Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    04-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalkoenrolletjes met Comté-kaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kalkoen

    Kalkoenrolletjes Met Comté
    ==========================
    4 kalkoenlapjes

    2 sneetjes gerookte ham

    200 g fruitige Comté, in sneetjes

    1 klontje boter

    1 el olie

    peper en zout

    1 wortel, fijngesneden

    1 ui, gesnipperd

    2 cl witte Jurawijn

    40 cl verse room

    400 g aardappelen

    400 g courgettes

    200 g champignons

    1 klontje boter

    peper en zout

    nootmuskaat

    25 g bloem melk

    1 eidooier

    80 g fruitige Comté, geraspt




    .
    Klop de kalkoenlapjes indien nodig plat en kruid met peper en zout.
    Beleg elk lapje met dunne sneetjes Comté, daarop een half sneetje ham
    en weer een laagje Comté. Rol de lapjes op en wikkel ze in
    varkensnetjes.

    Bind de rolletjes zo nodig met een touwtje toe.

    Braad de rolletjes in een braadpan in een mengsel van olie en boter.
    Laat 15 minuten afgedekt garen op een zacht vuurtje of in de oven.

    Verwijder het vet uit de pan en voeg de wortel en de ui bij de
    rolletjes.

    Laat ongeveer 10 minuten afgedekt garen op een zacht vuur.

    Leg de rolletjes nadien opzij maar hou ze warm.

    Blus het braadvocht met de witte wijn en laat flink indikken.

    Voeg de verse room toe en laat verder indikken tot je een smeuïge,
    bijna dekkende saus krijgt.

    Breng op smaak en zeef de saus. Kook de aardappelen in de schil.

    Pel ze, snij ze in de lengte in tweeën en hol ze ietsje uit.

    Snij de courgettes in stukken van 5 cm lengte en kook ze in kokend zout
    water.

    Maak een putje in het midden van elk stuk door de zaadjes weg te halen.
    Maak voor de Mornaysaus eerst bechamelsaus en haal die van het vuur.

    Voeg de eidooier en Comté toe.

    Hak de champignons en laat ze slinken in een klontje boter en een
    snufje fijn zout tot het vocht helemaal verdampt is.

    Bind ze dan met de Mornaysaus.

    Vul de aardappelen en de courgettes met de champignonbereiding.

    Giet de wijnsaus op de bodem van een ovenschotel en schik er de
    kalkoenrolletjes op (in hun geheel of in schijfjes gesneden).

    Schik het garnituur errond. Warm op in de oven en dien op.


     

    04-01-2009 om 13:58 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    03-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mascarponepudding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weer een heel lekker nagerecht:

    Mascarponepudding
    =================

    voor 4 personen:

    Amaretto  1  glas

    lange vingers

    mascarpone  200  gram

    eieren  3

    fijne kristal suiker  200  gram

     


    Neem een grote slakom en doe er de eigelen in. Houd de eiwitten apart.

    Voeg al mengend geleidelijk aan de fijne suiker toe tot u een smeuïg
    deeg bekomt.

    Voeg dan de mascarpone toe.

    Klop stevig zodat de ingrediënten zich goed met elkaar vermengen.

    Als het een homogeen geheel vormt, voeg dan een glas Amaretto toe.

    Blijf roeren.

    Klop het eiwit op tot het stevig wordt.

    Voeg het daarna zeer voorzichtig aan de mascarpone toe met behulp van
    een houten spatel.

    Plaats de bereiding minstens twee uur in de koelkast.

    Serveer de pudding in kleine kommetjes met typisch Italiaanse
    "savoiardi"-koekjes (lange vingers)

    Tip : U kan de pudding ook onmiddellijk over de schaaltjes verdelen,
    voor u ze laat afkoelen. Dat bespaart u tijd bij het opdienen van het
    dessert.

     

    03-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kabeljauwhaasje met prei
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker vrijdagrecept

    Kabeljauwhaasje Met Prei
    ========================

    voor 4 personen:

    Vis & vlees:
    1 kg kabeljauwhaasjes

    250 g spekjes

    peper en zout

     

    voor de Groenten:
    2 preistaven

    2,5 dl room

    1 eetlepel currypoeder

    1 blokje groentenbouillon 30 g

    bakmargarine


    voor de Puree:
    8 bloemige aardappelen

    2 eieren

    busseltje verse bieslook nootmuskaat

    Peper & zout

    50 g bakmargarine

    1 blokje groentenbouillon



    .
    Puree

    Schil de aardappelen en kook ze in gezouten water. Voeg tijdens het
    koken een bouillonblokje toe voor extra smaak. Plet de aardappelen met
    een stamper en voeg er de eieren en wat bakmargarine aan toe. Kruid met
    nootmuskaat, peper en zout. Roer tenslotte de gesnipperde bieslook
    onder de puree. Hou warm.

    Groenten:

    Was de prei grondig en snij in kleine stukjes. Doe wat margarine in een
    pan en stoof hierin de prei zachtjes gaar. Voeg de room toe. Laat even
    sudderen. Plet een bouillonblokje en strooi het bij de prei. Breng op
    smaak met het currypoeder. Laat zachtjes inkoken.

    Vis & vlees

    Dep de kabeljauwhaasjes droog en gaar ze in enkele minuten in een
    stoomoven of pocheer ze in visbouillon. Bak de spekblokjes krokant in
    een koekenpan.

