de één tegen de ander: "Ik was zo'n pientere jongen, ik liep al met drie maanden." Zegt de ander: "Noem dat maar pienter, ik liet me toen nog lekker dragen!"

 

De weg kwijt in een helicopter
Een helicopter is per ongeluk in dikke mist terechtgekomen. Als het weer helder wordt ziet de piloot niet meer waar de luchthaven is. Dan ziet hij een kantoorgebouw. Hij vliegt er naar toe en blijft ervoor hangen. De piloot pakt een vel papier en schijft daarop: "Waar ben ik?"
Hij ziet de mensen in het kantoor ook een vel papier pakken en er iets op schrijven. Ze laten het aan hem zien: "In een helicopter!" De piloot pak een landkaart erbij, kijkt er even op, vliegt weg en drie minuten later landen ze op de luchthaven.
De co-piloot kijkt de piloot aan en vraagt: "Hoe kan dat nou?"
Zegt de piloot: "Zag jij welke antwoord ze me gaven?"
Co-piloot: "Ja"
Piloot: "Nou, toen wist ik dat dat het kantoor van Microsoft was en kon ik het op de landkaart terugvinden."
Co-piloot: "Hoe weet jij dat dat Microsoft was?"
Piloot: "Simpel, het is net als met hun helpdesk: je krijgt een technisch correct antwoord waar je niets aan hebt!"

 

Slak in de bocht!
Twee gemeentewerkers staan de hele dag al in een rozenperk te schoffelen. Zegt de ene: "Nou ga ik eerst die slak aan de kant zetten, want die loopt me de hele dag al in de weg!"

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kwakzalver..
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De kwakzalver..

 

 

Stroomt allen rond mij henen
Ik ben veearts en dentist
Ik kom direkt van Weenen
'k Ben ook doctor en chimist. 
                                                         
Refrein
Hebt gij jicht of hartepijn
   Klauwzeer pips of flerecijn
        Koopt en neemt mijn medicijn
En weg zal 't zijn
                  
2.
Ik zal u eens verhalen
Wat mijn zooal overkwam
'k Mocht den eersten prijs behalen
Te Parijs en te Amsterdam
      
3.
Op  't eiland van Manille
Slikte een krijgsman zijn trompet
Ik gaf hem van mijn pillen
En de kerel was gered
                   
4.
De koning der Bulgaren
Had het klauwzeer aan den mond
Hij kocht van mijne waren
En vandaag is hij gezond
                    
5.
'k Heb eens nen tand getrokken
't Was in eene groote stad
Ja, gansch en zonder brokken
Schoon in 't hart de wortel zat
                    
6.
Daar was nen man te Londen
In de maag een muis gedaald
'k Heb hem een kat gezonden
Die er 't beest heeft uitgehaald
                    
7.
Dit is voor kwade wijven
Iets wat ik overal verkocht
't Is zonder overdrijven
't Krachtigste antigrommelvocht
                    
8.
Hier heb ik jonge heren
Haarmest voor moustache en baard
Al die het mocht probeeren
Heeft thans kin en lip behaard
                    
9.
Kunt gij niet achteruit gaan
Drinkt dan van dit apenbloed
Dan zal het lijk een spuit gaan
't Biedt geen weerstand meer,het moet
                    
10.
Zoo u de vlooien storen
Strijk hun dit dan op den snuit
Van achteren en van voren
En der vlooien rijk is uit.
                     
11.
Wie wil er profiteeren
Alles is bijna voor niet
Vergeet het niet mijnheeren
Dat gij mij nooit wederziet
                     
12.
'k Moet nu even gaan dineeren
'k Ben vermoeid ik kan niet meer
Tot straks geachte heeren
Binnen 't uur ben ik hier weer.

Bovenstaande tekst heb ik geleend van internet ( de bron ben ik kwijt) en daarom dank aan diegene die het heeft gepubliceerd...

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-11-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit Asten afkomstig
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De nr. 1 Nance

Nancy Anna Francina Coolen

Na negen maanden in het donker te hebben gezeten vond Nancy Anna Francina Coolen het op maandag 10 september 1973 wel genoeg. Ze zocht (en vond) een weg naar buiten, een stap in haar leven waar ze nu nog steeds geen spijt van heeft. Samen met haar eigen "Big Brother" Marcelino groeide Nance op in het Brabantse plaatsje Asten.

Vanaf haar vierde is ze al bezig met zang en dans. Dit deed ze, zoals alles, zo vol vuur en passie dat zij op de dansschool werd gekozen tot Miss Dinky Dancer van 1984. Dit succesvolle begin smaakte naar meer...

Nance wilde de showbizz in, en slechts 15 jaar naar haar geboorte werd ze door producer Ruud van Rijen uit een plaatselijke discotheek geplukt om samen met Captain Hollywood bij Twenty 4 Seven te zingen. Samen met twee rappers/dansers Hanks (Giovanni Falco) en Jacks (Wolfgang Reiss) vormden zij een van de eerste Eurodance-acts.

