1 kg kruimige aardappelen geschild 5 el olijfolie 2 uien
gesnipperd 1 pak paprikamix 3 stuks 150 gr. chorizo in kleine blokjes 4
eieren losgeklopt 2 el honing 1 pak zuurkool panklaar
--------------------------------------------------------------
Snijd de aardappelen in plakjes van 0.5 cm. Verhit de helft van de olie in
een pan met anti-aanbaklaag en bak de aardappelen en uien op middelhoog vuur in
ca. 10 min. gaar. Schep regelmatig om en zorg dat de aardappelen en uien niet
kleuren. Snijd de groene paprika in kleine blokjes, voeg deze na 10 min. samen
met de chorizo toe aan de aardappelen en roer goed door. Voeg na nog 10 min. de
eieren toe en verspreid deze over het mengsel. Leg een deksel op de pan en bak
de aardappelomelet op laag vuur in ca. 10 min. gaar. Verhit ondertussen de
resterende olie in een hapjespan, snijd de rode en gele paprika in dunne repen
en bak ze 5 min. Voeg de honing en zuurkool toe en naar smaak zout en peper. Leg
een deksel op de pan en stoof de groenten 15 min. Keer de aardappelomelet om op
een grote plank en snijd hem in punten. Verdeel over vier borden en schep de
zuurkool ernaast.
|