VIDEO
Wasbeer gespot...
(Een kort filmpje van Roger DAMEN)
De wasbeer (Procyon lotor) is vanuit Noord-Amerika in 1934 ingevoerd in Duitsland voor de jacht. Hun aantal kan aangroeien met maximum 7 jongen per worp, na een draagtijd van ongeveer 2 maanden. Inmiddels zijn ze uitgeweken naar de Ardennen, waar je ze kan vinden nabij water. Ze kunnen goed zwemmen en klimmen. Is een omnivoor, die zelfs aas eet. Nachtdier. Is groter dan de huiskat en heeft een grauwe tot bruingrijze vacht. Zwart masker is kenmerkend, evenals de dikke, zwart-wit geringde staart. (opname gemaakt door ROGER DAMEN in het begin van november 2019)
Klik op de play-knop om het filmpje te bekijken (Geluid aan)














