HET LEKKERE BORDJE
Heerlijke recepten zie je hier
Inhoud blog
  • Zuurkoolstamppot met appel
  • Pasta met witte asperges en rozemarijn
  • Schouderkarbonade met aardappels en spruitjes met walnoot
  • Schouderkarbonade met aardappels en roergebakken spitskool
  • Rodekoolstamppot met verse braadworst en appelmoes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    11-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehaktballetjes met sperziebonen, saté en rijst

    1. Gehaktballetjes met sperziebonen, saté en rijst

      1 pakje Maggi Dagschotel Gehakt-Sperziebonen-Saté
      300 gr. witte rijst
      600 gr. sperziebonen, ontdaan van de puntjes
      1 kleine ui, gesnipperd
      1 ei
      2 el paneermeel
      2 el ketjap manis
      1 tl sambal oelek
      400 gr. gehakt
      1 rode paprika, ontzaad en in kleine blokjes
      3 el olijfolie
      1/2 tl zout

      ------------------------------------------------

      Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar in water met zout.
    3. Verhit iets minder dan de helft van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin. Laat dit iets afkoelen en doe de ui dan samen met het ei, paneermeel, ketjap, sambal en zout bij het gehakt. Meng alles goed door elkaar en vorm er kleine gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Doe de paprika erbij en bak, af en toe roerend, op laag vuur nog 10 minuten tot de balletjes gaar zijn.
    4. Maak in tussen de mix aan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm deze saus in een klein pannetje en laat, al roerend, zachtjes 5 minuten koken.
    5. Doe de rijst in een schaal. Schep de gehaktballetjes en sperziebonen erop, giet de saus erover en serveer.




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!
    Categorieën
  • Gr. andijvie (2)
  • Gr. asperges (2)
  • Gr. bleekselderij (1)
  • Gr. bloemkool (1)
  • Gr. boerenkool (1)
  • Gr. prei (1)
  • Gr. rodekool (1)
  • Gr. spitskool (1)
  • Gr. spruitjes (1)
  • Gr. zuurkool (2)
  • Ovengerechten (4)
  • Pasta (2)
  • Rijst (4)
  • Vlees (1)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!