Voorgerecht Scampi.
Scampi's 'à La Bourguignonne' - Voorgerecht =========================================== - 12 tijgergarnalen of zeer grote scampi's (diepvries)
- 1,5 dl olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetl. fijngesnipperde peterselie
- 1 eetl. fijngesnipperde kervel
- peper en zout
. Voorbereiding
- Laat de tijgergarnalen of de scampi's ontdooien (± 2 uur op kamertemperatuur of 8 min. op ontdooistand in de microgolfoven) en dep ze goed droog met keukenpapier.
- Vermeng de olijfolie met de geperste knoflookteentjes, de peterselie en de kervel en laat ± 3 u trekken.
Bereiding (10 min.)
Leg de tijgergarnalen of de scampi's naast elkaar in een ovenschotel. Breng op smaak met peper en zout en lepel er de olie met kruiden overheen.
Dek af en schuif de schotel 10 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Tip Afwerking
Schik op de borden en lepel er wat saus over. Versier met een schijfje citroen en dien op met stokbrood.
Tip Met deze bereiding vertoeft u niet lang in de keuken en bovendien is dit recept ideaal als u een grote groep gasten hebt. U kan zelfs een volledige bakplaat gebruiken...
Scampi's à la bourguignonne kan ook op de barbecue: afgedekt in een grote schaal en op een zacht vuur, of in individuele porties in papillot.
|