Nog eens paling vandaag
Matelote van rivierpaling grootmoeders feest ================================================= 1 kilogram rivierpaling in stukken gesneden
boter
150 g verse zilveruitjes
2 preiwitten
250 g champignons
150 g gerookt spek in reepjes
1/2 l rode wijn(cabernet-sauvignon)
peterselie
bruine instantroux
2 knoflookteentjes
een takje tijm
2 blaadjes laurier
peper en zout
een snuifje suiker
2 sneetjes toastbrood
. Week de zilveruitjes in warm water zodat ze gemakkelijk pellen.
Bak de stukken paling in boter bruin en kruid ze met peper en zout en doe ze in een stoofpot.
Bak in dezelfde pan de in vier gesneden champignons,de zilveruitjes en de in plakjes gesneden prei gedurende 5 min.
Voeg er de spekreepjes,tijm en laurier bij.
Voeg het geheel bij de paling.Déglaceer de pan met de rode wijn,doe er een snuifje suiker bij en giet dit vocht over de paling met de groenten.
Plaats een deksel op de pot en laat rustig stoven gedurende 30 min op een zacht vuurtje of in de over.
Bindt de saus met wat instant roux en werk af met gehakte peterselie.
Serveer de paling met gekookte aardappelen of frietjes en garneer met de toast.
|