Inhoud blog
  • fijn weekend
  • Meloen met sabayon
  • fijne vrijdag gewenst aan alle bloggertjes
  • Hortensia's
  • fijne zaterdag
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Photobucket
    Foto
    Foto
    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    Foto

    Photobucket

    Photobucket

    .
    Foto
    Foto
    .Photobucket
    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket

    .Photobucket
    .Photobucket

    Foto
    Foto
    Foto
    allerlei

    16-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klimplanten: druif en kiwi
    .Druif en kiwi zijn klimplanten met een sterke groei. Dat maakt ze geschikt voor een pergola, een veranda of een lommerrijk terras. Op een warme, beschutte plek zullen de vruchten het beste rijpen. Klimplanten hebben- in tegenstelling tot leiplanten- een slingerende groeiwijze (kiwi) of speciale hechtranken waarmee ze zich omhoogwerken (druif). Toch is aanbinden nodig, want wind kan anders veel schade geven.

    16-07-2008 om 14:18 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    15-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bereiding van de bessensla met krab:
    .- Hak de schoongemaakte peterselie, kervel en spinazie zeer fijn met de keukenrobot. voeg de olie, azijn, honing en pijnboompitten toe en laat nog even draaien tot u een mooie groene mousse krijgt. - Verdeel de schoongemaakte radicchioblaadjes over 4 borden en schik de uitgelekte en verkruimelde krab, boontjes, ijskegels, erwten en al het rode fruit met de bessen erop. Overgiet met de groene saus en serveer met boerenbrood.

    15-07-2008 om 20:07 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bessenslaatje met krab
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .ingrediënten: 250 gr gemengde bessen (rode, witte, blauwe), 100 gr aardbeien, frambozen en braambessen, 2 kropjes radicchio rosso, 200g vers gekookte princesseboontjes, 100 g versgekookte doperwten, 1 bussel ijskegels, 1 blik krab, tonijn, zalm, zeevruchten of scampi kunnen ook toegevoegd worden. Voor de vinaigrette: 50 gr peterselie, 50 gr bladspinazie, 50 gr kervel,6 eetlepels groene olijfolie, 2 eetlepels vruchtenazijn, 1 koffielepel vloeibare acaciahoning, 1 eetlepel pijnboompitten.

    15-07-2008 om 20:02 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Braambessen
    .Zachte vruchten met zeer zoete smaak. Aanvoer stijgt vanaf mei en loopt tot september.

    15-07-2008 om 19:57 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stekelbessen/kruisbessen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Kunnen groen of licht rood gekleurd zijn, hebben een zoetzure nasmaak. Piek in de aanvoer in juli.

    15-07-2008 om 17:14 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . Ronde bessen met een blauwzwarte kleur en een kruidige smaak. Worden vaak verwerkt in sauzen of drankjes ( cassis). Aanvoer vooral in de zomer, met een piek naar augustus toe.

    15-07-2008 om 17:11 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frambozen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Zachte vruchten, zowel van structuur als van smaak. worden zonder steeltje verkocht. aanvoer vooral in de zomermaanden: juni, juli, augustus.

    15-07-2008 om 17:08 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte bessen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Witte versie van de rode bessen. De witte bessen smaken iets minder uitgesproken dan de rode bessen.

    15-07-2008 om 17:05 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode bessen
    . Lange trossen met kleine bessen. Licht zurige smaak. Aanvoer vooral in juli en augustus.

    15-07-2008 om 17:03 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nuttige weetjes over zacht fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .- Zacht fruit is heel kwetsbaar en moet dus met zorg behandeld worden. - Aardbeien bestaan in verschillende soorten en maten ( langwerpig, rond, groot, klein). de soort Elsanta is de meest gekende. - Eigenlijk is een aardbei een schijnvrucht: de pitjes aan de buitnezijde zijn de eigenlijke vruchtjes. - De bewaring van aarbeien gebeurt op een koele plaats tussen 8 en 10°C. Zacht fruit moet tussen 1 en 3°C bewaard worden. - Zacht fruit is zeer rijk aan vit C, bevat veel vezelstoffen en heeft een laag caloriegehalte. Aardbeien: Gekende vrucht met typische zoete of zuurzoete smaak. Topaanvoer tussen maart en oktober.

    15-07-2008 om 17:01 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    11-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.confituur van komkommer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .1 kg geschilde komkommers 75 cl water 1 kg suiker sap van 2 citroenen. De komkommers in blokjes snijden. Opzetten met het water tot ze zacht zijn. Het citroensap en de suiker toevoegen. Nu goed roeren tot alle suiker opgelost is. Koken op een hoog vuur tot alles dik wordt.In potjes doen en omgekeerd laten afkoelen. Aan dit recept kan eventueel wat gember toegevoegd worden.

    11-07-2008 om 17:26 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur van aubergines
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . 1,5 kg kleine aubergines 1,5 kg fijne witte suiker 3 glazen water 350 gr zeer goede honing 1 eetlepel gemalen kaneel een kleine beetje gember gemalen. In een grote kookpan met een dikke bodem ( of een koperen confituurpot). Water laten opwarmen tot het kookt, voldoende om stoom te geven, de aubergines schillen en in lange delen snijden. In een vergiet dat boven de kookpot hangt, de aubergines laten stomen. Regelmatig omdraaien. Zodra ze gestoomd zijn de suiker in de kom doen met het water. Dus de 3 glazen water goed roeren met een houten lepel tot alles is opgelost. Hierbij de aubergines voegen en ongeveer 20 minuten laten koken. Niet vergeten regelmatig om te roeren. In een pan de honing verwarmen. Nu de aubergines met een schuimspaan uit de suiker halen en ze direct in de gesmolten honing brengen. Enkele minuten op een zacht vuurtje laten koken. De aubergines uit de honing halen, ze over de potjes verdelen. De gember en de kaneel bij de suikeroplossing siroop voegen, nog eventjes goed laten oplossen en nu alles over de aubergines gieten. Onmiddellijk afsluiten en omdraaien. Ik voer de resterende honing niet meer toe omdat het te zoet wordt. Dit is naar eigen smaak.

