1 pakje Maggi Dagschotel Gehakt-Sperziebonen-Saté 300 gr. witte rijst 600 gr. sperziebonen, ontdaan van de puntjes 1 kleine ui, gesnipperd 1 ei 2 el paneermeel 2 el ketjap manis 1 tl sambal oelek 400 gr. gehakt 1 rode paprika, ontzaad en in kleine blokjes 3 el olijfolie 1/2 tl zout
------------------------------------------------
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar in water met zout.
Verhit iets minder dan de helft van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin. Laat dit iets afkoelen en doe de ui dan samen met het ei, paneermeel, ketjap, sambal en zout bij het gehakt. Meng alles goed door elkaar en vorm er kleine gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Doe de paprika erbij en bak, af en toe roerend, op laag vuur nog 10 minuten tot de balletjes gaar zijn.
Maak in tussen de mix aan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm deze saus in een klein pannetje en laat, al roerend, zachtjes 5 minuten koken.
Doe de rijst in een schaal. Schep de gehaktballetjes en sperziebonen erop, giet de saus erover en serveer.