De nieuwe raad van elf De Klinge heet u van harte
Foto
Foto

Zoveel bezoekers waren hier al

Onze mascotte
Foto
Foto
Al onze muziek wordt verzorgd door onze eigen dj 'SPIKEY'
Foto
Keigoede muziek. Ambianche verzekerd!
Ons huidig bestuur
Foto

De voorzitter

Foto
Secretaresse/penningmeester
Foto
Bestuurslid
Foto
DJ "Spikey"
Telenet nodig? Klik op onderstaand logo.
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
DE NIEUWE RAAD VAN ELF DE KLINGE
Nieuws over onze carnavalvereniging!
Omdat we niet altijd nieuws hebben over onze carnavalvereniging zullen hier ook andere berichtjes te lezen zijn. Geef deze site voldoende tijd om te laden als je ons bezoekt. Want door de vele foto's zou de laadtijd even op zich kunnen laten wachten. Bedankt en veel lees- en kijkgenot!
15-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maandag

Voor de meeste onder ons begint er weer een nieuwe werkweek na een bewogen weekend. Voor velen is het weekend fantastisch verlopen voor anderen dan weer minder goed. Maar ja, zo is dat wel altijd iets op het aardse bestaan. Feit is dat er weer een nieuwe week is angebroken en de dagelijkse sleur kan weer beginnen.
 
Wij wensen u allen een heel fijne week en hopelijk loot alles een beetje goed.

15-10-2007 om 00:00 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

Op het eind van de jaren twintig en het begin van de jaren dertig van de vorige eeuw droomden enkele idealisten van een indoorwielerpiste in Antwerpen. Het moest de grootste indoorpiste worden van Europa, met de grootste vrije dakoverspanning.

Op 11 januari 1932 werd in Merksem de eerste steen gelegd van een “paleis” van 88 meter breed en 132 meter lang met een dak van 11.600 m2 zonder enige ondersteuning. Iets dergelijks was in de bouwwereld nooit eerder gepresteerd.

Het Sportpaleis werd op 11 september 1933 opgeleverd, precies 21 maanden na de eerstesteenlegging en na flink wat moeilijkheden met aannemers voor wie deze bouwopdracht duidelijk te hoog gegrepen was.

Het gebouw zou vooral naam gaan maken met zijn succesvolle “Zesdaagses”, die werden verreden op de 250 meter lange en 8 meter brede houten wielerpiste. Van de allereerste editie in 1934 tot in 1983 (een poging voor een nieuwe start in 1987 leverde niet het gewenste resultaat op) maakten alle grote internationale wielergoden in het Sportpaleis hun opwachting: Ronsse, Kaers, Bruneel, Van Steenbergen, Ockers, “Poeske” Scherens, Derksens, Van Looy, Pynenburg, Schulte, Peters, Post, Merckx, Sercu, De Vlaeminck, Maertens, Pynen, Clarck,… Ook Willy “Rupske” Lauwers (1936-1959) maakte furore in het Antwerpse Sportpaleis. Hij reed in de jaren 1940 en 1950 samen met renners zoals Coppi, Van Looy en Van Steenbergen. De wielerpiste werd hem in 1959 fataal. Willy Lauwers stierf in 1959 na een val op de wielerbaan van Palma De Mallorca. Hij was toen 23 jaar. Willy Lauwers werd “Rupske” genoemd vanwege zijn manier van fietsen: slingerend, wiegend en kronkelend als een rups. In het gemeentehuis van Hemiksem, zijn geboorteplaats, staat een borstbeeld.

Ook andere sportieve manifestaties, zoals boks- en worstelmeetings, turnwedstrijden, basket, kunstschaatsen en ijshockey, konden op een zeer grote publieke belangstelling
rekenen. Daarnaast vonden in het Sportpaleis tal van muziekuitvoeringen plaats. Zo was o.m. het Vlaams Nationaal Zangfeest vanaf 1934 in het Sportpaleis te gast.

Het gebouw kwam duchtig gehavend uit de tweede wereldoorlog. De V1- en V2-bombardementen door de Duitsers eisten een zware tol in Antwerpen. Ook op het Sportpaleis kwam een bom terecht, maar het tuig kwam niet tot ontploffing. Wel werden de inslagen geteld van ruim 220 granaten en obussen en ontelbare schrapnels en kogels. De wielerpiste bood een troosteloze aanblik en was zo goed als onbruikbaar.

Bij de heropening van het Sportpaleis na de bevrijding werd noodgedwongen een nieuwe koers gekozen. Om de zware herstellingskosten aan het gebouw te kunnen betalen, volstond het geld dat binnenkwam via wielerwedstrijden en andere sportieve activiteiten niet langer. De uitbaters besloten daarom een veel bredere waaier aan grote spektakels met internationale vedetten en een grotere verscheidenheid aan attractieve shows aan te bieden. Precies deze veelzijdigheid werd het alomgewaardeerde kenmerk van het Sportpaleis.

Op de affiche kwamen o.m. de Wiener Eisrevues (van 1947 tot 1973), amusement uit Amerika (The Harlem Globetrotters, de rolschaatsshow Skating Vanities, Holiday on Ice, Disney on Parade) en spektakelvoorstellingen uit Rusland (volksdansgezelschappen, choreografische ensembles, het koor en de dansgroep van het Sovjetleger, het Circus van Moskou), muziek van eigen bodem (de “klassieker” Vlaams Nationaal Zangfeest, Kazuno en Nekka) en later ook optredens van grote namen uit de popwereld (o.m. Pink Floyd, The Rolling Stones, Eric Clapton, Alice Cooper, Supertramp, Tina Turner, Lionel Richie, Prince …).

Op sportvlak waren er naast de Zesdaagses o.m. de vele bokswedstrijden in de jaren vijftig, het Wielerkampioenschap Wielrennen in 1969 en de Internationale Jumping van Antwerpen (die vanaf 1975 plaatsvond).

