Vandaag eten we nog eens Kip
Kipstukjes Met Spinazie En Maïs =============================== 1 kg aardappelen zout en peper
50 gram boter
50 gr geraspte kaas
100 ml melk
3 kipfilets
450 gr bladspinazie (diepvries)
nootmuskaat
1 blikje maïskorrels
. Schil de aardappels en snij ze in stukken.
Kook de aardappels in zout in ongeveer 20 min gaar.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de melk.
Breng de puree op smaak met wat boter en de geraspte kaas.
Snij de kipfilet in blokjes.
Verhit de boter in een pan en bak hierin de kipblokjes tot ze bruin en krokant zijn.
Ontdooi en verwarm intussen de spinazie volgens de gebruiksaanwijzing.
Breng de spinazie op smaak met zout, peper en nootmuskaat en meng de maïskorrels erdoor.
Spuit met behulp van een spuitzak een rand puree op de borden.
Schep de spinazie in het midden en zet de kipstukjes op de spinazie.
|