Na de feestdagen iets goedkoper
Gevulde Aubergine Met Pestogehakt ============================================= 1 ei peper en zout 2 stuk(s) uien 2 stuk(s) grote aubergines 3 eetlepel(s) paneermeel 3 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire 6 eetlepel(s) pestosaus 500 g varkensgehakt
. Snijd de aubergines doormidden en frituur ze 4 minuten met de snijkant naar onderen op 160 °C.
Schep ze uit de olie en laat ze met de snijkant tegen het keukenpapier uitlekke .
Schep het vruchtvlees eruit met behulp van een lepel zonder de schil te beschadigen.
Hak het vruchtvlees grof.
Pel de uien en snipper ze fijn.
Doe het vruchtvlees van de aubergines met de uien en het gehakt in een ruime kookpot.
Voeg het ei, 2 eetlepels paneermeel en de pestosaus toe en kruid met peper en zout.
Meng alle ingrediënten goed.
Verdeel de bereiding over de 4 lege auberginehelften en schik de aubergines in een ovenschotel.
Druppel er de olie over, verdeel er de rest van het paneermeel over en dek af.
Laat 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C garen.
Haal het deksel eraf en laat nog 4 minuten verder garen.
Dien goed heet op.
|