In 1982 vond de eerste editie plaats van het prestigieuze ECC Tennistornooi. Organisator City 7 gaf hiermee een nieuw elan aan het op dat moment financieel noodlijdende Sportpaleis en besloot de evenementenhal van de toenmalige eigenaar, de familie De Winter, over te nemen. Met City 7 (nv Sportpaleis) als nieuwe eigenaar waaide er aanvankelijk een nieuwe wind door het Sportpaleis. Zo zagen de jaren tachtig het ontstaan van “klassiekers” als de Night of the Proms, het Diamond Awards Festival en The Golden Years.

De Night of the Proms vond voor het eerst plaats in 1985 en was een initiatief van de studenten Jan Van Esbroeck en Jan Vereecke. Hun evenement werd in een mum van tijd een vaste waarde op de Sportpaleiskalender en in de agenda van heel wat muziekliefhebbers.

Meer en meer organisatoren begonnen echter af te haken toen de zaken ook bij deze eigenaar niet langer naar behoren liepen. Ondanks herhaaldelijke steun van de overheid was het faillissement van de nv Sportpaleis in april 1996 onafwendbaar. Vrij snel klopten de curatoren bij de Night of the Proms-organisatoren aan om de uitbating van de evenementenhal gedurende een jaar over te nemen.

Het gebouw werd het jaar daarop gekocht door het Antwerpse Provinciebestuur en de privépartner ASB, waarin ook de Night of the Proms-organisatie participeert. De Provincie Antwerpen werd eigenaar, voor de exploitatie werd de nv Antwerps Sportpaleis opgericht, met daarin de vennootschappen PSE-Belgium (van de Night of the Proms-organisatoren Jan Van Esbroeck en Jan Vereecke; tevens bestuurders van de nieuwe nv Antwerps Sportpaleis), Ahoy Rotterdam, On the Rox (rond TW-organisator Herman Schueremans) en MOJO (een Nederlandse collega van Schueremans).

De “Oude Dame” – zoals Antwerpenaren het Sportpaleis wel eens durven te noemen – kreeg de jaren daarop een grondige facelift. Het gebouw werd aan de veiligheidsnormen aangepast, kreeg in 1999 een nieuwe voorbouw en betere ontvangstfaciliteiten en in 2005 een permanent Hospitality Center voor vipactiviteiten. Door al deze ingrepen werd het comfort voor publiek, organisatoren, viphuurders en exploitant aanzienlijk verbeterd.

Sluitstuk en bekroning van alle vernieuwingen is de Lotto Arena, die naast het Sportpaleis werd gebouwd en aansluit op het Hospitality Center. Het gebouw is een ‘verkleind’ Sportpaleis en wordt zowel voor sportwedstrijden (maximaal 5.259 toeschouwers) als voor intiemere podiumevenementen (maximaal ca. 7.500 toeschouwers) gebruikt. Bij sportactiviteiten wordt een mobiele sportvloer over de betonnen vloer geschoven. Een perfecte isolatie zorgt voor de beste akoestiek bij concerten. O.m. basketclub Sanex Antwerp Giants maakte de overstap naar de Lotto Arena. De zaal kreeg ruime onthaalfaciliteiten voor zowel bezoekers als vipgenodigden en, uiteraard, de nodige kleedruimtes en sanitaire voorzieningen voor sportploegen en artiesten.

De grootste aandacht wordt besteed aan de mobiliteit rond de Sportpaleissite. Eén van de eerste verwezenlijkingen op dit vlak is het evenementennet, dat in samenwerking met De Lijn werd opgezet.

De nv Antwerps Sportpaleis bewijst sinds 1997 dat het dankzij een goed management perfect haalbaar is om grote publieksinfrastructuren op een rendabele manier uit te baten. De grote evenementenhal lokt nu jaarlijks meer dan 1,5 miljoen bezoekers. Met een heel gevarieerd aanbod aan evenementen wordt ernaar gestreefd het Sportpaleis een nog grotere aantrekkingskracht te geven en ook de nieuwe Lotto Arena op de kaart te zetten.

14-10-2007 om 09:54 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weekend

Voor iedereen een :

13-10-2007 om 08:29 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beste bezoekers

Het thema van deze blog is eigenlijk "CARNAVAL". Maar bij gebrek aan berichten daarover heb je al gemerkt dat er vele andere berichten zijn. Ons vlammetje van onze carnavalgroep, staat op een heel laag pitje. We zijn er ook nog niet uit en het kan dus even duren voor er nog eens wat berichtjes komen over onze carnavalgroep. Maar wij hopen toch dat het de moeite waard is, om ook de andere artikels te lezen. Zodra er weer nieuws is over onze carnavalgroep zullen we het jullie zeker laten weten. Vele groeten van De Nieuwe Raad van Elf De Klinge.

13-10-2007 om 08:16 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blaaskunst



je mag het ook eens proberen om lettertjes met zeepbellen te blazen. Maar moeilijk! Niet te geloven.
Deed er jaren over voor ik het onder de knie had. Wil jij dit ook leren? Gratis spoedcursus.

13-10-2007 om 08:08 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
12-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rampen en incidenten

Wat doen bij rampen en incidenten?

12-10-2007 om 06:08 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ban stress uit je relatie
Tegenwoordig ervaren we allen een flinke dosis spanning. De drukte op het werk, een verbouwing of een druk gezinsleven kunnen lelijk huishouden in jouw relatie. Vooraleer alle stress bot te vieren op je partner, kan je beter leren lastige emoties onder bedwang te houden. Stress is immers een grote en miskende oorzaak bij het mislukken van een relatie.

Herken negatief gezeur
Gezeur over kleine dingen die er helemaal niet toe doen, zijn voor niemand leuk. Ook niet voor je partner. Erken de bron van al dat gejammer, op die manier kan je uitleggen waarom je zo lastig bent. Zo leg je de verantwoordelijkheid bij jezelf en geef je niet het gevoel dat je niet bij hem of haar wil zijn.