    Presentatie

    Neem een warm bord. Schik hierop het preimengsel. Leg de kabeljauw er
    op en strooi er de spekblokjes over. Neem een serveerring en duw hierin
    de puree. Werk af met verse bieslook.


     

    02-01-2009 om 10:24 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalmfiletpaketjes met aardappel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kan ook als voorgerecht,dan moet je 100 gram zalmfilet per persoon nemen

    Zalmfiletpaketjes met Aardappel
    ===============================
    3 eetlepels Vloeibare bakmargarine

    zout

    2 eetlepels fijngehakte peterselie

    4 middelgrote vastkokende aardappelen
     
    peper

    1 teentje look (fijngesneden)

    1 citroen (in dunne plakjes)

    2 kleine uitjes (in dunne ringetjes)

    4 blaadjes aluminiumfolie



    .
    Verwarm de oven voor op 175 ° C.

    Wrijf de aardappelen goed schoon en schaaf ze (met een kaasschaaf of in
    de keukenrobot) in flinterdunne plakjes.

    Kook de plakjes aardappel in ruim kokend water in 3-4 minuten beetgaar.

    Laat ze in een zeef uitlekken.

    Spreid 4 stukken aluminiumfolie uit en leg de plakjes aardappel in het
    midden.

    Sprenkel de helft van de margarine erover.

    Strooi er wat zout en peper over en verdeel de knoflook, de ui en de
    peterselie over de aardappel.

    Wrijf de stukken zalm in met zout, peper en margarine en leg ze op de
    aardappel.

    Verdeel de plakjes citroen erover.

    Vouw de aluminiumfolie omhoog en vouw het boven de zalm tot een
    pakketje dicht.

    Schuif de pakketjes op de bakplaat in de oven en bak de zalm in 20
    minuten gaar.

    Leg de pakketjes op vier borden.

     

    01-01-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    31-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalfslapjes uit de Aostevallei.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag iets oergemakkelijk.

    Involtini alla Valdostana (kalfslapjes uit de Aostavallei)
    ===================================

    voor 4 personen:

    4 kalfslapjes

    4 sneetjes Gruyerekaas

    4 sneetjes ham

    boter

    witte wijn

    peper en zout



    .
    Klop de kalfslapjes plat en doe er zout en peper op.

    Leg vervolgens op ieder lapje een plak ham en een plak kaas,rol op en
    zet vast met een tandenstoker.

    Laat de boter bruinen in een pan en braad hierin de opgerolde lapjes
    tot ze mooi bruin zijn

    Bevochtig met een beetje witte wijn,die u laat verdampen en laat nog 30
    minuten sudderen.Voeg als nodig is een beetje witte wijn toe.

    Dien op met gebakken aardappelen.

     

    31-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met grijze garnalen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Weer eens een kippetje:

    Kip Met Grijze Garnalen
    =======================
    braadkip  1

    boter

    kreeftensoep  3  dl

    slagroom  2  dl

    grijze garnalen  250  gram

    gehakte peterselie  2  soeplepels

    peper en zout

    witte wijn  2  dl



    .
    Bak de kip aan elke zijde goudbruin en kruid met peper en zout.

    Laat ze 30 minuten verder garen met het deksel op de pan.

    Neem de kip uit de pan verdeel in 4 stukken en houd warm.

    Giet het vet af en blus de pan met de wijn en de soep.

    Laat 10 minuten koken.

    Voeg de room toe en laat verder koken tot de saus gebonden is.

    Voeg op het allerlaatste moment de garnaaltjes toe en dien op,
    eventueel met pasta.

    Bestrooi met peterselie.

    Tip : Een gerecht waarin gevogelte gecombineerd wordt met schaaldieren
    wordt ook wel 'Surf & Turf' genoemd.

     

    30-12-2008 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appel-kaastaart met rozijnen en rum.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nogmaals een heerlijk nagerecht.

    Appel-kaastaart met rozijnen en rum
    ===================================
    1 citroen

    40 gram rozijntjes

    4 appelen (Boskoop)

    4 plakjes cake

    2 centiliter rum

    2 eieren

    60 gram boter (bakboter)

    60 gram suiker

    250 gram verse kaas (halfvet)

    2 theelepels maïszetmeel

     


    De citroen grondig wassen en de schil raspen. De helft van de citroen
    uitpersen.

    In een kommetje met heet water de rozijnen ongeveer 5 minuten laten
    zwellen.

    De appelen schillen, in schijfjes snijden en besprenkelen met
    citroensap.

    De appelschijfjes een drietal minuten laten koken in een bodempje
    water. In een zeef laten uitlekken.

    In een ovenschotel de plakjes cake leggen en besprenkelen met rum.

    Boter, suiker en citroensap tot een schuimige massa roeren. Eén voor
    één de eierdooiers toevoegen en er daarna de verse kaas, het
    maïszetmeel en tweederde van de appelen erdoor mengen.

    De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het kaasmengsel roeren.
    Het geheel op de plakjes cake scheppen en de rest van de appelen en de
    rozijntjes erover verdelen.

    In 30 minuten gaar en goudbruin laten worden in een oven van 200 graden.

     

    29-12-2008 om 12:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!