Inhoud blog
  • Schrijven
  • Talent
  • Onzichtbaar
  • Even voorstellen.
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Dwarsdenker
    De wereld zoals die zou moeten zijn
    08-03-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Talent

    Knappe koppen beweren dat talent nooit verdwijnt en dat het altijd weer opduikt. 

    Larie natuurlijk. Ik ben het, nog steeds levende, bewijs van het tegendeel. Lees het verhaal hieronder en je zal merken dat ongebruikt talent verdwijnt als sneeuw voor de zon.

    Toen ik 12 was had ik al 6 jaar gevangenis op de teller staan. Misschien vertel ik jullie daar later meer over maar dit geheel terzijde.

    Ik was dus 12 en weschrijven 1964. Ik ontdekte The Beatles en er werden mij van overal heel veel talenten toegeschreven. Ik wist helemaal niet wat dat was 'talent'. Op school was ik goed en de tijd verstreek. Op mijn 15de organiseerde ik een schoolstaking en ik ging biljarten. Of er enig verband is tussen die 2 bezigheden weet ik tot op de dag van vanddag niet. Nog altijd werd ik beschouwd als een zeer talentvolle jongen maar ik moest wel wat gedisciplineerd zijn. Wat het woord 'discipline' betekende wist ik toen niet en ik vergat dat woord maar snel.

    Op mijn 18de werd ik geacht pol en soc te studeren maar ik had het te druk met de wereld vte verbeteren. Ik ontdekte Marx, Lenin, Trotski  en vele anderen. Op café, om 2 uur 's nachts, bereidden wij grondig de revolutie voor want die kon nu elk ogenblik daar zijn en die zou pllats hebben op de tonen van 'The times they are a changing' van Dylan. Maar er gebeurde helemaal niks maar ik had nog altijd heel veel talent, werd mij gezegd.

    Ik nam dan maar een baantje bij de, in die tijd, grootste bank van het land en plots belandde ik in de echte wereld. De wereld waar alles draaide om geld, carriëre, ambitie. Toen al bleek dat mijn talenten redelijk waardeloos waren in die echte wereld maar ik had nog een vluchtweg en dat was de vakbond. Bijna 20 jaar van mijn leven heb ik daar doorgebracht tot ik er uitenindelijk werd uitgeschopt.

    De jaren na die periode waren er van 12 stielen en 13 ongelukken. Niemand dichtte mij nog enig talent toe en zelf besefte ik dat mijn enig talent was dat ik hier nog steeds rondloop maar zonder enig doel. Ik ben nu een paria die door iedereen gemeden wordt en nog het meest door al diegenen die vroeger zeiden dat ze mijn vrienden waren.

    Ik zit in mijn studio en zie nooit iemand. Al mijn talenten zijn verdwenen en nu ben ik enkel nog de man zonder diploima, zonder carrière, zonder geld, mislukt op elk terrein en enkel nog wachtend op de dood die hopelijk niet te lang meer zal uitblijven.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (1)

    12-03-2023
    Van harte welkom medeblogger
    Sterkte en troost toegewenst. QUOTE/SPREUK:De mensen die van mij houden, krijgen blijvende rijkdommen.Ik zal hun schatkamers vullen. downloaden â¥â¥â¥ Ben je opzoek naar nieuwe blog contacten, of eenzaam, voeg je in als je het leuk vind om dag groetje en bemoedigende teksten te ontvangen. Bent u ook nog zoekende naar de zin van het leven. Waarom al die gebeurtenissen? God je Schepper is het antwoordt. Iedereen heeft deze geestelijke voeding nodig. Als het wel of niet goed met je gaat. Bedankt voor je trouw en lieve krabbeltjes. Gezegende morgen, middag en avond. Patricia. lente-bewegende-animatie-0004

    12-03-2023 om 15:15 geschreven door Patricia




    Archief per week
  • 13/03-19/03 2023
  • 06/03-12/03 2023
  • 14/03-20/03 2022
  • 31/01-06/02 2022

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • Van harte welkom medeblogger (Patricia)
        op Talent
  • Hoi (Myette34)
        op Onzichtbaar
  • Lieve groet! (Indra)
        op Even voorstellen.
  • Hallo Camiel! (Indra)
        op Even voorstellen.
  • Van harte welkom (Patricia)
        op Even voorstellen.

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!