Ban teveel activiteiten

Bouw voldoende quality time in. Bij het begin van de maand plan je meteen een aantal dagen die je aan jezelf, je gezin of je partner wil besteden. Uiteraard overleg je eerst, zodat ook je liefste deze dagen vrijaf neemt. Leer niet al je tijd aan je werk te besteden en prop niet alle vrije momenten vol met allerhande activiteiten.

Timemanagement
Wees realistisch, vaak verwachten we teveel van onszelf. Meestal denk je een bepaalde taak sneller af te kunnen handelen. Voorzie bij aanvang wat meer tijd zodat onverwachte vertragingen geen lelijke domper zetten op je gemoedsrust.

Trek naar buiten

Zoek de natuur op. Ga naar buiten, maak een boswandeling of trek er enkele dagen op uit met het gezin. Weg van alle dagelijkse beslommeringen, komt iedereen tot rust.

Be happy
Genieten is de boodschap. Ook op het werk. Heb je het tot afdelingshoofd geschopt, maar vind je er werkelijk geen plezier meer in, dan stel je je beter enkele vragen. Laat stressgevoelens niet domineren, maar haal op die momenten regelmatig diep adem en ontspan.

11-10-2007 om 06:24 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eet kiwi's
Kiwi's zijn kleine vitamine bommetjesKiwi'w hebben een hoge voedingswaarde. Ze bevatten anderhalve keer meer vitamine C dan een sinaasappel, zijn arm aan calorieën en rijk aan mineralen, zoals magnesium. het lage natriumgehalte en hoge kaliumgehalte van kiwi's zijn gunstig voor de bloeddruk.

Eén kiwi per dag eten,  draagt er toe bij dat uw gezondheid behouden blijft.

11-10-2007 om 05:34 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tevreden over je seksleven als vijftiger
Oudere mannen hebben doorgaans een bevredigender seksleven dan de jongere generatie. Dat blijkt uit een recente studie in Noorwegen en de Verenigde Staten.

Score
De onderzoekers ondervroegen 1.185 mannen tussen de 20 en 79 jaar. De ondervraagden dienden schriftelijk een score toe te kennen aan hun seksleven. Score 4 was goed, score 1 was slecht. Terwijl de dertigers gemiddeld 2,55 punten noteerden, krabbelden de vijftigers 2,77 punten neer. Zestigers noteerden nog altijd 2,46, zeventigers 2,14.
Al kampen vele mannen met erectie- en libidostoornissen, deze kwaaltjes hebben duidelijk geen invloed op hun seksuele tevredenheid

10-10-2007 om 05:34 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien tips tegen herfstsepressies

 

Zoek vriendinnen op.
Beweeg en trek vooral naar buiten.
Het weer heeft al jaren een grote invloed op onze stemming. Nu de sombere dagen er zijn, breken al meteen de eerste herfstdepressies door. Bij mensen die gevoelig zijn voor daglicht kan het bioritme verschuiven als de dagen korter worden, waardoor hun slaap- en eetpatroon en daarmee hun stemming ontregeld raakt. Geen nood, deze kleine tips kunnen uw 'wintermood' opkrikken.

1. Al worden de dagen korter en steekt de mist de kop op: trek uit je huis en ga naar buiten. Elke dag dertig minuten wandelen in de open lucht frist elk humeur op. Bij voldoende daglicht maakt het lichaam gelukshormonen aan.

2. Wie sport en actief is, sterkt het immuunsysteem en brengt lichaam en geest in beweging. Door een goede doorbloeding worden alweer gelukshormonen geproduceerd. Bovendien geeft beweging ons afweersysteem een goede beurt. Joggen, wandelen, fietsen of de hond uitlaten, alles kan.

3. Wat voor sport geldt, geldt evengoed tussen de lakens. Goede seks geeft een ware hormonenkick, sterkt het immuunsysteem en maakt o zo gelukkig. Geen zin om te vrijen? Appetijt komt dikwijls tijdens het eten. Doen dus.

4. Vooral in de herfst en de winter zijn saunabeurten de ideale manier om beginnende depressies te stoppen. Ons lichaam krijgt een ware hoge drukstoot en wie in een ontspannen en gezond lichaam rondhuppelt, voelt zich automatisch beter.

5. Sombere dagen doen geregeld naar de chocolade- of snoepkast grijpen. Probeer al die zoetigheden tot een minimum te herleiden, ze geven een vals gevoel van energie. Op termijn word je er alleen maar futloos door. Wees verstandig met voeding: volkerenproducten, aardappelen en verse groenten doen heel wat beters.

6. Geen zon te zien? Breng kleur in je woning. Kleurschakeringen met rood, geel, oranje en groen creëren een opwekkend gevoel in je hoofd. Vrolijke kleuren en bonte bloemen in huis verdrijven droevige dagen.

7. Mensen neigen zich te isoleren tijdens droevige dagen. Zoek gezelschap op als je je triest voelt. Begeef je onder leuk gezelschap of organiseer een gezelschapsavondje, een cinemabezoek of een shoppingtrip met enkele vriendinnen.

8. Tegen hersfstblues is geen kruid opgewassen? Niets van, het Johanneskruid heeft zijn diensten al bewezen. Het stimuleert het humeur zonder lastige nevenwerkingen. Gebruikt in thee, kunnen verschillende kopjes per dag gedronken worden.

9. Zelfs al heb je enkel zin om uren tussen de wol te kruipen, sta tijdig op. Blijf niet lang in bed liggen. Teveel slaap werkt storend en maakt je loom en trager. Tracht 's ochtends goed uit te rekken of doe gerust enkele stretchoefeningen. Dat doet de stofwisseling goed.

