Eendenborst een meevaller.
Eendenborst met verse perziken ============================== champagne of schuimwijn: 2,50 deciliter
tuinkers
eendenborstfilets: 2
gedroogde ham: 4 sneetjes
perziken: 4
peper en zout
basilicumblaadjes: 4
suiker: 2 soeplepels
likeur van perziken: 4 soeplepels
sla
. Bak de eendenborsten gedurende 10 minuten langs de velkant en nog eens 3 minuten langs de andere kant.
Snijd de perziken in stukken en bevochtig ze met de schuimwijn.
Laat alles gedurende 15 minuten koken, mix het geheel met een mixer en doe door een zeef.
Breng op smaak met peper en zout, voeg de perzikenlikeur toe en de suiker.
Snijd de borstjes in schijfjes en schik ze op een bord.
Hak de basilicum en voeg deze op het laatste bij de saus.
Overgiet het vlees met de saus en leg het schijfje ham ernaast.
Werk af met sla en eventueel wat schijfjes perzik, wat tuinkers of kervel
|