Inhoud blog
  • Donkere wolken boven Hoba Hondenschool deel 2
  • Donkere wolken boven Hoba Hondenschool.
  • Verschenen in maandblad juni 1976
  • Ontstaan van Hoba hondenschool vzw.
  • Als tieners haalden ze met hun hond een diploma “gedrag en gehoorzaamheid” aan de Hoba hondenschool. Proficiat!
    Zoeken in blog

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    durbuy
    blog.seniorennet.be/durbuy
    HondBaas
    Hoba
    05-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschenen in maandblad juni 1976
    Een woordje van uw voorzitter.
    Het duizelt nog steeds in mijn hoofd.
    Drie maanden geleden nog niet eens een echte club.
    Nu al een flink aantal leden, waarvan ik het aantal niet zal geven, de reden het zal al voorbij gestreefd zijn op dit moment dat dit door u gelezen wordt.. We hebben een terrein en ons clubhuis staat er (al is het nog lang niet klaar).
    Bij het ontstaan van de club, had ik mij voorgenomen mij niet te laten meeslepen door overdreven optimisme, het bouwen van een clubhuis zag ik nog niet in de onmiddellijke toekomst, alhoewel ieder van u de mond van vol had. Ervaringen uit het verleden hadden mij immers iets anders geleerd. Ik had echter zonder uw enthousiasme gerekend. U hebt de handen uit de mouwen gestoken, in de letterlijke zin van het woord. Er werd geld bijeen gebracht.John Mangelschots volksvertegenwoordiger en schepen van Deurne werd uit genodigd om de eerste steen te komen leggen. Ik werd bleek rond mijn neus toen men mij de datum voorstelde 29 mei 1976. Dit betekende 10 dagen om fundaties uit de grond te stampen, een stuk stenen muur te metselen waar tegen de eerste steen kom geplaatst worden. Er was nog geen steen besteld laat staan of er al begonnen was. Met de schrik in mijn hart ben ik samen met u aan dit reuze werk begonnen. Zaterdag 22 mei, de bouwstenen, cement zand en keien, de palen en draad voor de omheining waren besteld en afgeleverd. Ik stond perplex, iedereen was er.
    Het deed mij denken aan een echte bouwwerf .
    De taken werden verdeeld, met man en macht alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, werd hard doorgewerkt. Ik wens geen namen te noemen ik zou zeker iemand van u te kort doen, iedereen hielp! De omheining werd geplaatst door een ploeg mensen, anderen begonnen aan de fundering van ons gebouw. Mortel werd gemaakt er werd met cement zakken gesleurd, kruiwagens met zavel werden aangevoerd enz. Ik zag mensen, bedienden van beroep die nog nooit een truweel in handen hadden gehad nu bezig alsof zo nooit anders gedaan hadden in hun leven.
    Ik zag handelsvertegenwoordigers beton scheppen, mensen die normaal in een autofabriek wagens monteren nu afval verzamelen zodat de werf proper bleef. Bedienden uit de openbare sector stenen kappen, als een echte steenhouwer. Oudere mensen die reeds enkele jaren van hun verdiende rust genoten, nog eens het volle pond geven voor hun doel en dat op een bijzondere hete zaterdag!
    Het commentaar “ we zijn aan de Costa Hoba” was typerend voor de ingesteldheid van de medewerkers. Uw bezorgde voorzitter liep van links naar rechts met in het achterhoofd we komen er niet. Waarom was die datum zo snel gekozen, de schepen Mangelschots zou er voor piet snot staan, dit komt nooit goed.
    Verdomme die penningmeester hij bestelde maar stenen en cement dat het een lust was en hij zij tegen de mensen:
     “jongens wat vandaag gedaan is, moet ge morgen niet meer doen” Van motieveren gesproken! Al mijn bezwaren werden door u weg gewuifd, het zal wel los lopen. Zondag werd de omheining geplaatst, twee betonmolens stonden onafgebroken te draaien en men moest volgen, afgewerkte beton moest gestort worden willen of niet. Kan je voorstellen de muren stonden er nog niet en enkele mensen waren al flink bezig met een metalen gebinte voor het dak in elkaar te lassen. Toen op donderdag O.L.h. Hemelvaartsdag het metselen begon van de eigenlijke muren van het gebouw, werd ik pas gerust. We zouden het klaren, in plaatst van de eerste steen werd het de laatste steen die nog moest geplaatst door de schepen Mangelschots.
    Ik kan het nog niet verwerken ik ben trots op u, u bent fantastische mensen. Een club leiden is geen sinecure, er zijn zoveel problemen, maar met u durf ik alles aan. De afwerking gaat langer duren dan de ruwbouw en niet iedereen is geschikt om dit werk uit te voeren maar met u zal het wel lukken.
    Van stootkar wielen en kettingen werden luchters gemaakt. Spoorweg bilzen werden onderdelen van de toog. Zwaar stalen deuren en vensterluiken werden ineen gelast. Een greppel van 100 m en verplicht 80 cm diep werd uitgegraven voor nutsvoorzieningen, water elektra telefoon…
    Daarom vind ik het fijn om te zijn wat ik nu ben uw voorzitter

    .


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 23/04-29/04 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 08/05-14/05 1989
  • 29/08-04/09 1988
  • 27/06-03/07 1988

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Ben is op bezoek geweest. (I like it)
  • maandaggroeten
  • Hallo
  • test
  • Succes met uw blog.

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!