10. Lichttherapie bestaat al langer en dient het humeur te renoveren. De patiënt neemt elke dag tussen de 20 en 60 minuten plaats voor een lichtbron. Hierdoor worden serotines, de stoffen die ons gelukkig maken, aangewakkerd. Goeie tip: bespaar op de dure lampen, trek straks naar buiten

10-10-2007 om 05:30 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van het bos

Bosactiviteiten ...



Net als de voorbije jaren is de week van het bos opnieuw actief over gans Vlaanderen. Samen met vele organisaties, scholen en lokale besturen bieden het Agentschap voor Natuur en Bos en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen de hele maand oktober tientallen activiteiten aan.

Alle activiteiten staan per provincie alfabetisch gerangschikt:
Activiteiten kan je nog steeds doorsturen via deze websitelink. Let op de juiste afspraken in verband met aanvangsuur, afspraakplaats en contactpersoon. Alle activiteiten komen dan spoedig online op deze website.

Wil je ook op de hoogte blijven van de laatste evoluties en interessante weetjes tijdens de week van het bos campagne, dan kan je je gratis abonneren op de digitale nieuwsbrief. Inschrijven is heel eenvoudig: stuur ons een e-mail of surf naar de nieuwsbrieven.

09-10-2007 om 06:23 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waar of niet waar???

Signalen en limieten van emotionele ontrouw

Wanneer gaat je emotionele ontrouw te ver? Wat zijn de belangrijkste signalen, en hoe merk je of je op het punt staat een grens te overshrijden?

Het duidelijkste signaal dat je 'onschuldige' band met een collega uit de hand aan het lopen is, is wanneer je niet meer de behoefte voelt iets te vertellen of te delen. Emoties, gedachten, dromen, frustraties, anekdotes... niets lijkt nog de moeite om aan je man te vertellen. Je collega, daarentegen, krijgt het allemaal uitgebreid te horen. Soms gaat deze emotionele vervreemding gepaard met lichamelijke vervreemding.

Een tweede knipperlicht is wanneer je jezef beschaamd voelt over het contact met de flirt. De gedachte dat je partner zou kunnen te weten komen wat je allemaal zegt of deelt met die ander, is genoeg om het erg warm te krijgen. Dus hou je het verborgen, waardoor je je nog beschaamder gaat voelen... en de cirkel is in gang gezet.

Nog tekenen dat het allemaal een beetje te ver gaat: als je je gaat opkleden wanneer je hem gaat zien, als je 'verliefde' gedachten krijgt of fantaseert over gezellig samenzijn en als de seksuele spanning steeds groter wordt.

De kans dat je een fysieke grens overschrijdt, wordt groter naarmate de affaire langer duurt. Het begint met pluisjes van zijn trui plukken, maar daar blijft het niet bij. Een emotionele affaire staat op het punt fysiek te worden als:

- je liever troost en steun zoekt bij hém dan bij je partner of beste vriendin
- e-mails, sms'jes en telefoontjes meer en meer seksueel getint raken
- je jezelf in situaties brengt waar jullie twee alleen zijn.

Wat kan je doen om je relatie te redden?

- Blijf je dromen, gedachten en emoties delen met je partner, ook al kost het moeite. Vergeet ook je fantasieën niet te delen, waardoor de kans vergroot dat je ze, met hem, zal uitvoeren.
- Maak tijd voor jullie twee, zonder kinderen of vrienden.
- Omring jezelf met koppels die zelf in een toegewijde relatie zitten en ook willen vechten voor hun relatie. Dat helpt om op het juiste spoor te blijven

09-10-2007 om 06:13 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Citaat

Wat je geeft, kun je niet houden.
Daar gaat iedereen mee akkoord.
Eén ding echter moét je jouden
als je 't geeft... Je woord.

09-10-2007 om 06:03 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verhaal doet weer de ronde
               

Nieuwe waarschuwing voor de gevaren van de gsm

Of het ons ervan zal weerhouden om verder mobiel bellend door het leven te gaan is twijfelachtig, maar veelvuldig gebruik van de gsm houdt gezondheidsrisico's in, zo bevestigt een nieuwe studie. Dat meldt de Independent on Sunday.

Hersentumoren en kanker
Het gaat om Zweeds onderzoek van de professoren Lennart Hardell en Kjell Hansson Mild, die al eerder waarschuwden dat wie veel belt met de gsm, een grote kans loopt op tumoren in het hoofd. Ze baseren hun nieuwe waarschuwing op elf onderzoeken die in verschillende landen werden gedaan naar de gevolgen van gsm-gebruik. In vijf van die zes onderzoeken werd vastgesteld dat het mobieltje, zeker bij mensen die er tien jaar of langer gebruik van maken, leidt tot een verhoogde kans op kwaadaardige gliomas, kankers van de glialcellen die de zenuwcellen beschermen. In de zesde studie werd eenzelfde effect gesignaleerd, maar was alleen sprake van goedaardige gliomas.

Doofheid
Daarnaast was er sprake van akoestische neuromas, die eveneens goedaardig zijn maar wel kunnen leiden tot aantasting van de gehoorszenuw en dus tot doofheid. Door alle studies samen te bekijken, stellen de Zweedse professoren vast dat mensen die al tien jaar of langer gsm'en 20 procent meer kans lopen op die laatste aandoening en 30 procent vaker door kwaadaardige gliomas kunnen worden getroffen.

Dat alles bracht Hardell en Hansson Mild tot de conclusie: "de bestaande onderzoeken naar het gebruik van mobiele telefoons over een langere periode van minstens tien jaar tonen een consistent patroon van verhoogde risico's en een grotere kans op andere vormen van hersentumoren kan niet worden uitgesloten".

Ook draadloze vaste telefoons gevaarlijk
Trouwens, ook draadloze vaste telefoons houden volgens de vorsers soortgelijke gevaren in. En professor Mild vraagt ook om nader onderzoek van de gevolgen die deze vorm van telefoneren kan hebben voor de ontwikkeling van ziektes als Alzheimer en Parkinson, "want we beschikken over aanwijzingen dat dit ook een probleem kan zijn".
                                                                                             Bron: HLN/Belga.

