Een simpel voorgerechtje
Ardense geitenkaasjes warm voorgerecht ================================================= 150 gram geitenkaas
4 sneetjes gerookte Ardense hesp
boter
1/2 krulsla
2 eetlepel wijnazijn
1 paprika
1 ui
zwarte olijven
2 eetlepel gehakte bieslook
peper en zout
. Verdeel de geitenkaas in 4 en wikkel elk deeltje in een sneetje ardense hesp. Wrijf een ovenplaat in met boter en schik er de kaasrolletjes op. Wrijf deze eveneens in met wat solo zodat ze niet kunnen uitdrogen. Plaats ze vervolgens gedurende 5 - 8 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
Was ondertussen de krulsla en laat ze uitlekken. Trek ze in stukken en roer er de wijnazijn onder. Breng verder op smaak met peper en zout en verdeel de sla over 4 borden.
Leg de kaasrolletjes, in het midden, op de krulsla en versier elk bord met wat paprikareepjes uienreepjes en een paar olijven. Bestrooi met wat bieslook en serveer dit gerechtje met een glaasje frisse, witte Beaujolais.
|