Voorgerecht of hoofdgerecht: Staartvis
Staartvis met kruidensaus warm voorgerecht ================================================= boter: 100 gram
kappertjes: 20
kervel: 0,50 bosje
bieslook: 0,50 bosje
slagroom: 20 centiliter
dragon: 1 bloemkoolroosje
olijfolie: 1 soeplepel
peper en zout
ansjovispasta: 2 soeplepels
staartvis in 4 stukken gesneden: 1 kilogram
witte of groene asperges: 16
Maak de kruidenboter de dag voordien: was en hak de kruiden, laat de boter zacht worden, meng de boter met al de ingrediënten. Dek af en plaats in de koelkast.
De dag zelf:
was en schil de asperges, laat ze 10 minuten. in kokend, gezouten water gaar worden, giet af en zet warm opzij.
Schroei snel de stukken vis in een cocotte in de hete olijfolie.
Breng op smaak met peper en zout, verminder het vuur, dek af en laat 10 tot 15 minuten. sudderen naargelang de grootte van de stukken.
Verwarm de room in een pannetje, neem van het vuur en voeg, al kloppend, de in stukken gesneden kruidenboter toe. Verwarm opnieuw zachtjes, breng op smaak.
Schik de vis op warme borden, met rondom de asperges. Overgiet met de saus. Serveer met kleine, gekookte aardappeltjes.
|