09-10-2007 om 06:00 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
08-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOP ZINLOOS GEWELD



ZONDER WOORDEN !
IEDEREEN BEGRIJPT WAT DAARMEE BEDOELD WORDT !

08-10-2007 om 16:47 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
http://by101w.bay101.mail.live.com/mail/ScanAttachment.aspx?messageid=fc239619-035a-4c95-9cdb

08-10-2007 om 16:36 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie dit wil lezen, is efkes bezig !
En toch.....

                          Goed om weten!

Waarom bederven groenten en fruit en beschimmelt een boterham na een tijd? Hoe kan je voedselvergiftiging voorkomen? Wat kan je zelf doen om je voedsel zo lang mogelijk te bewaren? Wat mag je zeker niet doen als je eten klaarmaakt? Enkele handige keukentips …

Eén van de troeven van een evenwichtig en gevarieerd vegetarisch eetpatroon is dat groenten, granen, noten en fruit zeer goede bronnen zijn van waardevolle voedingsstoffen. Maar niet alleen de voedingswaarde is van belang. Gezonde voeding moet ook vers zijn en mag geen giftige stoffen of ziekteveroorzakende bacteriën bevatten. Voorkomen van voedselbederf is dus de boodschap.

Oorzaken van voedselbederf
Voedselbederf is een omzetting van het oorspronkelijke voedingsproduct tot een product dat door het lichaam niet goed verdragen wordt. Deze omzettingen kunnen van verschillende aard zijn: we spreken van chemisch bederf en microbieel bederf.
Chemische omzettingen in groenten en fruit kunnen zowel gewenst als ongewenst zijn. We weten bijvoorbeeld dat bepaalde plantenhormonen en enzymen ervoor zorgen dat fruit via chemische processen rijp en dus eetbaar wordt. De voedingsindustrie maakt gebruik van deze kennis om het rijpen van fruit uit te stellen of te versnellen: bananen worden bijvoorbeeld geplukt wanneer ze nog zeer groen zijn. Zoniet komt meer dan de helft na het transport in zeecontainers overrijp of rot in de West-Europese havens aan. Eenmaal de onrijpe groene bananen hun bestemming hebben bereikt, worden ze met het plantenhormoon ethyleen behandeld om de rijping te versnellen. Dit kan verklaren waarom de bananen die je soms groen in de winkel koopt enkele dagen later al bijna overrijp zijn. Een ongewenst chemisch proces kan zich bijvoorbeeld voordoen bij spinazie en andijvie - groenten die nitraat bevatten. Bij lange bewaring wordt dit nitraat omgezet in kankerverwekkend nitriet. Je kan dit zien aan het verleppen van de bladeren. Daarom is het aan te raden deze groenten steeds zo vers mogelijk te eten. Naast deze natuurlijke chemische omzettingen kan voedsel ook bederven door chemische reacties die het gevolg zijn van menselijke handelingen. Een voorbeeld zijn blikproducten. Zolang het blik intact is kunnen de metalen geen contact maken met het voedsel. Wanneer het blik echter gedeukt is of geopend werd, kunnen zware metalen in het voedsel binnendringen. Eet dus nooit de inhoud van een gedeukt blik en bewaar de rest van het blikvoedsel niet in het geopende blik zelf.Er kan ook chemische voedsel-besmetting optreden als voedsel in contact komt met chemische middelen, die dan als een dun laagje op het voedsel aanwezig blijven. Denk daarbij in de eerste plaats aan allerhande kunstmeststoffen en pesticiden, maar ook aan schoonmaakmiddelen of andere chemische producten die op je handen of keukengerei aanwezig kunnen zijn. Zorg er altijd voor dat je handen en keukenmateriaal schoon zijn voor ze met het voedsel in aanraking komen. Bovendien verdient het aanbeveling groenten en fruit altijd eerst grondig te wassen. Gebruik hiervoor bij voorkeur lauw tot warm water. Vele pesticiden lossen immers bijna niet op in koud water. Je kan trouwens in de meeste natuurvoedingswinkels speciale zeep verkrijgen om groenten en fruit te reinigen. Een andere mogelijkheid is het kopen van biologische producten. Als je ervoor kiest zelf je groenten en fruit te kweken, probeer dan even de voorgeschiedenis van je tuin te achterhalen. Vele stukken grond in West-Europa zijn volledig verontreinigd door jarenlang gebruik van pesticiden en andere chemicaliën. Zelfs al heb je in 25 jaar nooit pesticiden in je tuin gebruikt, dan nog kunnen deze stoffen in hoge concentraties aanwezig zijn en opgenomen worden in de planten die je kweekt. Behalve de tips die hierboven worden vermeld, kan je zelf niet veel doen om chemisch bederf of vervuiling te voorkomen of te vertragen. Bovendien is chemisch bederf niet de grootste oorzaak van voedselbederf en -vergiftiging. De belangrijkste en meest bekende oorzaak van bederf is microbieel bederf: bacteriën, gisten en schimmels – de zogenaamde micro-organismen (zie ook het artikel in Eva Magazine 7) - gaan in ons voedsel groeien en allerlei stoffen produceren waardoor de etenswaren niet meer eetbaar zijn. Omdat deze vorm van voedselbederf veel meer voorkomt dan chemisch bederf en vooral omdat we zelf veel meer kunnen doen om dit soort bederf te beperken of te voorkomen, gaan we hier wat verder op in.

