HET COMPLETE KOOKBOEK
Inhoud blog
  • Venkel-uienstamppotje
  • Spitskoolstamppot
  • Kiprolletjes met gegrilde aubergines
  • Auberginerolletjes
  • Aspergegratin met kip
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venkel-uienstamppotje



    1 verse runderbraadworst
    4 el olijfolie
    2 rode uien in ringen
    250 gr. champignons in vieren
    versgemalen peper
    1 kg kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
    zout
    2 venkelknollen 600 gr. in reepjes
    200 gr. vleesjus
    -------------------------------------------------
    Kook de aardappelen in water met zout in 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de venkelreepjes toe en kook deze gedurende 10 minuten met de aardappelen mee. Verhit 1 el olie en bak hierin de uiringen al omscheppend lichtbruin en glazig. Schep de uien uit de pan en bak de champignons al omscheppend in 5 minuten bruin. Bestrooi met peper en zout. Verhit gelijktijdig de rest van de olie in een braadpan en bak de worst rondom bruin aan. Temper het vuur en laat de worst met het deksel op de pan in 15 minuten helemaal gaar bakken. Giet de aardappelen en venkel af, terwijl u het kookvocht opvangt. Laat de aardappelen en venkel uitdampen en stamp ze daarna fijn. Schep de uien erdoor en voeg zo veel van het kookvocht toe zodat een smeuige stamppot ontstaat. Roer de kant-en-klare jus door het bakvet van de worsten en verwarm de jus op een laag vuur (niet koken). Snijd de worst in plakjes, leg ze op de stamppot en schep de champignons erover.

     



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:02. Stamppot
    01-10-2013, 22:44 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spitskoolstamppot


    11 dikke plakken gegrilde kalkoen in blokjes
    4 plakken gegrilde kalkoen opgerold
    2 teentjes knoflook, gepeld en fijngehakt
    peper en zout
    2 grote uien in reepjes
    2 tl gedroogde tijm
    2 appels in kleine stukjes
    700 gr. spitskool, gesneden
    1 kg kruimige aardappelen, geschild
    25 ml vloeibare margarine
    ----------------------------------------------
    Zet de kool en de aardappelen in een laagje water in een pan op het vuur. Kook het geheel met een deksel half op de pan in een kwartier gaar. Goed afgieten. Smelt de vloeibare margarine in een ruime koekenpan. Bak hierin de reepjes ui met de tijm 5 minuten op een matig vuur. Voeg de appel en knoflook toe en bak ze 3 minuten mee. Bestrooi met wat zout en peper. Stamp de aardappelen en kool. Voeg het uienmengsel, de blokjes kalkoen en wat zout en peper toe. Schep de stamppot op vier borden en leg er de kalkoenrolletjes op.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:02. Stamppot
    01-10-2013, 22:37 geschreven door Het complete kookboek
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • 01. Aardappelen (6)
  • 01. Andijvie (3)
  • 01. Asperges (3)
  • 01. Aubergines (2)
  • 02. Stamppot (2)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!