Weer een heel lekker nagerecht:
Mascarponepudding =================
voor 4 personen:
Amaretto 1 glas
lange vingers
mascarpone 200 gram
eieren 3
fijne kristal suiker 200 gram
Neem een grote slakom en doe er de eigelen in. Houd de eiwitten apart.
Voeg al mengend geleidelijk aan de fijne suiker toe tot u een smeuïg deeg bekomt.
Voeg dan de mascarpone toe.
Klop stevig zodat de ingrediënten zich goed met elkaar vermengen.
Als het een homogeen geheel vormt, voeg dan een glas Amaretto toe.
Blijf roeren.
Klop het eiwit op tot het stevig wordt.
Voeg het daarna zeer voorzichtig aan de mascarpone toe met behulp van een houten spatel.
Plaats de bereiding minstens twee uur in de koelkast.
Serveer de pudding in kleine kommetjes met typisch Italiaanse "savoiardi"-koekjes (lange vingers)
Tip : U kan de pudding ook onmiddellijk over de schaaltjes verdelen, voor u ze laat afkoelen. Dat bespaart u tijd bij het opdienen van het dessert.
|