Besmettingsbronnen
Ons voedsel kan op verschillende manieren besmet geraken met micro-organismen (m.o.): in de bovenste laag van een vruchtbare bodem kunnen tot 10 miljoen m.o. aanwezig zijn per gram aarde. Zij zorgen voor de mineralisatie van het organisch materiaal in de bodem zodat dit opneembaar wordt voor de planten. Ook in water komen m.o. voor. Drinkbaar water bevat nog zo’n 100 m.o. of kiemen per milliliter en afvalwater tot 100 miljoen per milliliter! Planten zijn dus sowieso besmet door de grond waarin ze groeien en het water waarmee ze in contact komen. Planten die met menselijke of dierlijke aal bemest worden, zullen bovendien vooral met fecale m.o., waartoe pathogene of ziekteveroorzakende kiemen behoren, besmet worden. Ook na de oogst kan een verdere besmetting van het voedsel plaatsvinden: apparatuur en tuin- of keukengereedschap die onvoldoende gereinigd en gedesinfecteerd worden, kunnen zorgen voor een extra besmetting. Ook via de huid, haren en het ademhalingsstelsel kan de mens m.o. overbrengen op levensmiddelen. Tenslotte kunnen ook kiemen die in de lucht aanwezig zijn in het voedsel terechtkomen. Beperk besmetting van je voedsel door regelmatig je handen te wassen tijdens het bereiden van een maaltijd. Zorg ook voor schoon keukenmateriaal en reinig bij voorkeur het gebruikte materiaal tussendoor om zogenaamde kruisbesmetting van het ene voedingsmiddel op het andere te voorkomen.

Groei micro-organismen = bederf + voedselvergiftiging
Gedurende de verdere verwerking en bewaring van voedingsmiddelen kunnen m.o. zich vermenigvuldigen. Het resultaat van die groei is vooral bederf van het voedsel omdat m.o. die groeien ook chemische stoffen produceren. Deze stoffen zorgen op hun beurt voor chemische reacties in het voedsel waardoor het bederft. Wanneer echter toevallig ook ziekteverwekkende m.o. aanwezig zijn, kan dit aanleiding geven tot voedselvergiftiging.Er bestaan drie verschillende vormen van voedselvergiftiging: Men spreekt van een intoxicatie als in het voedsel een gifstof aanwezig was die daarin vóór consumptie door een bacterie werd geproduceerd. Dus ook al worden de bacteriën zelf gedood voor men het voedsel verorbert, de gifstof blijft aanwezig en het voedsel is dus niet veilig. De symptomen van een voedselintoxicatie treden vrij snel op. Koorts komt meestal niet voor bij een intoxicatie. Braken en diarree zijn de meest voorkomende verschijnselen, naast hoofdpijn, misselijkheid en buikkrampen. Soms treden ook verlammingsverschijnselen op, zoals bij botulisme. Andere gifstoffen die voornamelijk door schimmelsgeproduceerd worden, de zogenaamde mycotoxines, zijn kankerverwekkend. Eet dus nooit voedsel waar schimmel op aanwezig is. Ook niet als de schimmel bijvoorbeeld maar op een klein stukje van de appel voorkomt en je dit deel eraf snijdt. Zodra je de schimmel kan zien, betekent dit dat de gifstof al in de hele vrucht is verspreid. Naast dergelijke schimmels die ongewenst op ons voedsel verschijnen, bestaan er andere schimmelproducten die niet toxisch zijn - denk maar aan schimmelkazen, tempeh of Quorn.Bij een infectie werd voedsel gegeten waarin bacteriën aanwezig zijn die ziekteverwekkend zijn. Bekende voorbeelden zijn Salmonella en Escherichia coli. Als deze bacteriën gedood worden vóór consumptie van het voedsel, is er geen gevaar meer. Een toxi-infectie tenslotte is een voedselvergiftiging waarbij een bacterie – aanwezig in het gegeten voedsel - gifstoffen gaat produceren nadat ze in het lichaam is opgenomen. Ook in dit laatste geval verdwijnt het gevaar als de bacteriën gedood worden vóór consumptie van het voedsel, omdat de gifstof pas na consumptie wordt gevormd. Anders dan bij een voedselintoxicatie, treden de symptomen bij een voedselinfectie en voedseltoxi-infectie pas op geruime tijd na het eten van het voedsel. Ook zal men in deze gevallen wel koorts hebben.

Voorkomen is beter dan genezen
Om goed te begrijpen hoe wij microbieel bederf kunnen vertragen en voedselvergiftigingen kunnen voorkomen, is het handig te weten hoe m.o. groeien. M.o. vermenigvuldigen zich door celdeling: uit één bacterie ontstaan er twee, uit die twee krijg je er dan vier, dan acht, dan zestien enzoverder. Dit noemt men exponentiële groei. Dit gebeurt allemaal erg snel. Sommige bacteriën vermenigvuldigen zich in amper 20 minuten! Het gevolg is dat je uit één enkele bacterie al snel een heel leger van miljoenen bacteriën krijgt. Om te kunnen groeien hebben m.o. wel een aantal zaken nodig: voedingsstoffen, vocht, zuurstof of net geen zuurstof en een bepaalde temperatuur. Als één van deze dingen ontbreekt, kunnen ze niet groeien. Dit betekent echter niet dat ze ook direct dood of onschadelijk zijn. Zij kunnen heel gemakkelijk in een soort “slapende” vorm overleven en zich vervolgens bij gunstige omstandigheden verder vermenigvuldigen. Met deze kennis in het achterhoofd kunnen we even overlopen hoe we kunnen voorkomen dat m.o. al te snel in ons voedsel gaan groeien, het doen bederven en ons in het slechtste geval ziek maken.

Voedingsstoffen
Naast enkele andere voedingsstoffen, zoals mineralen, hebben m.o. vooral eiwitten en/of koolhydraten nodig. Ons voedsel is dus een uitermate geschikte voedingsbron. Hieraan kunnen we weinig veranderen.

