Zondag 8 januari 2006
Jaguar


De jaguar is de grootste kat van Amerika. Jaguars voeden zich algemeen met de prooidieren die in een bepaald gebied het meest voorkomen.
De jaguar is vooral in de ochtend- en avondschemering actief. Het is een solitair dier en het territorium wordt gemarkeert met krabsporen.
Lengte: kop-romp 110-190 cm, staart 45-91 cm, schouderhoogte 65-80 cm. Gewicht: 25-160 kg. Mannelijke jaguars zijn groter en zwaarder dan wijfjes.
Geschreven door animalfarm om 20:06
Reageer op dit bericht


