Zondagse soep.
Soepje Van Selder & Bloemkool ============================= ½ bloemkool, grof gehakt
5 flinke stengels witte stoofselder, grof gehakt
1 dikke ui,
1 aardappel
1 handvol verse peterselie, fijngehakt
1 groentebouillon blokje,
1 kippen bouillonblokje
1 ½ liter water
2 wortelen & selderblaadjes voor de garnituur
peper en zout
. Hak de ui fijn en stoof deze, samen met de selder, bloemkool en aardappel aan in wat boter/olie.
Verkruimel er de bouillonblokjes over en blus met het water, kruid met peper en wat zout en breng aan de kook.
Draai vervolgens het vuur middelmatig en laat de soep zo'n 40 minuten pruttelen onder deksel.
Snijd ondertussen de wortelen in julienne en stoof ze rustig gaar in wat boter.
Mix de soep glad en strooi en vervolgens de peterselie in, kruid eventueel nog wat bij.
Serveer de soep en werk af met wat worteljulienne en enkele selderblaadjes.
|