vrijdag = visdag
Zalm Met Mascarpone Kaas ==================== 4 rode zalmmoten 6 preien 250 gram mascarpone kaas 1 eierdooier 1 deciliter melk Sap van 1 citroen 1 eetlepel boter peper en zout
. De dag voordien:
Snijd het wit van de preien in ringen.Laat 1 eetlepel boter warm worden in een brede kookpan en doe er de preiringen in.Kruid met peper en zout en zet het deksel op de pan.Laat gedurende 5 minuten stoven. Klop de mascarpone kaas met 1 eierdooier en 1 deciliter melk tot een gladde massa.
De dag zelf:
Warm de prei terug op,en leg er de zalmmoten op,kruid met peper en zout en giet er citroensap bij.Laat met het deksel op de pan 8 minuten garen.Neem de moten uit de pan en doe 3/4 van het mascarpone kaas-mengsel bij.Roer goed om en laat even warmen.Giet het prei-kaas mengsel in een ovenschotel,Schik er de zalmmoten op en lepel er de rest van de mascarponi over. Laat lichtjes kleuren onder de grill en dien onmiddelijk op.
|