HET COMPLETE KOOKBOEK
Inhoud blog
  • Venkel-uienstamppotje
  • Spitskoolstamppot
  • Kiprolletjes met gegrilde aubergines
  • Auberginerolletjes
  • Aspergegratin met kip
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    01-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiprolletjes met gegrilde aubergines

    Kiprolletjes met spek en dragon in dragonroomsaus met gegrilde aubergines

    voor de kiprolletjes:
    4 kipfilets
    200 gr. ontbijtspek
    1 bosje dragon
    150 ml room
    1 teentje knoflook
    2 el Bertolli Vloeibaar voor koken, bakken en roerbakken
    voor de gegrilde aubergines:
    1 aubergine
    een paar takjes peterselie
    2 el Bertolli Aceto Balsamico di Modena
    1 el honing
    5 el Bertolli Robusto Extra Vergine olijfolie
    zout en peper uit de molen

    ------------------------------------------------------------

    Verwarm de oven voor op 150ÂșC. Snijd de kipfilets open, leg ze tussen twee lagen plasticfolie en sla ze plat, bijvoorbeeld met de bodem van een steelpan. Bestrooi de filets met zout en peper.

    Was de aubergines en snijd ze in de lengte in dunne plakken. Bak de plakjes spek in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.

    Was de dragon en hak de kruiden grof. Bak de helft mee met het spek. Verdeel de gekruide spek over de kipfilets. Rol ze langs de lengteas op en steek ze vast met een prikker.

    Verhit de Bertolli Vloeibaar in de koekenpan waar de spekjes in zijn gebakken. Bak hierin de kipfilets op hoog vuur in een paar minuten rondom bruin. Draai dan het vuur lager, doe de deksel op de pan en laat de kipfilets zo zachtjes gaar worden. Draai ze tijdens het bakken af en toe om.

    Verhit ondertussen een grillpan en grill de plakken aubergine een paar minuten aan beide kanten. Leg ze dan in een waaiervorm op een groot bord. Klop een dressing van de balsamicoazijn, honing, olijfolie en peterselie en schenk deze over de aubergines. Laat dit even marineren, zodat alle smaken goed intrekken.

    Haal de kiprolletjes, als ze gaar zijn, uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Dek ze af met aluminiumfolie en houd ze warm in de oven.

    Giet de room in de al gebruikte pan, pers er het teentje knoflook boven uit en doe er de dragon en wat peper en zout bij. Laat de room zachtjes inkoken tot een wat dikkere saus. Giet de saus over de kiprolletjes en serveer ze direct, samen met de gemarineerde aubergines.





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 30/09-06/10 2013
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Categorieën
  • 01. Aardappelen (6)
  • 01. Andijvie (3)
  • 01. Asperges (3)
  • 01. Aubergines (2)
  • 02. Stamppot (2)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!