Een echt zondags nagerecht
Tiramisu Met Speculaas En Advocaat ================================== - 150 g zachte speculaas (bv Belsy)
- 6 harde speculaasjes (bv. Jules Destroopere)
- 250 g mascarpone
- 50 g amandelschilfers
- 1 zakje Lipton Clear Green Tea Orient
- 1 dl advocaat
- 3 eiwitten
- 1 eidooier
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetl. bruine suiker
- 2 eetl. suiker
1/3 koffiel kaneel
. Voorbereiding -
Rooster de amandelschilfers kort in een pan met antiaanbaklaag. Roer er de bruine suiker en kaneel door tot ze mooi kleuren en glanzen. Laat afkoelen.
Snij de zachte speculaas in de lengte in 3.
Laat de thee trekken in 1 dl heet water en laat afkoelen.
Klop de eiwitten stijf.
Bereiding (10 min. + 8 u in de koelkast)
1. Bedek de bodem van de glaasjes met de harde speculaas. Verdeel er de zachte speculaas over en overgiet met de thee.
2. Klop het eigeel samen met de witte suiker tot een lichter gekleurde en gebonden massa.
Klop er vervolgens de vanillesuiker, mascarpone en advocaat door.
3. Schep er de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig onder.
Verdeel het mengsel over de speculaas en zet minstens 8 u in de koelkast.
Afwerking Voor het opdienen verkruimelt u de gekarameliseerde amandelschilfers over de glaasjes.
|