Vandaag een lekkere kip
Gebraden Kip Met Florida Pompelmoes ===================================
voor 4 personen:
- 1 scharrelkip (1,5 kg)
- Gemalen zwarte peper en zout
- 1 fijngesneden rode ui
- 50 g zongedroogde tomaten (grof gesneden)
- 50 g zwarte olijven
- 6 gehakte ansjovissen (naar keuze)
- 2 laurierblaadjes
- 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie
- 450 ml Florida pompelmoessap
- 410 g boterboontjes uit blik (uitgelekt)
- 1 roze pompelmoes uit Florida (in schijfjes)
. Verwarm de oven op 180º C. Maak de kip grondig schoon in koud water en droog ze zowel van binnen als buiten met keukenpapier. Kruid de holte van de kip met zout en peper. Plaats de kip in een grote ovenschotel met een nauw aansluitend deksel.
Schik de uien, de zongedroogde tomaten, de olijven, de ansjovissen (als je deze gebruikt) en de laurierblaadjes rond de kip. Bestrooi met peterselie en overgiet met het pompelmoessap. Kruid goed. Bedek en braad gedurende 1 uur 15 minuten.
Overgiet de kip met de sappen en voeg de boontjes en de pompelmoesschijfjes toe. Zet alles weer in de oven en braad nog eens 30 minuten tot de kip goudbruin is.
|