1 pakje Saus voor Asperges 500 gr. witte asperges 1 teen knoflook, fijngehakt 250 gr. achterham, in blokjes 300 gr. schelpjesmacaroni 1 el krulpeterselie, fijngehakt 1 tl rozemarijn, fijngehakt 20 gr. boter
-------------------------------------------
Schil de asperges, verwijder het houtige uiteinde (3 cm) en snijd de asperges in stukjes van circa 2 cm. Kook de asperges in water met zout in 10 minuten gaar en laat ze afkoelen.
Fruit de knoflook en de rozemarijn in de boter in een ruime koekenpan of wok. Voeg de hamblokjes toe en bak 10 minuten mee boven zacht vuur.
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de saus volgens de instructies op het pak maar zonder de boter. Roer de saus in de koekenpan door de asperges.
Roer de asperges door de saus en schep met de peterselie door de macaroni.
Laat nog even doorwarmen en serveer direct. Maak er met een tomatensalade een complete maaltijd van.