Dit is een klassieker maar toch lekker.
Kalfstong In Madeirasaus ================== Voor de bouillon
1 wortel
1 ajuin
1 prei
2 selderijstengels
1 look
tijm en laurier
1 kalfstong of rundstong
voor de bereiding:
35 g boter
35 g bloem
1/2 liter bouillon of wat meer naar gelang de gewenste dikte
250 gram champignons
2 eetlepel tomatenpuree
2 deciliter madeira
4 eetlepel gehakte peterselie
1/2 citroen
. Kook de tong gaar met de wortel, de prei, de ajuin, de look,tijm,laurier en selder, ongeveer 3 uur.
Haal ze uit de bouillon en pel de tong.
Was de champignons en snijd ze in schijfjes. Bak ze aan in wat boter.
Maak ondertussen een roux en bevochtig met de bouillon.
Roer tot een saus, voeg eventueel wat meer bouillon toe om de gewenste dikte te bekomen.
Doe er het citroensap bij.
Voeg er de tomatenpuree, de madeira en de champignons aan toe.
De tong in schijfjes snijden.
Serveer met de saus en overstrooi met peterselie.
Heel lekker met puree.
|