Twenty 4 Seven

Nadat Captain Hollywood de groep verliet werd het stil rond Nance en Twenty 4 Seven. Nance trok in 1992 Stay-C, die een paar keer in het voorprogramma van Twenty 4 Seven had gestaan, bij de groep. Hun allereerste single "It could have been you" haalde de hitlijsten niet. Toen Nance net 20 was kwam "Slave to the Music" uit. Deze single werd de definitieve doorbraak van Twenty 4 Seven featuring Nance & Stay-C.

Love Is...

In 1995, na vele hits met Twenty 4 Seven, wilde Nance naast Twenty 4 Seven meer doen. Ze werd gevraagd om het programma "Liefde is..." te presenteren. Dit was een perfecte kans om haar horizon te vergroten. Nance schreef samen met William de tekst voor de titelsong van het programma. De single "Love is..." kwam in Nederland mede dankzij het succes van Liefde is... in de top 10. Helaas is het programma gestopt terwijl het door de doelgroep, jongeren, toch goed bekeken werd.

Nance & William

Tijdens een van de vele fotosessies met Twenty 4 Seven kwam Nance tegenover popfotograaf William Rutten te staan. Na de tekst "even lachen..." van William is Nance niet meer opgehouden... (met lachen dan). Nance en William veloofden zich.

Producer Ruud van Rijen, Stay-C en platenmaatschappij CNR Music waren woedend! Nance moest blijven uitstralen dat zij het lieve maagdelijke zangeresje was. Ze mocht geen vriend hebben en helemaal niet trouwen! Ondanks "dreigementen" van de tegenpartijen trouwden Nance en William tóch op 4 mei 1995. Nancy Coolen werd nu Nancy Rutten. Nance zingt nu heel toepasselijk in Love is...: "No way in the world that I'm gonna hide my love!" En dat zou eigenlijk niemand moeten doen!

Nance is back to kick some ass!

Door het contract met Twenty 4 Seven, dat tot juli 1996 duurde, werd het voor de tweede keer een hele tijd stil rond Nance en Twenty 4 Seven (afgezien van alle roddels die er rond gingen over haar en Stay-C). "Keep on trying" was de laatste single die uitkwam van Twenty 4 Seven featuring Nance & Stay-C. Nadat het contact afgelopen was, ging Nance officieel solo. De opvolger van "Love is..." werd "Big Brother is watching you!". Een nieuw team, platenmaatschappij en producers moesten Nance aan de top houden.

Nance verrast vriend en vijand door in januari 1999 met een Nederlands-talig duet uit te komen. Het duet De laatste en de eerste dat zij samen met Henk Westbroek opnam is weer zo'n typisch uit de hand gelopen grap verhaal, Henk belde Nance op of zij niet mee wilde doen aan het Eurovisie songfestival omdat hij daar een perfect liedje voor had geschreven, hij zei 'of ik doe het met jou, of helemaal niet!'... Toen Nance te kennen gaf dat het niet echt bij haar paste wilde Henk het toch graag opnemen voor zijn solo album en al snel werd de plaat een lievelingetje van de discjockeys waardoor de plaat alsnog als singeltje werd uitgebracht.

Het is voor Nance de tweede keer dat zij Nederlands-talig zingt, al eerder leende zij haar stem samen met o.a. Marco Borsato, Syb (de Kast) vd Ploeg, Herman Brood en nog velen andere voor de War Child single 'Voorgoed'. Aan deze single werkte alle artiesten belangeloos mee voor het War Child project van Bart de Graaf's BNN. Nance zegt daarover: 'Dat Nederlands talig zingen moet je zien als een grap, ik heb helemaal geen intenties om dat vaker te gaan doen. Ik doe dit soort dingen alleen als ik het gewoon leuk vind, of voor een goed doel, en om geen enkele andere reden.'

Rappatongo

In September 99 slaat Nance totaal onverwachts weer een andere richting in door voor de TROS een spelletjes programma te gaan presenteren. Het programma Rappatongo, dat elke werkdag tussen 7 en half 8 wordt uitgezonden op TV 2, is een spelletjes programma waarin bekende Nederlanders zich aan een test werpen hoe spraakbegaafd zij wel niet zijn. Het programma zal maar liefst 200 (!) keer worden uitgezonden. Op de vraag of Nance zich nu alleen op het presenteren zal storten kan ook Nance zelf nog geen antwoord geven, 'ik vind dit nu heel leuk om te doen en we zien wel waar het schip strand'

Te Land, Ter Zee en in de Lucht & Lingo

Ze maakte naam als danseres en zangeres en presenteerde Love is…, Te land, ter zee en in de lucht en Rappatongo. En nu is zij dagelijks te zien met Lingo. Nance steelt de harten van televisieminnend Nederland.

Al op jonge leeftijd wist de getalenteerde en wilskrachtige Nance dat ze in de spotlights wilde leven. Haar doorbraak kwam toen ze ging zingen bij de danceformatie Twenty 4 Seven. Het succes was overweldigend. Met 13 gouden, 6 platina, 3 dubbel platina platen en de exportprijs voor best verkopend Nederlands product in het buitenland (18 miljoen verkochte platen!) behoort ze tot onze nationale trots.

