Vandaag iets voor bij de boterham:
Tête-de-veau Kalfskop in tomatensaus =========================== 1,5 kilo kalfspoulet in stukjes 1 kalfstong en wat kalfsbot 3 tomaten
tomatenpuree
foelie laurier citroen peper en zout.
Kalfstong (met kalfsbot) en plusminus 3 liter water, laurier, foelie, peper en zout, een doormidden gesneden citroen en de stukken tomaten aan de kook brengen.
Langzaam laten trekken tot tong gaar is.
Bouillon zeven en inkoken tot de helft.
Hierin kalfspoulet zachtjes gaar koken.
Bouillon weer zeven en er de geweekte gelatineblaadjes bijdoen.
Op smaak brengen met tomatenpuree, peper en zout en eventueel citroensap.
Kalfstong schoonmaken, in stukjes snijden en samen met de kalfspoulet in de saus doen.
In een kom doen en een paar sneetjes hardgekookt ei en een paar sneetjes augurk opleggen en laten opstijven.
Je kan dit nu koud in schijfjes eten of warm(terug opwarmen in de microgolf)
Serveren met brood.
|