Vocht
In producten die weinig vocht bevatten kunnen m.o. niet zo snel groeien. Een aantal bewaartechnieken is hierop gebaseerd. Concentratie, drogen en vriesdrogen van voedsel zijn technieken waarbij het water wordt verwijderd uit het product. Naast het verwijderen van het vocht kan er ook voor gezorgd worden dat de m.o. het vocht niet meer kunnen gebruiken, ook al is het nog aanwezig. Deze techniek wordt “het verlagen van de wateractiviteit” genoemd. Praktisch komt het erop neer dat het vocht gebonden wordt door bijvoorbeeld zout of suiker toe te voegen, of dat het vocht bevroren wordt, zoals bij het invriezen van producten. Zelf kunnen wij deze technieken in onze huiskeuken echter moeilijk toepassen.

Zuurstof
Sommige m.o. hebben zuurstof nodig om te groeien. Andere zullen net beter groeien als er geen zuurstof aanwezig is. Door luchtledig te verpakken wordt de houdbaarheid van bepaalde producten aanzienlijk verlengd. Ook in de keuken is het aangewezen het te bewaren voedsel zoveel mogelijk af te dekken met een huishoudfolie of te bewaren in een gesloten pot.

Zuurstof
M.o. kunnen groeien tussen –18°C en 70°C. Afhankelijk van het temperatuurgebied waarin ze in staat zijn zich te vermenigvuldigen, kunnen ze in drie groepen worden verdeeld. De eerste groep, de zogenaamde psychrofielen, kunnen groeien tussen –18°C en 20°C, maar ze groeien het snelst bij 10°C. Mesofielen groeien tussen 5°C en 50°C. Ze vermenigvuldigen zich het snelst tussen 30°C en 37°C. Omdat dit de lichaamstemperatuur is, behoren veel ziekteverwekkende bacteriën tot deze groep. Thermofielen tenslotte kunnen zich vermenigvuldigen tussen 37°C en 70°C, maar groeien het snelst in de buurt van 55°C. Goede koeling is dus één van de belangrijkste factoren om de groei van m.o. in voedsel te beperken. Zorg voor een goede diepvriezer waarvan de temperatuur beneden –18°C ligt. Bacteriën en gisten groeien wel niet beneden –6°C, maar schimmels kunnen tot bij –18°C groeien. Temperaturen beneden –24°C à –25°C zijn nog beter, omdat hier ook enzymatisch bederf wordt stilgelegd. Dit is echter vooral van belang voor rauwe producten. In de praktijk halen de gewone huishoud-diepvriezers deze lage temperaturen vaak niet. Bewaar daarom diepgevroren producten niet langer dan 6 maanden. De temperatuur van de koelkast ligt liefst zo dicht mogelijk bij 0°C. Zorg er in elk geval voor dat je koelkast beneden 5°C koelt, dan verhinder je alvast de groei van mesofielen waartoe, zoals gezegd, de meeste ziekteverwekkers behoren. Plaats af en toe een thermometer in je koelkast om de temperatuur te controleren en bij te regelen.Te vaak nog worden levensmiddelen ongekoeld achtergelaten, waardoor groei van m.o. optreedt. Koel voedsel altijd zo snel mogelijk af. Doe dit indien mogelijk eerst in koud (ijs)water, zodat het voedsel al wat afgekoeld is voor je het in de koelkast of diepvriezer stopt. Dit omdat je koelkast en diepvriezer meer energie gaan verbruiken als je er te warme zaken in plaatst en bovendien gaat het afkoelen in water sneller dan afkoelen aan de lucht. Het is om dezelfde reden ook beter het voedsel niet in diepe en grote recipiënten in de koelkast of vriezer te plaatsen. Hoe groter de pot, hoe langzamer het afkoelen tot in de kern verloopt, wat een hoog risico met zich meebrengt. Verhitte levensmiddelen worden namelijk het best binnen de twee uur gekoeld tot 10°C en binnen de 10 uur onder de 3°C. Het ontdooien van diepgevroren levensmiddelen kan een risico inhouden wanneer men ontdooit bij hoge temperatuur of het ontdooide product lange tijd bij kamertemperatuur laat liggen. Vooral diepgevroren materiaal van een groot volume kan problemen opleveren: de kern zal nog diepgevroren zijn terwijl de buitenzijde al volledig ontdooid is. Levensmiddelen die niet volledig ontdooid zijn, moeten normaal langer verhit worden om alle eventueel aanwezige ziekteverwekkers te doden, wat meestal niet gebeurt. Het is een fabeltje dat je ontdooide producten niet opnieuw mag invriezen. Alles hangt ervan af hoe je de producten ontdooit. Als je dit – zoals vele mensen – doet bij kamertemperatuur (bijvoorbeeld de dag tevoren uit de diepvries halen) dan klopt deze regel wel. In die lange tijd en bij kamertemperatuur kunnen de m.o. immers goed groeien. Als je dit voedsel dan opnieuw gaat invriezen, zullen al die m.o. bij een tweede keer ontdooien terug wakker worden en weer gaan groeien. Ontdooi je echter in de koelkast, dan kunnen de m.o. niet groeien omdat de temperatuur niet boven 5°C stijgt. Dit voedsel opnieuw invriezen is net alsof je het nooit had ontdooid wat betreft aantallen bacteriën. Hetzelfde geldt voor ontdooien in de microgolfoven met een speciaal ontdooi-programma. Omdat dit ontdooien zeer snel gaat – maximum 15 minuten - hebben de m.o. niet de tijd om in zeer grote aantallen te gaan groeien.Het warmhouden van bereide gerechten op stoomtafels, in ovens of au bain-marie leidt vaak tot voedselvergiftiging. Het risico hangt af van de temperatuur waarop het voedsel wordt warmgehouden en de tijdsduur. Bij voorkeur wordt het voedsel boven de 60°C gehouden omdat weinig m.o. bij die temperatuur kunnen groeien en als ze al kunnen groeien gaat dit zeer traag. Desondanks is het aan te bevelen de tijd tussen bereiding en consumptie zo kort mogelijk te houden. Vanaf een interval van vier uur is voorzichtigheid geboden. Onvoldoende koken en verhitten van voedsel is ook een factor die vaak een rol speelt bij het uitbreken van voedselvergiftiging. Dit geldt zowel voor vers voedsel, dat de eerste keer bereid wordt, maar ook voor het opnieuw verhitten van bereide en gekoelde maaltijden of “overschotjes”. Meestal zal men dergelijke maaltijden gewoon heropwarmen in plaats van voldoende te verhitten. Verhitten is noodzakelijk om de aanwezige m.o. te doden. Hoe hoger de temperatuur wordt, hoe minder lang m.o. kunnen overleven. In de voedingsindustrie wordt dit principe toegepast als bewaartechniek. Men spreekt van pasteurisatie als gedurende een welbepaalde tijd verhit wordt tussen 60°C en 100°C. Voor sterilisatie worden temperaturen boven de 100°C toegepast. U.H.T (Ultra High Temperature Treatment) is een proces waarbij gedurende enkele seconden boven 130°C verhit wordt. Daarnaast hebben we de beter gekende technieken als blancheren, koken, bakken, frituren… Zorg er dus altijd voor dat je voedsel voldoende verhit, zeker als het gaat over heropwarmen. Natuurlijk moet je hierin niet overdrijven, want verhitten betekent ook verlies aan vitamines. Enkele minuten aan de kook brengen volstaat meestal wel.

