vrijdag = visdag,een mooi voorgerechtje.
Oostends Vispannetje ==================== 400 g schelvisfilet 8 kleine sint-jakobsnoten 200 g gepelde garnalen een half bakje champignons gemalen kaas boter peper en zout voor de saus: bloem boter 1 dl visfumet 1 dl witte wijn 1 dl room 100 g gemalen kaas peper en zout
. Snijd de schelvis en de sint-jakobsnootjes in stukjes en bak ze aan in boter. Kruid met peper en zout.
Snijd de champignons in kleine stukjes en stoof ze even mee aan.
Schep dit mengsel in beboterde sint-jakobsschelpen of in individuele ovenschoteltjes. Strooi er de garnalen overheen.
Maak een roux van 4 delen boter en 5 delen bloem. Roer er de visfumet en de wijn doorheen. Breng op smaak met peper en zout.
Giet er, wanneer de saus is ingedikt, ook de room bij, warm door en laat er de kaas in smelten.
Giet de kaassaus over de vis, strooi er nog wat kaas overheen en laat kleuren onder de grill.
|