Nog maar eens een lekker nagerecht
Diplomat met vers fruit. ========================
voor 4 personen:
2 ,5dl melk
2 ,5dl room
2 eigelen
10 blaadjes gelatine van 2gr
1 vanillestokje
5 eetlepels kirsch
100 gram suiker
vers fruit: appel, sinaasappel, banaan, kiwi, ananas, etc...
Warm de melk op met het vanillestokje
Week de gelatine in koud water.
Klop de suiker met het eigeel wit
Doe de melk bij het eigeel en roer goed
Zet terug op een laag vuurtje en blijf roeren zodat het eigeel al een beetje kan binden
Doe er de gelatine bij en blijf steeds goed roeren
Terwijl de melk afkoelt tot lichaamstemperatuur klop je de room stijf
Doe de kirsch bij de afgekoelde melk en spatel er dan de room onder
Stort dan de massa in een vorm en zet 2 uur in de koelkast.
Doe het vers fruit,in stukjes gesneden,er bovenop en dien op.
|