Iets fijns voor moederdag!
Exotische Gamba's ================= - 12 rauwe gamba's(diepvries) - 500 g wokgroenten (diepvries)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetl. olijfolie
- 2 dl droge witte wijn
- 400 ml visfond (bokaal)
- 165 ml kokosmelk
- enkele blaadjes verse koriander
- 1 mespunt cayennepeper
- 1/2 koffiel paprikapoeder
- peper en zout
. De dag voordien:
Laat de gamba's oppervlakkig ontdooien. Pel ze maar laat het kopje eraan. Verwijder het darmkanaal (een bruine draad met bittere smaak)en bewaar de schalen
Snipper de ui,de look en de koriander fijn.
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de gamba's gedurende 4 min. Kruid met paprikapoeder en cayennepeper.
Neem uit de pan en zet koel weg.
Maak de bouillon: verwarm opnieuw 1 eetl. olijfolie in de pan en bak de ui en het knoflook glazig. Voeg de gambaschalen toe.
Overgiet met de witte wijn en de visfond. Laat 5 min. koken op hoog vuur.Giet de bouillon door een zeef.Druk de ingredienten goed aan zodat alle smaken vrijkomen. Zet koel weg.
De dag zelf:
Breng de gezeefde bouillon aan de kook en doe de wokgroenten erbij. Laat 4 min. doorkoken op een zacht vuur.
Voeg de kokosmelk en de gamba's toe. Laat 3 min. gaar worden en kruid bij naar smaak met paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.
Serveer onmiddellijk in diepe borden en bestrooi met de koriander.
Geef er stokbrood of ciabatta bij.
|