Kalkoen
Kalkoenossobuco Op Z'n Venetiaans ================================= Voor 4 personen
look
tomaten 2
gevogeltebouillon 1 blokje
wortel 1
bloem 2 soeplepels
olijfolie
laurier
rode uien 2
groene olijven 150 gram
kalkoenossobuco 900 gram
geraspte Parmezaan
peterselie 1 bosje
peper en zout
tijm
droge witte wijn 2 glazen
deegwaren van drie kleuren 1 pakje
. Schil de rode uien en hak ze fijn.
Kruid het vlees met peper en zout. Bestrooi met bloem.
Leg de tomaten 8 seconden in kokend water en laat ze onmiddellijk daarna schrikken onder de koudwaterstraal. Pel ze en haal de pitten eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
Schraap de wortel en snijd hem in schijfjes.
Verhit olie in een braadpan. Laat het vlees erin kleuren. Schik daarna de stukken vlees in een stoofpan.
In de leeggekomen braadpan stooft u nu de uiensnippers en schijfjes wortel.
Voeg dan de gestoofde groenten bij het vlees. Gooi het braadvet weg en blus de pan met de witte wijn.
Giet al het vocht bij het vlees en voeg ook het bouillonblokje toe, evenals de tijm, de laurier en de grofgesneden knoflook.
Leng aan met water tot alles onderzit. Breng op smaak en breng aan de kook.
Leg het deksel op de pan en laat 35 minuten sudderen.
Kook de deegwaren in ziedend water.
Alvorens de ossobuco op te dienen, de olijven toevoegen, nog eventjes laten doorsudderen en, van het vuur, de in stukjes gesneden tomaten bijdoen.
Dien op en betrooi met grofversneden peterselie.
Geef er een schaaltje geraspte kaas bij.
|