Voor de jonge mensen:
Varkensgyros ============ 1 kg varkensfilet of mals vlees uit de ham
1 dikke ui
1 geperst teentje knoflook
1 groene paprika, ontpit en in fijne reepjes gesneden
1 koffielepel oregano en komijn, (of kant en klare gyros kruiden)
2 eetlepels paprikapoeder, eventueel een beetje kerriepoeder
het sap van een halve citroen of een scheutje azijn
1 dl arachideolie
. - Snij het vlees in fijne reepjes en meng het met de groene paprika, ui en knoflook.
- Kruid met oregano, komijn of gyros kruiden, peper en strooi er ook het paprikapoeder over.
- Voeg het citroensap toe en eindig met flink wat olie, meng alles flink onder elkaar.
- Dek af met folie en laat één nacht in de koelkast marineren.
- Bak de gyros snel in een ruime pan of wok zonder toevoeging van extra olie of vet.
- Serveer bijvoorbeeld met rijst, verse rode uienringen en sla. Of eet de gyros in een pitabroodje
|