In september 1999 stootte Nance door op televisie met het programma Rappatongo. Ze heeft intussen meer dan 200 uitzendingen op haar naam en blijkt uit het perfecte hout gesneden voor het dagelijkse spelprogramma Lingo.

Nieuw programma bij de TROS

Nance is gevraagd door de Tros voor een nieuw programma dat volgende voorjaar (2002) van start gaat. Volgens Nance zelf wordt het een quiz over muziek en amusement die voorlopig als werktitel Tv-Quiz heeft. Nance voelt zich gevleid door het aanbod en ziet de muziekquiz als "een nieuwe uitdaging waar ik heel veel zin in heb." Ook vind ze het nog steeds harstikke leuk om Lingo te presenteren.

Nieuwe single van Nance!

Nance had eigenlijk al besloten om te stoppen met zingen, maar het bloed kruipt blijkbaar toch waar het niet gaan kan want er komt een nieuwe single van Nance. De nieuwe single die "If U Wanna Dance" zal gaan heten is een zeer dansbaar R&B nummer de titel zegt het eigenlijk al, lekker dansbaar dus.

Overstap naar SBS 6

Nance maakt per 1 september de overstap naar SBS 6. Het gezicht van Lingo zal naast enkele nieuwe programma’s ook drie keer per week de vroege editie van Shownieuws presenteren.

“Ik verheug me heel erg op deze nieuwe stap”, zegt de blonde Nance. Ik ga bij SBS 6 een aantal gevarieerde programma’s presenteren waardoor ik mij nog verder kan ontwikkelen. In eerste instantie gaat het om een totaal nieuw programma en een paar keer per week de vroege editie van Shownieuws.”

Nieuw programma voor Nance bij SBS 6

Nance presenteert vanaf eind oktober het nieuwe woonprogramma Stay or Go bij SBS6. In dit programma helpt ze gezinnen die twijfelen over het maken van de juiste keuze: wordt het verbouwen of verhuizen?

Twee miljoen mensen spelen regelmatig met de gedachte om te gaan verhuizen of te verbouwen. De keuze is niet eenvoudig. Is het verstandig om verder te investeren in het huidige huis of is de aanschaf van een nieuwe woning financieel gezien interessanter?

Nance, die ook Shownieuws presenteert, volgt het gezin tijdens de verschillende fases van de verbouwing of verhuizing tot het eindresultaat daar is: een compleet verbouwde woning of een droomhuis op een nieuwe locatie.

 

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (13 Stemmen)
>> Reageer (0)


Foto

Welkom in ons mooie dorp..
Foto

Foto

Inhoud blog
  • Asten mijn dorp, hier ben ik geborre..
  • DIENSTENVEILING - RAD VAN FORTUIN - MUZIEK EN CABARET
  • Asten mijn dorp. een gedicht
  • Asten mijn dorpje in 2011.
  • Himmels !!!!
  • Cor Verhagen gehuldigd als gouden gildebroeder.
  • UITSLAGEN OPTOCHT DE KLOT ASTEN 7 maart 2011
  • Welkom bij de Astenaar..
  • Hoog niveau bij de Plekkers in Asten
  • Oude tradities in een nieuw jasje bij het Sint Jorisgilde
  • Jubileumjaar 2010
  • Eric Joosten koning van St.-Jorisgilde Asten
  • Asten is aan het veranderen..
  • De Astenaar wenst iedereen die dit leest:
  • Boosheid om uitstel 18-holes golfbaan!
  • Opening van de kermis in Asten
  • Asten Klokkendorp..
  • Uit het Eindhovens Dagblad
  • Het 'luikje van Rina' gaat definitief dicht
  • De Astenaar wenst U
  • 'We willen een keer zekerheid hebben'
  • Ook een boompje valt te trainen
  • Veel 'friends' bij concert
  • Aan iedereen die dit leest!!
  • 'Het laatste monument van Asten'



    Gastenboek
  • solar power
  • Mooie dag maatje...
  • Lieve groetjes vanwege DEWESTHOEK
  • oud Astenaar
  • opstarten myn roots.

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per maand
  • 04-2013
  • 10-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 06-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 09-2010
  • 04-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 07-2009
  • 05-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 11-2006
  • 10-2006
  • 09-2006
  • 08-2006

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Blog als favoriet !



    Een interessant adres?

    Zoeken in blog


    Laatste commentaren
  • Gouden besluit (jan bosch)
        op Wat er veranderd in Asten..
  • Vriendelijke groetjes van de familie Valerieke (valerieke)
        op Hoog niveau bij de Plekkers in Asten
  • Hallo (valerieke)
        op Jubileumjaar 2010
  • RE (Han)
        op Welkom bij de Astenaar..
  • Reactie van de webmaster (Rocky v de webmaster)
        op Welkom bij de Astenaar..

  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!