Weer iets dat je op voorhand kunt maken.
Varkenshaasje Met Pruimen ========================= 1 varkenshaasje (± 600 g)
4 dunne sneetjes gerookt spek
10 gedroogde pruimen
kruidenboter
Voor de marinade
1/2 dl rode porto
2 eetl. olijfolie
1 koffiel. marjolein
peper en zout
. De dag voordien:
Meng de ingrediënten voor de marinade. Snij het varkenshaasje in de lengte open, maar snij het niet volledig door.
Trek wat open en vul met 2 sneetjes spek.
Verdeel er de pruimen over en bedek opnieuw met 2 sneetjes spek.
Vouw dicht en zet vast met prikkertjes.
Leg het gevulde varkenshaasje in een schotel en overgiet met de marinade van porto. Laat minstens 2 u marineren. Draai geregeld om.
De dag zelf:
Bak het gemarineerde varkenshaasje op een hete grill gedurende 5 à 10 min. aan alle zijden zodat het een mooi korstje krijgt.
Plaats het rooster hoger en laat nog verder bakken gedurende 15 à 25 min., afhankelijk van de dikte van het vlees.
Wanneer u met een gesloten barbecue werkt, is de baktijd iets korter.
Tip Afwerking Snij het varkenshaasje in stukken van 3 cm en verdeel over de borden.
Dien op met een schijfje kruidenboter, een aardappel in de schil en wat sla.
|