Voorgerecht of hoofdgerecht.
Salade Van Bloemkool Met Gamba's (4 Personen) ============================================= -1 bloemkool, in kleine roosjes
-zout, peper (of verstegen aardappelkruiden)
-klontje boter of scheutje olie
-500 gram gambas (diepvries), ontdooid en gepeld
2 eetl. witte wijnazijn
6 eetl. olijfolie
100 gram slamelange (of 50 gram rucola)
1 bakje verstegen satésaus
. Kook de bloemkoolroosjes in 10-12 minuten beetgaar in koken water met zout of aardappelkruiden. Spoel ze direct, in een vergiet, onder stromend water koud. Verhit de boter of olie en roerbak de gambas in 3 minuten gaar en roze. Roer een dressing van de wijnazijn, de olijfolie, zout en peper. Meng de slamelange of rucola met de bloemkoolroosjes en schep er de dressing door. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schenk de saus vlak voor het serveren over de salade.
|