Praktische tips

  • Eet bladgroenten zoals spinazie en andijvie zo vers mogelijk: verlepte bladeren wijzen op de omzetting van nitraat in nitriet, een chemische stof die niet goed door de mens wordt verdragen.
  • Eet nooit de inhoud van een gedeukt blik en bewaar de rest van het blikvoedsel niet in het geopende blik zelf.
  • Zorg er steeds voor dat je handen en keukenmateriaal goed schoon zijn voor je met voedsel in aanraking komt.
  • Reinig ook tijdens de bereiding van het voedsel regelmatig je handen en het gebruikte materiaal.
  • Was groenten en fruit grondig. Gebruik hiervoor bij voorkeur lauw tot warm water.
  • Kies zoveel mogelijk voor biologische groenten en fruit.
  • Eet nooit voedsel op waar schimmel op aanwezig is. Ook niet als je het beschimmelde stukje eraf snijdt.
  • Zorg voor een goede diepvries waarvan de temperatuur beneden –18°C ligt.
  • De temperatuur van de koelkast ligt liefst zo dicht mogelijk bij 0°C, maar zeker beneden 5°C.
  • Bewaar restjes niet in al te grote en diepe recipiënten in de koelkast of diepvries. Meerdere kleine potjes zijn beter.
  • Ontdooi iets in de koelkast of met een speciaal ontdooi-programma van de microgolfoven. Enkel dan mag je ontdooide producten zonder risico opnieuw invriezen. Ontdooi nooit gewoon bij kamertemperatuur!
  • Als je voedsel wil warm houden, zorg er dan voor dat de temperatuur boven de 60°C blijft. Hou het voedsel liefst niet langer dan 4 uur warm.
  • Bij opwarmen van vers voedsel of heropwarmen van kliekjes moet voldoende verhit worden. Enkele minuten laten koken is aan te bevelen.

08-10-2007 om 06:55 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedichtje

Alleen in het donker

Alleen in het donker
eenzaam dwaal ik door de nacht
niemand om me heen
niemand die naar me lacht
alleen in het donker
niemand om mee te praten
kon ik het altijd maar zo laten
alleen in het donker
de maan die op me neerschijnt
een schim die verdwijnt
alleen in het donker
ik wil ergens anders heen
want alleen is ook maar alleen

08-10-2007 om 06:15 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-10-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We konden het niet laten...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Normaal gingen we dit weekend niks meer op ons blogje plaatsen. Maar het volgende gedicht van ateur Bert De wilde, vonden we zo mooi dat we het met je wilden delen:

DE MAAN.

De maan is de meest vrouwelijke van alle hemellichamen :
ze is even mysterieus als alle vrouwen, ze verandert voortdurend van uitzicht en gedaante,
ze voelt zich graag in de wolken,
ze houdt ervan dat iedereen naar haar opkijkt,
de ene keer is ze slank en dan weer volrond
en in haar bestaan is ze ook onderworpen
aan een regelmatige cyclus van 28 dagen.
En tot slot:
ze krijgt ook veroveraars op bezoek.

06-10-2007 om 09:50 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekend



Tijdens dit weekend worden er geen nieuwe berichten geplaatst.
    Tot volgende week!

06-10-2007 om 06:58 geschreven door de nieuwe raad van elf

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)



Welkom op het blog van de nieuwe raad van elf De Klinge. Veel leesgenot op onze blog!
Foto

Gastenboek
  • Signal Carnaval Online krant voor Carnavalisten
  • Groetjes van Clara en Silvain
  • kiekeboe
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • Vriendelijke groetjes uit Tessenderlo.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    e-mailen kan naar: n.r.v.e.deklinge@hotmail.com


    Archief per maand
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007

    Het weer


    Foto

    Klik op logo voor de weersvoorspellingen


    Foto

    Woon jij in de omgeving De Klinge en ben je een plezant en actief iemand, die ook van knotsgekke carnavaltoestanden houd? Word dan lid van ons bestuur!
    Foto

    Voel jij je geroepen voor deze aanbieding, contacteer ons.
    Foto

    Foto

    U kan steunend lid worden van onze carnavalgroep door een steunkaart te kopen. Voor meer informatie stuurt u ons een e-mail.
    Foto

    Foto

    Geen oneerlijke praktijken, geen eigen belang, maar eerlijke praktijken ten voordele van onze carnavalvereniging
    Foto

    Foto

    Telenet-tv? Klik op onderstaand logo.
    Foto

    Foto

    Klik op button


    Foto

    Foto

    Foto


    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!