Inhoud blog
  • Appeltjes met veenbessen.
  • Gehaktbroodje met Meesterlyck ham en witloof.
  • Bitterkoekjespudding met boerenmeisjes.
  • Quenelles van vis.
  • Gevulde aubergine met pestogehakt.
  • Oesters met romige biersaus.
  • Koffie met een tic
  • Crumble met pruimen.
  • Wijtingfilet met blanke botersaus van jenever.
  • Kalfsgebraad met een koninklijke saus.
  • Gerookte foreltimbaaltjes.
  • Edelhertragout.
  • Moussaka.
  • Eendenleverpate met appelcompote.
  • Heerlijke chocolade-vijgentaart.
  • Smoutebollen.
  • Côte à l'os met peterselieboter.
  • Kalfskop in tomatensaus.
  • Gehaktballen speedballs.
  • Javanais.
  • Lamskoteletjes met dragon.
  • amandelspijs.
  • Rog met een romig sausje en garnaaltjes.
  • Gehakt met havermout en marmite.
  • Glaasje vol vis.
  • Lamskoteletjes met basilicum.
  • Terrine van gerookte rivierforel.
  • Bami Goreng.
  • Kalfslapje met rieslingwijn.
  • Pakketje van zalm met Boursin en noten.
  • Kastanjepuree.
  • Paprikasoep met grijze garnalen.
  • Zwarte woud gebak met noten.
  • Aardappelbruscetta.
  • Gevulde fazantenfilet.
  • Kabeljauwfilet dugléré.
  • Lamsballetjes in tomatensaus met puree.
  • Kip met spekjes,tomaat en champignons.
  • Stoverij op z'n Westmalles.
  • Scampi met meloen.
  • Everzwijn met peren en pruimen.
  • Mosselen met gandaham en saffraansaus.
  • Haringtartaar.
  • Ananas met munt en passievruchtensorbet.
  • Koolvisfilet met mosterdsaus
  • Knolselderrondjes.
  • Ossenstaart met tomatensaus.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Over mijzelf
    Ik ben Jennis Jeannine, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Omaatje.
    Ik ben een vrouw en woon in Herentals (België) en mijn beroep is pensioen.
    Ik ben geboren op 03/07/1938 en ben nu dus 85 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Koken,reizen,Computeren,kinderen en kleinkinderen.
    Ik hou van koken.Mijn kinderen en kleinkinderen komen iedere zondag eten,steeds een drie gangenmenu,dat is veel werk,maar heel gezellig.Maximum zijn we met 16 personen. Ik heb 4 kinderen,twee meisjes en 2 jongens.Ik heb 4 kleinkinderen,allemaal jongens.
    Archief per week
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 14/12-20/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 09/11-15/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 26/10-01/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 05/10-11/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 13/07-19/07 2009
  • 06/07-12/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 22/06-28/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 25/05-31/05 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 06/04-12/04 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 16/03-22/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009
  • 16/02-22/02 2009
  • 09/02-15/02 2009
  • 02/02-08/02 2009
  • 26/01-01/02 2009
  • 19/01-25/01 2009
  • 12/01-18/01 2009
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 22/12-28/12 2008
  • 15/12-21/12 2008
  • 08/12-14/12 2008
  • 01/12-07/12 2008
  • 24/11-30/11 2008
  • 17/11-23/11 2008
  • 10/11-16/11 2008
  • 03/11-09/11 2008
  • 27/10-02/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 06/10-12/10 2008
  • 29/09-05/10 2008
  • 22/09-28/09 2008
  • 15/09-21/09 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 18/08-24/08 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Groetjes.
  • Lieve warme zondag groetjes.....
  • Zondagsgroetjes
  • Hallo Blogmaatje
  • Hallo

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    De Dagschotel
    Als je niet weet wat je straks gaat eten!
    Soms is het moeilijk om te kiezen wat je gaat eten.Ik wil je daarbij helpen!Ik zet elke dag een nieuw recept op mijn blog.
    23-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soepje van selder en bloemkool.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondagse soep.

    Soepje Van Selder & Bloemkool
    =============================
    ½ bloemkool, grof gehakt

    5 flinke stengels witte stoofselder, grof gehakt

    1 dikke ui,

    1 aardappel

    1 handvol verse peterselie, fijngehakt

    1 groentebouillon blokje,

    1 kippen bouillonblokje

    1 ½ liter water

    2 wortelen & selderblaadjes voor de garnituur

    peper en zout




    .
    Hak de ui fijn en stoof deze, samen met de selder, bloemkool en
    aardappel aan in wat boter/olie.

