Vandaag pasta op het menu
Kipblokjes In Mascarponesaus ============================ 250 g oesterzwammen, in kleine stukjes
250 ml water
100 g erwtjes
een beetje whisky
schelpjespasta(of andere) voor 4 personen
1 ui, fijn gehakt
1 teentje knoflook, gehakt
2 kipfilets
peper en zout
basilicum
100 ml witte wijn
0,5 bouillonblokje Kip
een beetje tomatenpuree
250 g mascarpone
Boter
knoflookpoeder
. Kook de pasta al dente.
Snij de kipfilet in blokjes en bak ze krokant in wat boter.
Kruid met peper, zout, basilicum en lookpoeder.
Verhit in een andere pan wat boter en fruit hierin de ui en de knoflook.
Voeg hierbij de versnipperde oesterzwammen en laat goed doorbakken.
Voeg kruiden toe (peper, zout en basilicum) en blus met de witte wijn.
Maak een kippenbouillon met 250 ml water en een half bouillonblokje Kip.
Voeg de kippenbouillon toe en laat dit alles tot 1/3 inkoken.
Doe er dan de erwten en de kipblokjes bij.
Voeg een beetje tomatenpuree en een scheutje whisky toe en breng terug aan de kook .
Tenslotte roer je er lepel per lepel de mascarpone onder.
Serveer met grote schelppasta (conchiglioni) of andere pasta.
|