    11-07-2008 om 17:21 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    10-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur van de bloemblaadjes van viooltjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .250 gr bloemblaadjes van viooltjes 750 gr.fijne witte suiker. De blaadjes in een mortier pletten. Over de blaadjes een siroop gieten van de suiker die men mengt met een beetje water en dan zchtjes onder deksel laat koken. Van zodra de suiker kookt (borrelt dit is op 105°C) er de blaadjes bijvoegen. Dit alles zeer zachtjes laten koken, ongeveer 20 minuutjes onder voortdurend roeren. Onmiddelijk in potjes doen en sluiten en omgekeerd laten afkoelen.

    10-07-2008 om 11:36 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meloenconfituur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Geen te overrijpe meloenen gebruiken. Eerder naar de nog groene gaan dan wat wij normaal als dessert eten. In stukken snijden en schillen. De vaste en witachtige schil scheiden van het eigenlijke vruchtvlees, dit is zachter en sappiger. Zeker de zaadjes goed verwijderen. Voor 1 kg meloen nemen we 700 gr suiker en een glas water. Enkele suikerklontjes heel goed wrijven over de schil van de citroen. Daardoor ontstaan er vluchtige oliën. Deze worden door de suiker opgenomen. De klontjes in een confituurkom doen samen met de suiker en het water. Laten koken, daar nu het vruchtvlees inleggen en zonder ophouden blijven roeren tijdens het koken. Weer de test doen van een beetje confituur op een bordje te doen om de stijfheid na te zien. Dan in potjes doen

    10-07-2008 om 11:30 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Confituur van bananen met rum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . 2 kg bananen 2 citroenen 1 kg suiker 1 klein glaasje rum 2 glazen water De bananen pellen, in ronde schijfjes snijden, ze overgieten met het citroensap (dit om het zwart-bruin te voorkomen), ze in de confituurkom leggen samen met het water, de suiker en de rum. Ongeveer 30 minuten laten koken van het moment dat de massa goed borrelt. Regelmatig omroeren. Daarna direct in potjes doen.

    10-07-2008 om 11:20 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bananenconfituur met pompolmoessap:
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . 1kg bananen gewogen zonder schil het sap van 1 pompelmoes Het sap van 1 citroen 1 kg suiker. De bananen pletten met het sap van de pompelmoes en van de citroen. 1/8 l water toevoegen. Dan de suiker, alles goed mengen, goed laten doorkoken, regelmatig roeren.

    02-07-2008 om 22:02 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    » Reageer (0)
    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eventjes culinair: confituur van veenbessen en peren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Ingrediënten: 700 gr veenbessen 300 gr peren 300 gr water 1 kg fijne griessuiker van Tienen werkwijze: de veenbessen wassen en in een snelkookpan plaatsen met het water en de geschilde en in stukjes gesneden peren. Gedurende 3 minuten onder druk laten koken. Het fruit door de groentenmolen draaien. De bekomen fruitmassa in de kookpot gieten en de fijne griessuiker toevoegen. Goed mengen. Dadelijk aan de kook brengen en het vuur op 80% van zijn vermogen regelen. Regelmatig omroeren. Kooktijd bij hevig borrelen: 8 minuten, finale kooktemperatuur: 102°C Warm in de potten overgieten. Laten afkoelen en daarna afdekken (parrafine en papier).

    01-07-2008 om 16:10 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    28-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yellow pygmee
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Kleur: geel Vorm: bijzonder kleine bolvormige vruchten hoogte: 15-20 cm Groeiwijze: struikje Rijptijd: 70-75 dagen Gebruik: aperitieven Smaak: zoete smaak,... kinderen zijn er dol op ! Bijzonderheden: de gekrulde bladeren zijn bijzonder opvallend en de bloemtrossen staan opmerkelijk hoger.

    28-06-2008 om 20:43 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tigerette
    Klik op de afbeelding om de link te volgen .Kleur: rood gestreepte vruchten vorm; licht ovaalvormige vruchtjes Hoogte: 20 cm Groeiwijze: struikvorm Rijptijd: 75-80 dagen Gebruik: salades Smaak: zoet, soms zurige smaak Bijzonderheden: de plant kent geen grote opbrengst. Als is de plant wel decoratief door de geel- lichtgroene bladeren.

    28-06-2008 om 20:38 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bespreking van rassen: Pixie Striped
    Klik op de afbeelding om de link te volgen . Kleur: rood gestreepte vruchten vorm: kleine ronde vruchten hoogte: 15 tot 20 cm groeiwijze: struikje rijptijd: 70-75 dagen Gebruik: aperitieven en salades Smaak: zoete, ietwat neutrale smaak Bijzonderheden: opvallend veel vruchten aan de plant die erg decoratief zijn.

    28-06-2008 om 20:33 geschreven door hyacinttje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Archief per maand
  • 11-2013
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007

    E-mail mij

    Photobucket


    Foto

    Foto

    .Photobucket
    Foto

    Gastenboek
  • Een aangename zaterdag gewenst vriendin
  • Hopelijk gaat alles beter
  • Lieve midweekgroetjes lieve vriendin
  • Een fijne Dinsdag blogvriendin
  • Wens je een prettig weekend

    Photobucket


    Foto

    Foto

    Foto

    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Photobucket

    Photobucket


    Photobucket


    Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket


    .Photobucket

    .Photobucket


    .


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!