    Verkruimel er de bouillonblokjes over en blus met het water, kruid met
    peper en wat zout en breng aan de kook.

    Draai vervolgens het vuur middelmatig en laat de soep zo'n 40 minuten
    pruttelen onder deksel.

    Snijd ondertussen de wortelen in julienne en stoof ze rustig gaar in
    wat boter.

    Mix de soep glad en strooi en vervolgens de peterselie in, kruid
    eventueel nog wat bij.

    Serveer de soep en werk af met wat worteljulienne en enkele
    selderblaadjes.

     

    23-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Varkenshaasje met tomatensaus.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    Varkenshaasje Met Tomatensaus
    =============================

    voor 2 personen:

    350 g varkenshaasje

    2 eetlepels olijfolie

    50 g boter

    1 ui

    300 g mix bospaddestoelen

    1 ,5 dl tomatensap

    ½ dl witte balsamico azijn of witte wijnazijn

    1 eetlepel honing

    1 koffielepel mosterd

    1 teentje knoflook

    1 bosje basilicum

    Scherpe paprika- of tandoripoeder

    Peper, zout



    .
    Het varkenshaasje:

    Laat het varkenshaasje een kwartiertje bakken in boter. Draai het
    halfweg wel eens om.Bestrooi het met zout, peper en wat scherpe
    paprika.

    De tomatensaus:

    Snijd de ui in halve ringen.

    Verhit de olie en laat de ui 5 minuten zachtjes bakken. Hak de knoflook
    fijn en voeg bij.

    Roer het tomatensap,de honing,de azijn,de mosterd, zout en scherpe
    paprika erdoor.

    Laat het geheel ongeveer 15 minuten zachtjes inkoken.

    Vergeet niet af en toe even te roeren.
    Bak ondertussen de bospaddestoelen en kruid ze met peper en zout.

    Serveer het vlees op een onderlaag van de bospaddestoelen te midden van
    de tomatensaus. Werk af met enkele takjes basilicum.

     

    22-08-2009 om 13:47 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalm met mascarponekaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    vrijdag = visdag

    Zalm Met Mascarpone Kaas
    ====================
    4 rode zalmmoten
    6 preien
    250 gram mascarpone kaas
    1 eierdooier
    1 deciliter melk
    Sap van 1 citroen
    1 eetlepel boter
    peper en zout


    .
    De dag voordien:

    Snijd het wit van de preien in ringen.Laat 1 eetlepel boter warm worden
    in een brede kookpan en doe er de preiringen in.Kruid met peper en zout
    en zet het deksel op de pan.Laat gedurende 5 minuten stoven.
    Klop de mascarpone kaas met 1 eierdooier en 1 deciliter melk tot een
    gladde massa.

    De dag zelf:

    Warm de prei terug op,en leg er de zalmmoten op,kruid met peper en zout
    en giet er citroensap bij.Laat met het deksel op de pan 8 minuten
    garen.Neem de moten uit de pan en doe 3/4 van het mascarpone
    kaas-mengsel bij.Roer goed om en laat even warmen.Giet het prei-kaas
    mengsel in een ovenschotel,Schik er de zalmmoten op en lepel er de rest
    van de mascarponi over.
    Laat lichtjes kleuren onder de grill en dien onmiddelijk op.


     

    21-08-2009 om 11:08 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lamsbout met citroen en look.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog eens : Lamsvlees

    Lamsbout met citroen en look
    ============================
    paneermeel:  40 gram

    lamsbout:  1 kilogram

    teentjes look:  6

    zout

    aardappelen:  800 gram


    olijfolie

    platte peterselie: 1 eetlepel

    uien:  2

    peper

    citroenen natuur:  2

    verse rozemarijn :  2 takjes


    .
    De dag voordien:

    Pers de citroenen en bewaar de schil van één citroen.

    Plet 2 teentjes look , meng met het citroensap.

    Giet dit mengsel over de lamsbout, dek af, en laat minstens 4 uur
    rusten in de koelkast. Denk eraan de lamsbout regelmatig om te draaien.

    De dag zelf:

    Verwarm de oven voor op 180graden.

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken.

    Hak de uien.

