Voor het aperitief of het hapje van de chef!!
Amuseglaasje Met Tomaat, Avocado En Garnaaltjes ==================================== Ingredienten: voor 8 glaasjes
1 Avocado
4 Lekkere zoete tomaten
150 gram grijze garnaaltjes
1 eetlepel mayonnaise
Peper Zout
Citroen
Scheutje room
Scheutje azijn
olijfolie
Theelepel Suiker
Voorbereiding:
Ontvel de tomaatjes door ze even in kokend water onder te dompelen en ze daarna te schrikken. Snij ze in vieren en verwijder de zaadjes. Snij in brunoise.
Zet een pannetje op met wat olijfolie. Stoof hierin de tomaatje totdat het een beetje zacht wordt(het moet geen saus worden)
Voeg een scheutje azijn toe en kruid met peper,zout en wat suiker. Zet de coulis koud weg.
Pel de avocado en pureer deze met de mixer.
Voeg een klein beetje citroensap toe, de mayonnaise, een scheutje room en pureer tot een smeuige massa.
Breng op smaak met peper en zout en zet koud weg
Serveertips:
Pak een mooi amuse glaasje. Doe eerst 2 eetlepels tomatencoulis in het glaasje. Daarna 2 eetlepel van de avocadocreme.
Garneer het geheel met de garnaaltjes en je heb een heerlijk fris en zomers amuse!
|