Een heel licht recept voor de maandag.
Kip met scampi's in de wok ==================== 260g kipfilets
150g rauwe scampi gepeld
250g champignons
250g sojascheuten
1 wortel
1 rode paprika
1 sjalot
2 pijpajuintjes
2 teentjes look
3 koffielepel ketchup
1 eetlepel honing
3 koffielepels kerriepoeder
½ gevogeltebouillonblokje op gelost in 125ml water
peper en zout
. De dag voordien:
Snijd de paprika in reepjes, de pijpajuintjes in ringen en de wortel in stukjes, versnipper de sjalot.
Snijd de kip en stukken.
Bak de champignons apart en voeg hier de ketchup aan toe.
De dag zelf:
Doe wat olie in de wok en laat goed heet worden en bak er de kip en de scampi in aan. Voeg de look, kerriepoeder en honing toe, kruid met peper en zout . Haal de kip en de scampi uit de wok en stoof de groenten aan. Voeg de bouillon toe. Laat 10 min stoven. Voeg de sojascheuten toe (5 min stoven). Voeg de kip, scampi en champignons toe aan de groenten en warm het geheel nog eens goed op.
Dien op met rijst.
|