    Schik de aardappelen en de uien in een grote ovenschotel, leg er de
    lamsbout bovenop. Breng op smaak met peper en zout, een vleugje
    olijfolie, en laat 35 minuten in de oven braden.

    Hak de peterselie met de resterende teentjes look. Meng met de
    rozemarijn, het paneermeel, 2 soeplepels olie en de fijn gehakte
    citroenschil.

    Wrijf de lamsbout flink in met dit mengsel en plaats opnieuw in de oven
    voor 40 minuten. Dien de lamsbout op met verse groenten. *

    U kan een beetje truffelsap in het peterseliemengsel toevoegen

     

    20-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeientaart met amandelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nagerecht

    Aardbeientaart Met Amandelen
    ============================
    175 g fijngemalen amandelen

    175 g fijne suiker

    175 g zelfrijzend bakmeel

    175 boter

    2 eieren,

    500 g aardbeien, in plakjes gesneden



    .
    Smelt de boter (au bain Marie) en meng de suiker, amandelen, bakmeel en
    de eieren. Gebruik de mixer in de laagste stand.

    Smeer dan de helft van het deeg op de bodem van de springvorm. Leg
    daarop de in plakjes gesneden aardbeien en strijk daarop de rest van
    het deeg.

    Een lastig klusje, het deeg is erg plakkerig. Je moet snel werken. Ik
    gebruikte een brede pannenlikker om alles te verdelen.

    Bak de taart dan 1 uur op 160 graden hete lucht of 180 graden gewone
    oven.

    Let op dat de taart niet té bruin wordt. Bij mijn oven ging het prima,
    maar als het gebak te bruin wordt kun je de laatste minuten wat
    alu-folie gebruiken om de taart af te dekken.

    Laat de taart even in de vorm staan en maak de randen voorzicht los.

    Het is mooi en ook lekker om de taart dan nog te bedekken met een laag
    suikerglazuur.

    Dat maak je door 75 gram poedersuiker en wat aardbeiensap bij elkaar
    voegen tot je een hele dikke massa hebt. Dan meteen uitsmeren over de
    taart.

    Garneer met een paar aardbeien.

    19-08-2009 om 08:43 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vispannetje.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een lekker vispannetje.

    Vispannetje
    ========
    50 g zalmfilet

    50 g kabeljauw

    50 g Noorse garnalen, gepeld

    50 g gekookte mosselen

    1 glas witte wijn

    ½ ui, fijngesneden

    klein teentje knoflook

    1 dl (slag)room

    1 eetlepel verse dille, fijngehakt

    100 gram champignons, in plakjes

    1 theelepel viskruiden

    peper en zout

    1 eetlepel maïzena

    olijfolie om in te bakken



    .
    Verwarm de olie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui aan.

    Voeg de vis toe en bak voorzichtig even mee.

    Voeg de champignons toe en bak alles nog even goed door.

    Voeg de wijn, room en kruiden toe en laat tegen de kook komen.

    Eventueel de saus wat binden met aangemaakte maïzena.

    Strooi er vlak voor het serveren de dille overheen.

    Serveer met een witte rijst en een frisse salade.Of met gekookte aardappeltjes.

     

     

    18-08-2009 om 00:00 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (29 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendenborst met verse perziken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eendenborst een meevaller.

    Eendenborst met verse perziken
    ==============================
    champagne of schuimwijn:  2,50 deciliter

    tuinkers

    eendenborstfilets:  2

    gedroogde ham:  4 sneetjes

    perziken:  4

    peper en zout

    basilicumblaadjes:  4

    suiker:  2 soeplepels

    likeur van perziken:  4 soeplepels

    sla


    .
    Bak de eendenborsten gedurende 10 minuten langs de velkant en nog eens
    3 minuten langs de andere kant.

    Snijd de perziken in stukken en bevochtig ze met de schuimwijn.

    Laat alles gedurende 15 minuten koken, mix het geheel met een mixer en
    doe door een zeef.

    Breng op smaak met peper en zout, voeg de perzikenlikeur toe en de
    suiker.

    Snijd de borstjes in schijfjes en schik ze op een bord.

    Hak de basilicum en voeg deze op het laatste bij de saus.

    Overgiet het vlees met de saus en leg het schijfje ham ernaast.

    Werk af met sla en eventueel wat schijfjes perzik, wat tuinkers of
    kervel

     

    17-08-2009 om 08:29 geschreven door omaatje2

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!